Modelářská pilotní licence

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od JirkaA »

Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmiňována a to vězení,jsem příslušník vězeńské stráže, ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, a proč jsme řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy - nám asi tak za svoje léta služby, a že jich zatim moc není, už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Proč tam teda ještě děláš?
OK2WY
Azy
Kontaktovat uživatele:

Re: Modeláøská pilotní licence

#62 Příspěvek od Azy »

KarelSkala píše:
Jenda_84 píše:Naše hobby má bohužel tu nevýhodu, že létáme, jezdíme, nebo plujeme s potenciálně nebezpečnými věcmi, i když jsou třeba "jen" z EPP. Dokázali byste si představit, že byste jako začátečník museli projít teoretickou a praktickou přípravou, na jejímž konci byste složili zkoušky a získali oprávnění k provozu modelu?

Pouze v případě, že budou z důvodu bezpečnosti zavedeny povinné a placené certifikace k používání veškerého kuchyňského náčiní i spotřebičů, které jsou podobně nebo i více nebezpečné než modely. Například kuchyňské nože, plynové trouby atd. Ten kdo certifikaci mít nebude nebude smět nikdy a nikde manipulovat s žádným potenciálně nebezpečným kuchyňským náčiním ani spotřebičem pod hrozbou doživotního žaláře. Pro kontrolu si každý bude muset na vlastní náklady do kuchyně povinně namontovat kameru, která bude neustále monitorovat jeho kuchyň a záběry budou důsledně vyhodnocovány PČR :D :D :D
achjo samej inteligentní názor

jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model
MK Katoda Sokolov :-)
Azy
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Azy »

JirkaA píše:
Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmiňována a to vězení,jsem příslušník vězeńské stráže, ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, a proč jsme řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy - nám asi tak za svoje léta služby, a že jich zatim moc není, už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

zatim mě to ještě baví
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od JirkaA »

Azy píše:
JirkaA píše:

zatim mě to ještě baví

Tak proč brečíš že máš málo? :wink:
OK2WY
Azy
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Azy »

JirkaA píše:
Azy píše:
JirkaA píše:

zatim mě to ještě baví

Tak proč brečíš že máš málo? :wink:

dělat 13 něsíců za 11 průměrných platů??? a ještě z nich chtějí brát ??,
bitovod

#66 Příspěvek od bitovod »

Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmoňována to vězení ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, aproč jsem řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy nám asi tak za svoje l=ta služby už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Zmiňoval ses o hasičích, tak jsem to z toho asi blbě vydedukoval.

Poslední firma, ve které jsem dělal, mi také místo ročních prémií snížila základ - a to byla soukromá a prostě nebyly kšefty, nebylo z čeho platit, případně visely pohledávky u někoho, kdo neměl z čeho platit. Když jsem nabyl dojmu, že si za obdobnou práci jako OSVČ vydělám víc (navzdory tomu státnímu výpalnému), odešel jsem. Za mě tam nastoupil kluk, jehož nástupní plat byl zhruba o třetinu nižší, ve srovnání s mým nástupním platem před několika lety - a ještě se u toho tvářil spokojeně.

Pokud se ti nelíbí, co děláš a za kolik děláš, nemusíš to dělat, můžeš jít dělat něco jiného, co ti bude víc vyhovovat. Je pravděpodobné, že se najde někdo, komu budou podmínky, za kterých ty pracuješ teď, vyhovovat. Pokud se nenajde, asi bude třeba změnit ty podmínky - ale to tebe v tu chvíli už zajímat nemusí, protože budeš dělat něco jiného někde jinde.

Pořád nechápu, co a jak na tom má změnit čtyřicet tisíc uřvanejch lidí, demolujících vchod jednoho ministerstva.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
pilnic

#67 Příspěvek od pilnic »

Teda ty témata, když fouká vítr a prší jsou čím dál depresivnější....
:roll:
Fakt nevim, ale to už mužeme řešit jestli nezvednout DPH na modelařský věci a třeba za každý letadlo platit něco do OSA???!!!!
Azy
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Azy »

bitovod píše:
Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmoňována to vězení ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, aproč jsem řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy nám asi tak za svoje l=ta služby už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Zmiňoval ses o hasičích, tak jsem to z toho asi blbě vydedukoval.

