Externí BEC u 6-ti serv. letadla?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
kreuz
Kontaktovat uživatele:

Externí BEC u 6-ti serv. letadla?

#1 Příspěvek od kreuz »

Zdravím,

zajímal by mě názor na to, zda mohu použít regulátor s integrovaným BEC pro větroně s rozpětím 3m, 4 serva v křídle + 2 na V ocas.

Uvažoval jsem o tomhle poměrně levným, ale dobře vypadajícím setu:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 809&styl=0

Co myslíte? Nebo je nutný mít externí BEC? Serva hodlám dát nejspíš HS-81.
m2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od m2 »

má to jediný problém - keď zhorí regler (napr. skratom vinutia motora alebo vlastnou poruchou), je nenulová šanca, že zhorí aj BEC.

ale lietam tak a zatiaľ zhorelo len raz ... :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Mikelo

#3 Příspěvek od Mikelo »

Dvojčlánek Li-Fe napřímo je to správné řešení pro napájení paluby takového letadla. Vyloučí se tím zbytečné další zařízení, tedy další možný zdroj poruchy.
Funguje to spolehlivě.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Polynom »

jde o to jaký je to model? a co máš za serva? já bych to rozhodně nepoužil. nejenom že ti proudy ze 6ti serv jdou pres přijímač ale "život" modelu visí na čínském reglu... takže ideálně externí baterky, buď 4článek nikláčů nebo lipol,life s BECem. life bez BECu ok ale u digi serv pozor na napětí.
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

Za mě asi tak, jak píše m2
Pokud to dám na BEC z reglu, tak regl musí být předimenzovaný proti motoru, abych si zminimalizoval možné problémy a hlavně spolehlivý, bezproblémový regulátor. Dal bych to tak v případě, že bych chtěl dostat hmotnost maximálně dolů. Jinak přijímačovky.
m2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:a hlavně spolehlivý, bezproblémový regulátor.

a k nemu spolahlivy a bezproblemovy motor. skratovane vinutie motora zahubi aj bezproblemovy regulator (odksusane).

Jednoducho v konfiguracii Hyperion/SPIN to pouzivam aj v kompozitovi, do konfiguracie HXT/SuperSimple by som s integrovanym BECom nesiel.

Inak ak chces vidiet kombinaciu MVVS/SPIN, ktora zahorela na skrat vinutia, tak tu:
http://www.topgun.sk/php/index.php?PAGE_NEWS=308
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

Tyhle regulatory PowerHD nebo Mystery nebo xyz vyrabi jedna a ta sama fabrika. Ten spinany BEC je sice fajn ze je silnejsi nez linear a da se pouzit i na vice nez 3S LiPol - jenze maji velky problem s vystupnim rusenim. Fura lidi uz si na to stezovala, zapomen na nej v kombinaci s digitalnimi servy (s digitaly PowerHD uz vubec ne, uvidis ten tanec). Sam sem s tim mel doma problemy, jakz takz se snese s analogy (HS-55). Jediny prijimac co to zvlada je schulze 8.35 a i ten mi obcas kopne.

Kupoval sem MYSTERY40A SBEC verzi proto, ze se mi libily moznosti programovani rozsirene o ty, co treba overene Turnigy Plush nemaji. No bohuzel neni vsechno zlato co se trpyti.

A kdyz vidim ze to mas do 3m vetrone, tak bych bec neresil a rovnou tam foukl palubni baterii - 4x NiCd, nebo dvouclanek Lixx s MaxBec. U takoveho modelu se nevyplati setrit. Nak
Kovboj

Re: Externí BEC u 6-ti serv. letadla?

#8 Příspěvek od Kovboj »

10A externí BEC od Castle Creations stojí něco málo přes pětikilo. To se podle mě do takového modelu rozhodně vyplatí...
TURING

#9 Příspěvek od TURING »

V 3 m vetroni se jiste najde misto na externi BEC a 2s Li-Polku a hmotnoste asi taky neni co resit.

.... a jen na okraj, tvuj navrhovany pohonny set, to nebude zadny ficak ! Motor max. kratkodoby proud 45 A, uz i ta hmotnost 135g :-O
Naposledy upravil(a) TURING dne čtv 23.09.2010 14:32, celkem upraveno 1 x.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vitousek »

TURING píše:V 3 m vetroni se jiste najde misto na externi BEC a 2s Li-Polku a hmotnoste asi taky neni co resit.

Né vždy :wink: viz. http://www.mkchlumec.cz/Dilna/F3B_Eagle.htm
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
TURING

#11 Příspěvek od TURING »

jj, cetl jsem pred casem. A vsak tam mas prijimacovky, takze misto se najde. ;-)
kreuz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kreuz »

Díky za rady a odpovědi, právě že jsem se rozhodoval a vypadá to, že teda použiju externí BEC. Pokoukával jsem právě po Castle Creations 10A BEc, který se nechá pořídit za cca 600,- což není moc.

Díky moc
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“