Po čase otvírám zase téma Spit - včera jsem se po roce a půl keců od RiMra, že stavím jenom velký kity na skříň dostal k záletu. RiMr tvrdil jak je to hodný éro - ha to bylo

- svině je to! Teda aspoň ten můj. Nemám rád kecy, že je rušení - tvrdím, že je to z 99% na ruce.
Takže po kontrole, že vše funguje jak má jdu na start - je to jako had - startuju ze silnice s tím, že přistání provedu do vzrostlýho obilí na břicho, prostě do měkkýho neboť silnice je úzká a moc hrubý asfalt. Člověk míní....

napotřetí jsem dostal Spita do vzduchu, snažil se ho ukočírovat v přijetelné výšce. Když už letěl i rovně a občas i kam jsem chtěl já, tak jsem se rozhodl zavřít podvozek - kua chyba - jedno kolo zůstalo ze 3/4 venku a Spit se za ním točil. Vzápětí začal jankovatět jako bodlý kůň sršněm a za vydatného a zběsilého páčkování šel vytrvale a BLBĚ

do obilí. Výsledek - ohnutá trubka křídel, ulomený klacek, ustřižený šrouby držící křídlo k trupu. Potažmo docela nic. V dílně další - servo podvozku - původní - očesaný zuby, důvod nejasný. Servo křidélek - původní - očesaný zuby, důvod taktéž nejasný. Po pádu se to stát nemohlo - už jsem nepáčkoval, na polyši nejsou známky pádu vůbec znát - není to Elapor ale čínskej polyš - vypadá to, že to křidýlkový servo odešlo za letu. Odtud to jankování a následná chyba pilotáže. Prostě ať jsem dělal co jsem uměl - pochopitelně v jasné křeči nemohoucnosti přimět éro k normálu - jsem to poslal do oranice

. Prostě opět jsem zjistil, že umím h.......o a musím se ještě moc učit.
Resume - Spit už má všechny serva vymeněný za odzkoušené typy a kusy a bude-li dnes volej jako včera, tak ho půjdu znova zkusit

.