Minititan + Turnigy 9x
Bizon píše:Daleko líp se pak drží výška, heli pořád neplave nahoru a dolu
To ma zaujalo, mozes mi to prosim presnejsie vysvetlit ? Pri vysokych relativne konstantnych otackach helipotvora nema tendenciu plavat hore-dole pri pohybe do stran ? Je to tak ?
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Jojo, kolektiv mas v pohode, plyn si nastav min, ze je zminovano. Ja sam zatim pouzivam linealni 0-25-50-100, ale netvrdim, ze je to tak nejlepsi, lec funguje to zcela prirozene, ma to i silu, i je to hodny, i to jde dolu
Ja i zkousel nejaky ty linearni krivky na vysokych hodnotach (ale i sedesatky) a to me neoslovilo. Vrtulnik na malem kolektivu tocil jak blazen, melo to takovy nezdravy zvuk jakyhosi vysokovane nasrane civavy. Mel jsem pocit, ze se to rozpadne a taky ze jo
tocil tak, ze se domek ocasu otocil o 90 stupnu .. pritom pridelanej byl dost, rukou narovnat nesel a pri normalnich otackach bylo vse v pohode. Tak tolik me osobni zkusenosti s laborovanim s plynem. Porad litam na ten zacatecnicky 0-100 linearni a jestli je neco fakt na pohodu lepsi, tak jsem to jeste nenasel:)
Ja i zkousel nejaky ty linearni krivky na vysokych hodnotach (ale i sedesatky) a to me neoslovilo. Vrtulnik na malem kolektivu tocil jak blazen, melo to takovy nezdravy zvuk jakyhosi vysokovane nasrane civavy. Mel jsem pocit, ze se to rozpadne a taky ze jo
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Bizon píše:Jestli ti nejde simulátor, zkus v nastavení stroje přehodit ze Software radio na Pass through, pak by to mělo šlapat...
Prosím tě kde to je? Je to v tomto menu?
Chová se mi to tak, že při přidání plynu se vrtulník nekompromisně vydá nějakým směrem, případně začne opisovat stále se utahující kruhy. Jde mi o to jestli je to "normální", nebo jestli to mám prostě špatně nastavené. Nemáte někdo Real Flight že byste tam T9x zkusili? Zkoušel jsem to před časem i v originálním Phoenixu a bylo to to samé...
RiMr píše:Bizon píše:Jestli ti nejde simulátor, zkus v nastavení stroje přehodit ze Software radio na Pass through, pak by to mělo šlapat...
Prosím tě kde to je? Je to v tomto menu?
Chová se mi to tak, že při přidání plynu se vrtulník nekompromisně vydá nějakým směrem, případně začne opisovat stále se utahující kruhy. Jde mi o to jestli je to "normální", nebo jestli to mám prostě špatně nastavené. Nemáte někdo Real Flight že byste tam T9x zkusili? Zkoušel jsem to před časem i v originálním Phoenixu a bylo to to samé...
A jakou máš v TX nastavenou mechaniku rotorové hlavy, alespoň u Phoenixe musí být nastavena 90° a nikoliv 120°, pak to dělá pěkný zvěrstva
T-Rex 450 (S/SE/V2), T-Rex 450 (S/SE/V2) - LiPo + Dx6i
Simulátor Phoenix RC
Walkera 5g6
Simulátor Phoenix RC
Walkera 5g6
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Uplně horní položka, v tvojem příkladě Watt Not (Electric), jeden z parametrů je Radio Type, a jeho hodnotu nastavit na Pass Through. Cyklika musí samozřejmně být 90°, sim CCPM nebude brát... Jo, a v Controller --> Channel Mapping musíš na páčku plynu dát Knob, a Throttle nastavit na nějaký kanál co je pořád naplno. Eventuálně na ty co se spouští klávesovou zkratkou, to pak můžeš trénovat i autorotaci=)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Bizon píše:Uplně horní položka, v tvojem příkladě Watt Not (Electric), jeden z parametrů je Radio Type, a jeho hodnotu nastavit na Pass Through. Cyklika musí samozřejmně být 90°, sim CCPM nebude brát... Jo, a v Controller --> Channel Mapping musíš na páčku plynu dát Knob, a Throttle nastavit na nějaký kanál co je pořád naplno. Eventuálně na ty co se spouští klávesovou zkratkou, to pak můžeš trénovat i autorotaci=)
Johó, díky, už to funguje, né že bych už lítal, ale už je to takové normální začátečnické RDS Rej Divokých Sviní)
Sice jsem měl představu že když za bezvětří tu helinu "zvednu" tak bude viset jakžtakž sama ve vzduchu, ale to jsem byl asi naivní.
Není to nějakým nastavením gyra či čeho přímo ve RealFlightu?
