Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1441 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše: Ano už to tu bylo. Stačilo se podívat jenom o dvě stránky zpět v této diskuzi viz odkaz kde jsou zmíněny i další přijímače........

"Podle dosavadních informací z netu tyto:......." = jedna pani povidala :-D
No tak ja mam tu informaci ne z netu, ale ze svyho stolu, na vlastni kukadla :-) Jak se rika, duveruj, ale proveruj :-D
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1442 Příspěvek od JASSoft »

Tak jsem tu zase s dotazem - Fail Safe - volba je aktivní jak v PPM tak PCM ale u kanálu lze přepnout pouze NOR na F/S, polohu serva nastavit nejde, - chování je stejné v obou modulacích - takže mám dojem, že to je další nadbytečná volba.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1443 Příspěvek od Gattor »

jestli jsem ti dobre rozumnel, pak je nastaveni popsane v manualu. musis vybrat F/S, nastavit knipl do pozadovane polohy a dlouze podrzet tlacitko MENU. hodnota se pak prepise v procentech.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1444 Příspěvek od Gattor »

taky mam dotaz. ptal jsem se na rcmanii, jak resit skok serv pri zmene letoveho rezimu. z idle1 na idle2 se kolektiv zmeni o moc a heli zacne padat, protoze rozdil krivek je vyrazny. a to i presto, ze to delam dle manualu k heli. Troll mi napsal, ze chytrejsi vysilace dokazi tuto zmenu kompenzovat urcitym zdrzenim, tedy pomalejsim posunem serv kolektivu. jenze turnigy 9x skoci okamzite, coz znamena, ze vrtulnik pada jak hruska, nez pridam kniplem. nema podobnou funkci "zpozdeni" i tento vysilac?
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#1445 Příspěvek od JASSoft »

Gattor píše:jestli jsem ti dobre rozumnel, pak je nastaveni popsane v manualu. musis vybrat F/S, nastavit knipl do pozadovane polohy a dlouze podrzet tlacitko MENU. hodnota se pak prepise v procentech.

Jak prosté, když se ví jak. Děkuji!!
Drondys

#1446 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:
Drondys píše:Ano už to tu bylo. Stačilo se podívat jenom o dvě stránky zpět v této diskuzi viz odkaz kde jsou zmíněny i další přijímače........

"Podle dosavadních informací z netu tyto:......." = jedna pani povidala :-D
No tak ja mam tu informaci ne z netu, ale ze svyho stolu, na vlastni kukadla :-) Jak se rika, duveruj, ale proveruj
:-D

OK. Máme informaci prověřenou z dalšího zdroje, tím líp. :wink:

Nicméně ty zmíněné informace z netu jsou z jiné diskuze na jiném serveru, kde to podobně jako ty někdo konkrétní vyzkoušel a napsal o tom zprávu tak jak jsem to citoval a uvedl jsem i konkrétní odkazy na ta témata na jiném serveru viz odkaz o pár stránek dále v této diskuzi.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1294

Pokud by se to bralo podle tvého prohlášení "...jedna paní povídala.." aneb každý může věřit jen tomu co sám na vlastní oči uvidí nebo přímo sám vyzkouší pak této tebou napsané informaci o otestování přijímače můžeš věřit ty, ale kdokoli jiný kdo to neviděl na vlastní oči a bude jen číst tady v diskuzi tuto napsanou informaci už by tomu věřit nemohl stejně jako té samé informaci na jiném serveru. :wink:

Takže pokud má být tato tvoje informace lépe podložená bylo by vhodné natočit video demonstrující párování toho přijímače a T9x a poskytnout to video na netu podobně jako video, které natočil RiMr ohledně párování T9x s jinými přijímači viz další odkaz.

http://www.youtube.com/user/richardmrazek?feature=mhum#p/a/u/0/CskzQlp9cBY
Drondys

#1447 Příspěvek od Drondys »

Gattor píše:taky mam dotaz. ptal jsem se na rcmanii, jak resit skok serv pri zmene letoveho rezimu. z idle1 na idle2 se kolektiv zmeni o moc a heli zacne padat, protoze rozdil krivek je vyrazny. a to i presto, ze to delam dle manualu k heli. Troll mi napsal, ze chytrejsi vysilace dokazi tuto zmenu kompenzovat urcitym zdrzenim, tedy pomalejsim posunem serv kolektivu. jenze turnigy 9x skoci okamzite, coz znamena, ze vrtulnik pada jak hruska, nez pridam kniplem. nema podobnou funkci "zpozdeni" i tento vysilac?

