Spektrum DX8 - už to pomalu vypuká
Rajny píše:zdzd píše:Nutnost vyházet všechny staré RX s přechodem na nový TX je velmi diskutabilní. Už jen z obchodního hlediska. To už klidně můžu přejít k jakékoliv jiné firmě, když mne čeká tatáž štrapáce...
jde o jeden typ prijimace, tak to zase nedramatizuj
Navíc jde o přijímač s omezenýn dosahem a pomalejší než jsou nové DSM2. Je to opravdový 'pravěk', taky si myslím že nemá cenu to dramatizovat. Jen mě to prostě zaskočilo, nikoliv šokovalo nebo naštvalo
zdzd píše:Neodpustím si poznámku, že to není zrovna moc košer. Např. Futaba striktně zachovává kompatibilitu a novým vysílačem můžeš ovládat jakýkoliv starší přijímač.
To je trošku nefér, pokud vím tak u Futaby v pásmu 2,4GHz neproběhla modernizace typu DSM -> DSM2. Svým způsobem je to "daň" za to že Spektrum bylo první.
astra zongluje s datem jedna basen
vcera bylo naskladneni 23.9. Dneska rano 8.10 a ted je 27.9.
Jinak s tim odrezavanim kompatibilit - tam hrozne zalezi na okolnostech. Canon, kdyz prisel s novym bajonetem eos, tak odrizl od novych tel vsechny do te doby vyrobene objektivy. Nikon si hral na zpetnou konpatibilitu a bajonet furt dobastloval a dobastloval a nakonec delal vyjimky - a dneska kdyz si kupujete nikon, abyste si vzali prirucku, ktery starsi obejktivy s danym telem funguji a ktere ne. Canon kompatibilitu vzdal, kdyz to prestalo mit smysl, ale dneska - mate eos, tak na nej nadate vsechny eos compatible objektivy.
Jinak s tim odrezavanim kompatibilit - tam hrozne zalezi na okolnostech. Canon, kdyz prisel s novym bajonetem eos, tak odrizl od novych tel vsechny do te doby vyrobene objektivy. Nikon si hral na zpetnou konpatibilitu a bajonet furt dobastloval a dobastloval a nakonec delal vyjimky - a dneska kdyz si kupujete nikon, abyste si vzali prirucku, ktery starsi obejktivy s danym telem funguji a ktere ne. Canon kompatibilitu vzdal, kdyz to prestalo mit smysl, ale dneska - mate eos, tak na nej nadate vsechny eos compatible objektivy.
Genagen píše:Nikon si hral na zpetnou konpatibilitu a bajonet furt dobastloval a dobastloval a nakonec delal vyjimky - a dneska kdyz si kupujete nikon, abyste si vzali prirucku, ktery starsi obejktivy s danym telem funguji a ktere ne.
No jestli se nepletu tak to trošku komplikuješ. U Nikonu jde o jen o nastavení expozice - na digitálech se starými objektivy nutno dělat ručně a zda má objektiv vlastní motor pro ostření. Žádné další komplikace mě nenapadají.
Genagen píše:astra zongluje s datem jedna basenvcera bylo naskladneni 23.9. Dneska rano 8.10 a ted je 27.9.
Neviděl bych to tak tragicky, DX8T už je na cestě ke mě a v pondělí mi přijde.
Mimochodem pokud jste někdo z Hradce nebo okolí a chcete třeba vyzkoušet jestli půjde spárovat s přijímačem z HC tak není problém ti zkusit. Já to vyzkoušet nemůžu, žádný takový přijímač nemám.
Kovboj píše:Genagen píše:Nikon si hral na zpetnou konpatibilitu a bajonet furt dobastloval a dobastloval a nakonec delal vyjimky - a dneska kdyz si kupujete nikon, abyste si vzali prirucku, ktery starsi obejktivy s danym telem funguji a ktere ne.
No jestli se nepletu tak to trošku komplikuješ. U Nikonu jde o jen o nastavení expozice - na digitálech se starými objektivy nutno dělat ručně a zda má objektiv vlastní motor pro ostření. Žádné další komplikace mě nenapadají.
K takovehlemu probelmu s kompatibilitou napsat JEN mi prijde teda velky optimismus nebo fandovstvi
Jinak jeste dalsi mnozina problemu je foceni s bleskem - ne s kazdym objektivem jsou funkcni vsechny zpusoby mereni expozice s bleskem.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1313740
aby ešte nenasledoval recall...
aby ešte nenasledoval recall...
Genagen píše:Kovboj píše:Genagen píše:Nikon si hral na zpetnou konpatibilitu a bajonet furt dobastloval a dobastloval a nakonec delal vyjimky - a dneska kdyz si kupujete nikon, abyste si vzali prirucku, ktery starsi obejktivy s danym telem funguji a ktere ne.
K takovehlemu probelmu s kompatibilitou napsat JEN mi prijde teda velky optimismus nebo fandovstviNefunkcni prenos clony ci af mi prijde jako solidni problem
Jinak jeste dalsi mnozina problemu je foceni s bleskem - ne s kazdym objektivem jsou funkcni vsechny zpusoby mereni expozice s bleskem.
Proto mám už třetí zrcadlovku od Canonu a RC od Futaby.
Takže první dojmy z vybalování DX8T:
- "luxusní" černá krabice
- v reálu vypadá líp než na fotce
- vysílač se dobře drží, spodní část je pogumovaná
- plyn je dodáván standardně vlevo (mód 2) ale lze snadno změnit na jakýkoliv z 1-4
- krásně čitelný displej, zapnutý vysílač je efektně signalizován i svítícím logem
- SD karta je dodávaná o velikosti 128MB (uvádělo se jen 16MB)
- vysílač napájí spájený akupack o velikosti 4x AA, 2000mAh, takže už žádné tužkovky jako u DX6i
- součástí balení je i "značkový" popruh a samolepky
- český návod má 40 stran
- propojení s Phoenixem bez problémů funguje
--
edit: podrobný manuál má 40 stránek, plus je v balení ještě manuál "začínáme" o rozsahu dalších 20 stránek
- "luxusní" černá krabice
- v reálu vypadá líp než na fotce
- vysílač se dobře drží, spodní část je pogumovaná
- plyn je dodáván standardně vlevo (mód 2) ale lze snadno změnit na jakýkoliv z 1-4
- krásně čitelný displej, zapnutý vysílač je efektně signalizován i svítícím logem
- SD karta je dodávaná o velikosti 128MB (uvádělo se jen 16MB)
- vysílač napájí spájený akupack o velikosti 4x AA, 2000mAh, takže už žádné tužkovky jako u DX6i
- součástí balení je i "značkový" popruh a samolepky
- český návod má 40 stran
- propojení s Phoenixem bez problémů funguje
--
edit: podrobný manuál má 40 stránek, plus je v balení ještě manuál "začínáme" o rozsahu dalších 20 stránek