Jakým motorem osadíte svůj rc padák?
Zdar přátelé,
takže padák zatím nedorazil,ale dnes jsem ve feroně koupil plocháč 40*3mm*2m a 20*3 mm*2m slitina hliníku s něčím,komplet 1.3kilo,hliník je děsně měkej,zítra začnu stavět,počítám,že toho je na 3-4 tříkolky:-).Ještě sem tam vyndal z odpadu plechovej pásek kterým svazujou plechy při přepravě,cca30mm*0.5mm,je tvrdej a pružnej ideál na stavbu okruže okolo vrtule.Odkoupen za cenu odpadu,sakum prdum 202 vočí.
V oblíbeném hornbachu jsem koupil jen šroubky 3ky,podložky a matičky,svařovat to by byl asi děs,vrtáčky 3ku a3,2 ,plocháč tam stojí 4*tolik!
Jen nevím jak velký by to mělo být,ale asi to každý nějak dělá dle oka,velikost vozítka k padáku.
Tak třeba kdo staví,jako nápad z čeho............ .
takže padák zatím nedorazil,ale dnes jsem ve feroně koupil plocháč 40*3mm*2m a 20*3 mm*2m slitina hliníku s něčím,komplet 1.3kilo,hliník je děsně měkej,zítra začnu stavět,počítám,že toho je na 3-4 tříkolky:-).Ještě sem tam vyndal z odpadu plechovej pásek kterým svazujou plechy při přepravě,cca30mm*0.5mm,je tvrdej a pružnej ideál na stavbu okruže okolo vrtule.Odkoupen za cenu odpadu,sakum prdum 202 vočí.
V oblíbeném hornbachu jsem koupil jen šroubky 3ky,podložky a matičky,svařovat to by byl asi děs,vrtáčky 3ku a3,2 ,plocháč tam stojí 4*tolik!
Jen nevím jak velký by to mělo být,ale asi to každý nějak dělá dle oka,velikost vozítka k padáku.
Tak třeba kdo staví,jako nápad z čeho............ .
Jo, je dobrý, že to bude bitelný. Já to udelal z překližky a co rána, to tuba vteřiňáku...
Naivně jsem si myslel, že to na poprvé poletí. Ale vzhledem k tomu, že začínám zjišťovat, že tomu do správné letovky chybí ca kilo, asi to svařím s ocelových trubiček a budu sebou na letiště nosit polní rejč, abych to mohl vždy vydolovat ze země... 
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
No ze jsem radeji nesel vcera na letiste:( rozstrelil jsem jeta:( ale to jsem nepatri...vcera jsem potkal clovicka kterej prevazoval kita na rc paramotor kterej prej lital krasne, a kdyz udelal z hkckovym padak to stejne tak to prej bylo za prd...jinak prej s vahou pod 1800 mu to nikdy neletelo...ale nevidel jsem nevim jak se tomu da verit...jen jsem sem dal co jsem slysel...
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
Koukám,nikdo nic.................. .
Já to konečně vytáhl dneska........,rozhodně na první testy doporučuji modeláře kamaráda sebou,nutný ochotný běhač a radil:-).
První věcí bylo ustálení padáku,aby nešel ani na jednu stranu a nafoukl se vůbec.Vše štelováno řídícíma šnůrama.Nejdříve jsem pošteloval,aby se vůbec nafoukl a pak,aby hned nepadal po křídle......nebo padáku?:-).
No nečekejte zázraky,po vyštelování,kdy za ochotného běhu kamaráda,nikam nepadal a byl nafouknutej došla baterka,prostě modelářská klasika.Pokračování snad zítra.
Jo,jinak šnůry upraveny dle Beladocka z Hc diskuse.
Jirka
Já to konečně vytáhl dneska........,rozhodně na první testy doporučuji modeláře kamaráda sebou,nutný ochotný běhač a radil:-).
První věcí bylo ustálení padáku,aby nešel ani na jednu stranu a nafoukl se vůbec.Vše štelováno řídícíma šnůrama.Nejdříve jsem pošteloval,aby se vůbec nafoukl a pak,aby hned nepadal po křídle......nebo padáku?:-).
No nečekejte zázraky,po vyštelování,kdy za ochotného běhu kamaráda,nikam nepadal a byl nafouknutej došla baterka,prostě modelářská klasika.Pokračování snad zítra.
Jo,jinak šnůry upraveny dle Beladocka z Hc diskuse.
Jirka