http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=list&storage=278
RCM Pelikán
RCM Pelikán
Tak už k tomu došlo a vyřadili všechny "české" větroně
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
vše co Pelikán vyřadil je v nabídce přímo u výrobce firmy Azero a za ještě lepší ceny
http://www.azero.cz/cz/1803-elektrovetrone.html
http://www.azero.cz/cz/1803-elektrovetrone.html
Re: RCM Pelikán
mirfia píše:Tak už k tomu došlo a vyřadili všechny "české" větroně
Niet sa čomu diviť.
Pozri si tunajšie témy...ASW, cesna, Radian......a iné guličkolety. Večšina tunajších diskutujúcich preferuje čínske sety. Potom úzka skupina s 2kW brusmi. Potom ešte užšia skupina nás, čo si niečo postavíme z balzy podľa seba... a raz za rok sa tu objaví neaká téma typu Filip. A tí, čo chcú neakú "normálnu" stavebnicu baza/laminát večšinou siahnu po Proximách a pod...
No a ak toto vezmeš ako vzorku zákazníkov Pelikána.....
lubo1 píše:Večšina tunajších diskutujúcich preferuje čínske sety.
No ja si spis myslim, ze lidi, kteri litaji vetrone dost ubyva. Potvrdilo mi to par lidi, kteri tvrdi, ze vetrone jsou pro ne nudne.
Radeji budou sest minut letat zostra, nez hodinu krouzit v termice.
mhabr píše:lubo1 píše:Večšina tunajších diskutujúcich preferuje čínske sety.
No ja si spis myslim, ze lidi, kteri litaji vetrone dost ubyva. Potvrdilo mi to par lidi, kteri tvrdi, ze vetrone jsou pro ne nudne.
No ja ti neviem.... Pre mňa nieje nič krajšeho, ako vodiť éro po celej oblohe...... A máš stále čo zlepšovať... zaletieť zátačku a zaletieť zátačku s čo najmenšou ztratou výśky a rýchlosti je fakt výzva a dokázať sa na to sústrediť viac ako 10-15 minút, to chce fakt hoooodne pozornosti a sústredenia No a ak nemáś chuť lietať precízne, tak to môžeš vodiť po oblohe len tak pre radosť z lietania. Časom zistíš, že ak to vodíš tak ako sa má, -že v desiatich metroch, kde normálne zapínaš motor, sa zrazu udržíš ďaľšiu polhodinku a že na to stačila slabučká podvečerná nulka....... Proste pohoda, klídek.....
No a toho bežného termika, narozdiel od kompozitových brusov, dáš dohromady za relatívne malé peniaze ...
Mňa zas neoslovujú hotlinery. 10 sekúnd hore - je jedno ako, len to nerozložiť..... 15 sekúnd dolu... ešte s tým plácnu´t o zem tak, aby som to nerozbil a hurá domov - už mám odlietané.... A ak to éro nepržilo - bolo málo uhlia.... No ale kaźdý máme iný vkus.
Edit
No a ak by som z neakého dôvodu potreboval trośku adrenalínu - vezmem akrobata. Ale 6 minút by bolo mámlo - robím tak 3*10 minút.
No a ak už raz neviem, s čím by som si polietal beriem Minitornádo.... Mám ho odkedy ho začali vyrábať - čiže tak 10-15 rokov a 280ku som z neho vyhodil až túto zimu a nahradil strieďakom. Dodnes ma neomrzelo.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 23.09.2010 15:19, celkem upraveno 1 x.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
mhabr píše:No ja si spis myslim, ze lidi, kteri litaji vetrone dost ubyva. Potvrdilo mi to par lidi, kteri tvrdi, ze vetrone jsou pro ne nudne.
To si nemyslim - aspon co pozoruju tak s tim jak hodne lidi zacalo modelarit tak se objevila i pomerne znacna skupina, pro kterou je "cool" jen rychle letani, akrobacie a nebo vrtulniky - ale ti casto ani neumi zalitnout zatacku a jedine co provozuji je silena akrobacie zakoncena polopristanim - polohavarii a modelareni maji spis jako jednu z veci co zkousi aby se nejak zabavili
Ale naprosta vetsina modelaru co znam proti poletani v termice vubec nic nema
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:......- ale ti casto ani neumi zalitnout zatacku a jedine co provozuji je silena akrobacie zakoncena polopristanim ....