Poslední firma, ve které jsem dělal, mi také místo ročních prémií snížila základ - a to byla soukromá a prostě nebyly kšefty, nebylo z čeho platit, případně visely pohledávky u někoho, kdo neměl z čeho platit. Když jsem nabyl dojmu, že si za obdobnou práci jako OSVČ vydělám víc (navzdory tomu státnímu výpalnému), odešel jsem. Za mě tam nastoupil kluk, jehož nástupní plat byl zhruba o třetinu nižší, ve srovnání s mým nástupním platem před několika lety - a ještě se u toho tvářil spokojeně.

Pokud se ti nelíbí, co děláš a za kolik děláš, nemusíš to dělat, můžeš jít dělat něco jiného, co ti bude víc vyhovovat. Je pravděpodobné, že se najde někdo, komu budou podmínky, za kterých ty pracuješ teď, vyhovovat. Pokud se nenajde, asi bude třeba změnit ty podmínky - ale to tebe v tu chvíli už zajímat nemusí, protože budeš dělat něco jiného někde jinde.

Pořád nechápu, co a jak na tom má změnit čtyřicet tisíc uřvanejch lidí, demolujících vchod jednoho ministerstva.

no jasný nastoupí jiný ...viděl si co dneska nastupuje k policii nebo do vězeňský služby???? ------- děti a právě ty děti nastoupí místo lidí který už na to nemají nervy jsou zkušený a mají nárok na rentu tak odejdou, určitě budeš mezi prvníma který budou řvát až těmdletem dětem uteče nebezpečnšj mukl a bude třeba ohrožvat tvoji čtvrť ve který bydlíš
pilot škaloud
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od pilot škaloud »

AZY- tohle jsi snad nemyslel vážně, že?:jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Azy »

pilnic píše:Teda ty témata, když fouká vítr a prší jsou čím dál depresivnější....
:roll:
Fakt nevim, ale to už mužeme řešit jestli nezvednout DPH na modelařský věci a třeba za každý letadlo platit něco do OSA???!!!!

todle je smetiště proto tu je ...... proto vzniklo..... protože se zvrhlo téma o sáčkách na lipolky
mnov

#71 Příspěvek od mnov »

bitovod píše:Pořád nechápu, co a jak na tom má změnit čtyřicet tisíc uřvanejch lidí, demolujících vchod jednoho ministerstva.

Nějaká státní správa potřeba určitě je? Její kvalita se určitě nezlepší snížením platů?
KarelSkala

#72 Příspěvek od KarelSkala »

Azy píše:jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model

Licence na soutěžení budiž, ale licence na rekreační létání s kdejakým RC mini modýlkem je totální hovadina. :wink:
Azy
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Azy »

pilot škaloud píše:AZY- tohle jsi snad nemyslel vážně, že?:jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model

kterou část myslíš ať můžu vysvětlit moje myšlenkové pochody
pilot škaloud
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od pilot škaloud »

tohle:tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model
Azy
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Azy »

KarelSkala píše:
Azy píše:jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model

Licence na soutěžení budiž, ale licence na rekreační létání s kdejakým RC mini modýlkem je totální hovadina. :wink:

rekreační lítání jeden příklad za všechny - letos v Mělníku při tréninku jsem tak na okraj všim že v prostoru letiště jen tak rekračně poletuje někdo ze skajlejdy no ještě že 99% pilotů má 2,4 Ghz nedovedu si představit stejnou situaci před cca třema rokama

až ti takovejhle rekreační letec sundá tvuj model a ty s nim něco provedeš možná pochopíš o čem je tohle téma
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“