AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
oscar
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od oscar »

ladac píše:Nezkoušel jste náhodou někdo natahovat kabinu and FJ po pádu na čumák? Jak mi to spadlo po shoření reglu tak se kabina cca 0,5-1cm smrskla a krytka kabiny už nesedí v prolisech.
Přemýšlel jsem jak tu kabinu vyztužit a trochu natáhnout ale nic moc mě nenapadá.
Samozřejmě můžu kryt zkrátit a sedět bude zas. ale raděj bych ten předek trochu vyztužil (nejlíp nějak zevnitř).

Ja jsem ji vyztuzil uhl. tyckama zvenci, pod tou samolepkou.
Letadla, auta.
Dareba

#377 Příspěvek od Dareba »

mám tam už dva roky originál ty co tam dávají. Převinul jsem jenom motor. Ta síla a otáčky jsou super :-). Měřil jsem 30000 otáček při 18A
Dareba

#378 Příspěvek od Dareba »

prý ponořit do horké vody. Ale udělá ti to hrbolatý povrch. protože ty zrna se nafouknou i na povrchu.
ladac

#379 Příspěvek od ladac »

To nezní špatně, ty uhlíkový tyčky zvenku by to mohly řešit. Vevnitř jsou samý prolisy, takže se tam bude cokoliv dělat blbě. Zřejmě tu kabinu zevnitř nějak rozepřu (nepomohlo by třeba nahřívání fénem/horkovzdušnou pislolí během roztahování?) a pak zalepím ty uhlíkový tyčinky zvenku.
Aeronaut Diva, AXN Floater Jet, Optic 6 + Assan X8 V2
Edas

#380 Příspěvek od Edas »

Již se o tom tady psalo, ale nevím již kde. Fén/HV pistole to není ono. Vyskákané bulinky prý jdou "vyžehlit" horkou lžící, nebo vybrousit, ale to je škaredé.
Naposledy upravil(a) Edas dne stř 06.10.2010 13:22, celkem upraveno 1 x.
Futaba 14SG, MiniTitan - bezpádlo, T-REX 550 DFC Super COMBO, EXTRA MX, .....
ladac

#381 Příspěvek od ladac »

Takže na HC se objevil skladem tento 25A ESC , tak jsem ho hned objednal.
Měl by snad vyhovovat a hodnocení na něj je dobré.

https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... 25-30A_ESC
Aeronaut Diva, AXN Floater Jet, Optic 6 + Assan X8 V2
oscar
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od oscar »

ladac píše:Takže na HC se objevil skladem tento 25A ESC , tak jsem ho hned objednal.

Mel by stacit.
Letadla, auta.
tony26

regl..

#383 Příspěvek od tony26 »

oscar píše:
ladac píše:Takže na HC se objevil skladem tento 25A ESC , tak jsem ho hned objednal.

Mel by stacit.

Pouzivam v AXN presne tentyz a je to OK.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od oscar »

Dareba píše:já osobně používám klapky na 15 nebo 30% dolů na lety v termice a větru. Zvětší to zakřivení a snese to pomalejší rychlost (lépe to nosí .-))

Tak jsem to dnes donastavil. Klapky pro brzdu na pristani mam na 90% dolu a vyskovku na 10% dolu. Pro let mam klapky na potencimetru, max. 30% nahoru i dolu. Pro me postacujici. Nastavim pak plynule, jak chci letet.
Letadla, auta.
macek11

#385 Příspěvek od macek11 »

Tak po měsíci čtení vláken na tomto foru, očekávání příletu letecké pošty z Honkongu, nakupování nejrůznějších věcí, jako pryskyřice, skelná tkanina, lepidla pásky atd. Jsem začal s maskováním trupu před laminací (ala RiMr-čímž mu děkuji za seriál pro začátečníky:).
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od RiMr »

macek11 píše:Tak po měsíci čtení vláken na tomto foru, očekávání příletu letecké pošty z Honkongu, nakupování nejrůznějších věcí, jako pryskyřice, skelná tkanina, lepidla pásky atd. Jsem začal s maskováním trupu před laminací (ala RiMr-čímž mu děkuji za seriál pro začátečníky:).

No rádo se stalo, doufám že mě neprokleješ :)
Ještě jedna věc na kterou jsem tam zapoměl - je nutné pořádně zalepit serva v křídle! Někdo je dokonce přesunuje, ale to není nezbytné. Co nezbytné je, je vyškubat ty serva z křídla, vykuchat tu oboustranku co tam je a pak je víc možností, seřazeno podle náročnosti:

- servo přímo zalepit tavnou pistolí do prostoru v křídle. Nenechat tavnou pistoli moc rozpálit jinak to lepidlo vypálí díru! Bacha ať to nevypískne až na páku!

- servo "obalit" skelnou lep. páskou a pak zalepit jak je popsáno výše. Míň křupanské řešení :D a servo se dá snáze vyměnit nebo použít po totální ráně v druhém křídle :D

- zvětšit díru v křídle "do stran", hezky začistit, slepit "domeček" na servo z let. překližky třeba 1mm (takovou jako když krabičku bez víčka, nebo aspoň hranaté "účko") a do toho zalepit servo obalené páskou

- krabička jako viz výše, ale servo přišrubuješ ke kolíkům a ty přišrubuješ do domečku na zalepené špalíčky, nějak na tenhle způsob:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/GF ... directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/NN ... directlink

- libovolně jinak, každý má svůj osvědčený způsob, nebo spíš způsoby volené podle určení modelu, materiálů, chuti se s něčím dr*at... :D

Každopádně serva přemontovat, jinak ti dřív nebo později za letu jedno křidélko přestane fungovat a při přiblížení spatříš jak ti servo visí na táhle a kablíku... Pro začátečníka to může být na ranu.
jarous

#387 Příspěvek od jarous »

mohu mit dotazek chystam se poridit toto ero jak se s nim lita a jake doporucujete baterky diky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od RiMr »

jarous píše:mohu mit dotazek chystam se poridit toto ero jak se s nim lita a jake doporucujete baterky diky

Tady se zas někomu nechce číst... :wink:
Lítá třeba takhle:
http://www.youtube.com/user/richardmraz ... Fe3tX28P0I
a accu 3S 1300mAh až 1800mAh (spíš tu vyšší kapacitu).

A když tady počteš, tak zjistíš vše potřebné.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od kesi »

Já tam nacpal Turnigy 2200mAh (chtělo to jen mírnou úpravu by se vešla do čumáku): http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... _Lipo_Pack
macek11

#390 Příspěvek od macek11 »

RiMr píše:
No rádo se stalo, doufám že mě neprokleješ :)...

Člověče tys věděl proč to říkáš:-)
Právě jsem dokončil laminování trupu a epoxyd a vlákna jsou na zemi na košili, na montérkách, akorát na čumáku se mi nějak nepovedly naohýbat. Dnes se mi bude asi zdát horor kde hlavním hrdinou budou vlákna ze skelné tkaniny které jsou všude.
Skláním se před všemi, kteří umí laminovat. :-)
uklidil jsem spoušt kterou jsem vytvořil. Už jsem i ořezal přesahy tkaniny, tak uvidíme jak to dopadne.
Naposledy upravil(a) macek11 dne úte 19.10.2010 1:51, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“