Jestli tam taková funkce už je nebo zatím ještě není to nevím (pozn. možná v některé novější verzi firmware už ano), ale i kdyby tam ještě nebyla není vše ztraceno, protože je šance na úpravu a upgrade firmware v T9x a ten firmware je open source. Někdo tady v diskuzi myslím, že to byl diskutér pod přezdívkou hotovson už dříve dělal nějaké úpravy zdrojáků firmware pro T9x a překládal upravenou verzi viz třeba zvětšení počtu mixů apod. a ten by to mohl případně změnit a doprogramovat tam takovou funkci "zpoždění" pokud tam zatím ještě není. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 25.10.2010 21:22, celkem upraveno 1 x.
olisoft

#1448 Příspěvek od olisoft »

Keby niekto chcel vidiet, ako vyzera (a z coho sa sklada) originalna antena na 9X... Original obrazok - kliknite na nahlad.
Myslim, ze toto by som dokazal uspesne "nahradit" inou v pripade potreby. :P

Obrázek

Obrázek
vosvos

#1449 Příspěvek od vosvos »

to olisoft...neuměl by jste mi poradit jak nahradit utrženou antenu u původního 8ch přijímače T9X? Tím myslím materiál a rozměry které je nutno dodržet.Díky Petr.
olisoft

#1450 Příspěvek od olisoft »

Pozriem doma, odfotim.
Na material (kabel/koax) bol dobry clanok v RCRevue, pisalo sa tu kdesi o tom.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#1451 Příspěvek od Gattor »

Drondys píše:
Gattor píše:taky mam dotaz. ptal jsem se na rcmanii, jak resit skok serv pri zmene letoveho rezimu. z idle1 na idle2 se kolektiv zmeni o moc a heli zacne padat, protoze rozdil krivek je vyrazny. a to i presto, ze to delam dle manualu k heli. Troll mi napsal, ze chytrejsi vysilace dokazi tuto zmenu kompenzovat urcitym zdrzenim, tedy pomalejsim posunem serv kolektivu. jenze turnigy 9x skoci okamzite, coz znamena, ze vrtulnik pada jak hruska, nez pridam kniplem. nema podobnou funkci "zpozdeni" i tento vysilac?

Jestli tam taková funkce už je nebo zatím ještě není to nevím (pozn. možná v některé novější verzi firmware už ano), ale i kdyby tam ještě nebyla není vše ztraceno, protože je šance na úpravu a upgrade firmware v T9x a ten firmware je open source. Někdo tady v diskuzi myslím, že to byl diskutér pod přezdívkou hotovson už dříve dělal nějaké úpravy zdrojáků firmware pro T9x a překládal upravenou verzi viz třeba zvětšení počtu mixů apod. a ten by to mohl případně změnit a doprogramovat tam takovou funkci "zpoždění" pokud tam zatím ještě není. :wink:

Pokud funkce neni, nevadi. Zvyknu si a prizpusobim se. Dekuji za odpoved.
ross4435897

TG9X a PC simulator

#1452 Příspěvek od ross4435897 »

Zdravim vsecky ... mel bych takovy dotaz ... sem tu novy a zatim se pomalu prokousavam celym timto forem. Zvazuji nakup TG9X, se zamerem ji taktez pouzit pro simulator (AEROFLY). Zatim jsem na popis teto problematiky tady nenarazil, takze proto pisu tento dotaz ...
- da se vubet TG9X pouzit k temto ucelum
- v pripade ze ano, co je potreba k tomu ucelu dokoupit
- pokud to nekdo uz prakticky takto pouziva, byl by ochoten poslat na sebe kontakt ... treba do PM abysme zbytecne nezasirali toto pomerne sofistikovane vlakno stupidnimi dotazy zacatecnika?
Predem diky vsem ...
semby

delta mix

#1453 Příspěvek od semby »

ahoj

prosím vás máte prakticky někdo vyzkoušen mix na samokřídlo na T9X? Budu vděčný za radu nějak se v tom plácám. Moc díky a přijměte prosím omluvu jestli to tu už někdo řešil nestihl jsem to pročíst ještě celé.
Drondys

Re: delta mix

#1454 Příspěvek od Drondys »

semby píše:prosím vás máte prakticky někdo vyzkoušen mix na samokřídlo na T9X? Budu vděčný za radu nějak se v tom plácám.

Myslím, že už se tu o tom diskutovalo viz odkaz. Mrkni na tu stánku kde se o tom píše a je tam popsané i nastavení toho mixu.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=314
semby

Re: delta mix

#1455 Příspěvek od semby »

Drondys píše:
semby píše:prosím vás máte prakticky někdo vyzkoušen mix na samokřídlo na T9X? Budu vděčný za radu nějak se v tom plácám.

Myslím, že už se tu o tom diskutovalo viz odkaz. Mrkni na tu stánku kde se o tom píše a je tam popsané i nastavení toho mixu.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=314

Moc díky to je to co jsem potřeboval už se těšim až to vyzkoušim doma

díky Tomas
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“