Kolega so svojim "nelietajúcim" ASW28 tiež urobil pri prvých śtartoch maximálne 3 okruhy a už musel zapínať motor.....
V pondelok na jeden dvojčlánok 1300 mAh nalietal viac ako 40 minút... a to mal možno desiaty štart s týmto érom...
lubo1 píše:Mňa zas neoslovujú hotlinery. 10 sekúnd hore - je jedno ako, len to nerozložiť..... 15 sekúnd dolu... ešte s tým plácnu´t o zem tak, aby som to nerozbil a hurá domov - už mám odlietané....
hodinu vo vzduchu na jednu baterku Ti vydrží aj hotliner, len s jedným rozdielom - vôbec na to nepotrebuje termiku ...
potom sú takí, čo sa najprv stráchajú, aby sa im to nerozpadlo cestou nahor, potom aby im to nejaké výškové prúdenie neodnieslo, potom riešia "únik z termiky", hneď na to prenikavosť proti vetru aby vôbec doleteli a keď sa im to podarí dotiahnuť až na letisko, tak sa kymácajú nad dráhou zboka nabod dvadsať sekúnd, lebo im to vietor stále odfúkava preč... v horšom prípade dojdú za hotlineristom, ći by nevzal na palubu kameru a nepreskenoval priestor okolo, že to v tej kukurici nevedia nájsť...
poďme sa pobiť...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:lubo1 píše:Mňa zas neoslovujú hotlinery. 10 sekúnd hore - je jedno ako, len to nerozložiť..... 15 sekúnd dolu... ešte s tým plácnu´t o zem tak, aby som to nerozbil a hurá domov - už mám odlietané....
hodinu vo vzduchu na jednu baterku Ti vydrží aj hotliner, len s jedným rozdielom - vôbec na to nepotrebuje termiku ...![]()
potom sú takí, čo sa najprv stráchajú, aby sa im to nerozpadlo cestou nahor, potom aby im to nejaké výškové prúdenie neodnieslo, potom riešia "únik z termiky", hneď na to prenikavosť proti vetru aby vôbec doleteli a keď sa im to podarí dotiahnuť až na letisko, tak sa kymácajú nad dráhou zboka nabod dvadsať sekúnd, lebo im to vietor stále odfúkava preč... v horšom prípade dojdú za hotlineristom, ći by nevzal na palubu kameru a nepreskenoval priestor okolo, že to v tej kukurici nevedia nájsť...
poďme sa pobiť...![]()
![]()
Nejdem sa pobiť..... Píšem, že ... No ale kaźdý máme iný vkus. .....
Mňa to plácanie sa po oblohe fakt baví.... No a tú hodinku bez termiky utiahnem tieź... a bánány, kukurica a iné južné ovocie u nás nerastie....
lubo1 píše:Mňa to plácanie sa po oblohe fakt baví....
Mňa viac baví sa pozerať (chvíľu) na niekoho, kto to v tej termike vie. Chodil ku nám 3,7m ľahučký Aspire a bola to nádhera - aj po stránke lietadla aj po stránke pilotného umenia. Ale osobne, keď to mám v ruke, tak by ma mrle zožrali...
... ať každý má co rád.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
lubo1 píše:
No a ak už raz neviem, s čím by som si polietal beriem Minitornádo.... Mám ho odkedy ho začali vyrábať - čiže tak 10-15 rokov a 280ku som z neho vyhodil až túto zimu a nahradil strieďakom. Dodnes ma neomrzelo.....
Už mu musím niekedy so svojím TOROM načuchrať chrbát
-
were
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:Chodil ku nám 3,7m ľahučký Aspire a bola to nádhera - aj po stránke lietadla aj po stránke pilotného umenia.
Takhle jsem u nas na Divcakach jednou mel moznost pozorovat jak leta jeden Pan Modelar se starickym oletanym konstrukcnim F3J - prestoze to vubec nenosilo, nasel i sebemensi bublinu a po decimetrech stale stoupal vzhuru - koukal jsem na to s otevrenou pusou a rikal si, ze takhle bych chtel jednou litat taky...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.