Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
slavoo píše:ešte raz zvažujem od LV ten S4020-14 i napriek tým ložiskám.
Máš ešte možnosť aj od Hyperionu, ZS4020-12. Scorpion prvej generácie je dnes už (elektromagneticky) prekonaný, treba sa podľa mňa orientovať na SII alebo ZS.
Môžeš mi trochu upresniť tvoju doporučovanú možnosť motoru Hyperion s porovnaním S4020-14 ??
edit: pass...
Naposledy upravil(a) slavoo dne stř 15.09.2010 20:46, celkem upraveno 1 x.
slavoo píše:Dal som si vyrobiť od p. Dostála uhlíkovú verziu podvozku a už je že vraj i vyrobená podla originálu. Takže začal som najprv šetriť na váhe originál výbave k modelu.
Ten podvozek ti ještě nedošel?
No bol to problém stým podvozkom lebo bol vyrobený (laminát-uhlík) dosť ťažký ako originál. Tak že bude znova vyrobený len čistý uhlík ale neviem zatial či bude..
slavoo píše:Dano nejde mi do hlavy pomer medzi tvojou registráciou a počtom tvojich príspevkov.. Prečo je tomu tak?
že som si toho všimol až teraz že...
Registroval som sa v dobách ked som ešte nemal doma internet a aj teraz nepovažujem za potrebné vyjadrovať sa ku každej pi...ne. Ak považuješ za prínosné iba príspevky od prispievatelov s VELA príspevkami stačí povedať....
slavoo píše:Dano nejde mi do hlavy pomer medzi tvojou registráciou a počtom tvojich príspevkov.. Prečo je tomu tak?
Registroval som sa v dobách ked som ešte nemal doma internet a aj teraz nepovažujem za potrebné vyjadrovať sa ku každej pi...ne. Ak považuješ za prínosné iba príspevky od prispievatelov s VELA príspevkami stačí povedať....
Neviem resp. nemám skúsenosti z tiahlami k pákam u tohto typu éra, aké použiť silovo tiahlo a guľové čapy.
Chcem urobiť mechanizáciu páky namiesto priloženej bižu teda kombináciu takto:
- uhlíková tyč pr.2mm nalepit mosadzné závitové spojky a ukončiť na páky serv a kormidiel gulovým čapom.
Bude to stačiť silovo na páky kríd. a Vop toto spojenie a sila čapu V1,pr.4,M2/1.6 ?
slavoo píše:Neviem resp. nemám skúsenosti z tiahlami k pákam u tohto typu éra, aké použiť silovo tiahlo a guľové čapy. Chcem urobiť mechanizáciu páky namiesto priloženej bižu teda kombináciu takto: - uhlíková tyč pr.2mm nalepit mosadzné závitové spojky a ukončiť na páky serv a kormidiel gulovým čapom. Bude to stačiť silovo na páky kríd. a Vop toto spojenie a sila čapu V1,pr.4,M2/1.6 ?
Používam to presne ako si popísal a krátke guláky - aby bol menší ohybový moment na pákach.
To je váha toho nového - celouhlíkového? Ten originál jsem ještě nevážil, tak teď nevím?
Váha orig. SebArt-ovic podvozok (dural-hlinik) 108g. Verzia p.Dostála uhlík 59g. úspora váhy 49g.
Zajtra ho budem mať tak dám vedieť aký bude ale určite budem spokojný..
Nakoniec som sa rozhodol pre motor Turnigy..!!8O ....robím si prču objednal som predsa AXI 4120/20 a vrtulu radšej pre začiatok menšiu 16/8 napriek odporúčanej od JMalik-a. Môj první motor za 120€ po činských Turnigy tak som zvedavý... p.s.: kolko mohlo byť za to motorov Turnigy..!
slavoo píše:Nakoniec som sa rozhodol pre motor Turnigy..!!8O ....robím si prču objednal som predsa AXI 4120/20 a vrtulu radšej pre začiatok menšiu 16/8 napriek odporúčanej od JMalik-a. Môj první motor za 120€ po činských Turnigy tak som zvedavý... p.s.: kolko mohlo byť za to motorov Turnigy..!
Ak to bude mat cca 2,5 kg tak to pojde dobre aj na tej 16x8 + dake tvrde lipolky... napr ja mam v extre 2200 mah 5S zippy 30C a slapu paradne a to ich zeniem pol plyn a vyssie .... ale kedze hento bude trochu tazsie tak mozno aj 2500 ale to by bola dalsia vaha navyse tak sa rozhodni
EXTRA MX,EF extra 300 78" http://adamweinzettl.webnode.sk/