Akorát těch 90° mi taky mixovalo do "knob" klonění, takže jsem zvolil to co je v T9x označeno jako HELI1, je to bez dalšího označení a jsou tam ty kanály všechny "hloupé", tedy že ovládají jen to co je nastaveno bez nějakého mixování.
RiMr píše:Bizon píše:Akorát těch 90° mi taky mixovalo do "knob" klonění, takže jsem zvolil to co je v T9x označeno jako HELI1, je to bez dalšího označení a jsou tam ty kanály všechny "hloupé", tedy že ovládají jen to co je nastaveno bez nějakého mixování.
Ano, tak by to malo byt v pohode, inak to sim nechape. Tiez som s tym bojoval. A helina sa sune vzdy, i v bezvetri
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měl takovou představu že přidám plyn a budu viset jak přibitý...
Nikdy jsem s žádnou helinkou nelítal, ani na simu (nepočítám li takové ty hračky za pár stovek nebo jednu dvoukanálovou zoufalost kterou se mi nepovedlo ani dostat do vzduchu)...
Asi se budu muset smířit s tím, že tohle pro mě nebude a tu 450ku ani nebudu brát, zbytečně bych to rozsekal...
Vždyť jsem včera v noci, (poté co jsem to díky vám kuci zprovoznil
po usilovném půlhodinovém tréningu nebyl schopný zalítnout nic jiného než toto, schválně jsem to sejmul jako argument pro toho mého kamaráda vrtulníkáře který mě jemně tlačí do nějakého kombajníku, že to asi nepude...
Když jsem začínal lítat s letadlem, tak si vzpomínám že jsem za chvilku jakž takž lítal, jasně že jsem toho rozbil moc, ale měl jsem pocit že to mám pod kontrolou a věděl jsem proč padám. Ale tady mám pocit jak kdybych chtěl ze zavřenýma očima udržet rovnováhu na jedné noze stoja na desce položené na volné kouli... Prostě děs...
http://www.youtube.com/user/richardmraz ... 1K5KWIUbOc
Tohle prostě nepude...
Nikdy jsem s žádnou helinkou nelítal, ani na simu (nepočítám li takové ty hračky za pár stovek nebo jednu dvoukanálovou zoufalost kterou se mi nepovedlo ani dostat do vzduchu)...
Asi se budu muset smířit s tím, že tohle pro mě nebude a tu 450ku ani nebudu brát, zbytečně bych to rozsekal...
http://www.youtube.com/user/richardmraz ... 1K5KWIUbOc
Tohle prostě nepude...
Rimre, clovece, ja nevim, nakolik je ten SIM realny, ale pokud dost, tak jsi naopak buh a vubec to nevzdavej. Tohle ze je pul hodiny treningu? Tak to mas vlohy jako malo kdo. Malo kdo dokaze viset alespon +- na miste, ocasem k sobe, za mene jak hodinu ... ci spise 10 vyletanych baterek
To je jen o tom si uvedomit, jestli to chces delat (bavilo by te to) nebo ne.
Kdyz ne, tak se nepremahej, neni to povinnost. Pokud ano, zatni zuby, najdi v sobe silnou vuli a trenuj a trenuj. V heli zvlast neni vubec nic zadarmo, ale tobe to jde paradne na uplneho zacatecnika!
To je jen o tom si uvedomit, jestli to chces delat (bavilo by te to) nebo ne.
Kdyz ne, tak se nepremahej, neni to povinnost. Pokud ano, zatni zuby, najdi v sobe silnou vuli a trenuj a trenuj. V heli zvlast neni vubec nic zadarmo, ale tobe to jde paradne na uplneho zacatecnika!
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jo?
No mě přišlo že to je prostě hrozné...
Bylo to té půlhoďce a ještě jsem zkoušel módy (na érech lítám mod4, ale na vrťasu mi to nějak nesedl a víc mi vyhovuje mod2).
Předtím jsem fakt lítal akorát s nějakýma koaxiálama když mi to někdo pučil, ale ty visely ve vzduchu jak přibité, tam to je fakt něco jiného...
Bavit mě to baví, o tom žádná, jestli to tedy není tak beznadějné, tak to já budu ještě trénovat a zkusím to...
Dík!
No mě přišlo že to je prostě hrozné...
Bylo to té půlhoďce a ještě jsem zkoušel módy (na érech lítám mod4, ale na vrťasu mi to nějak nesedl a víc mi vyhovuje mod2).
Předtím jsem fakt lítal akorát s nějakýma koaxiálama když mi to někdo pučil, ale ty visely ve vzduchu jak přibité, tam to je fakt něco jiného...
Bavit mě to baví, o tom žádná, jestli to tedy není tak beznadějné, tak to já budu ještě trénovat a zkusím to...
Dík!
Mas recht, nevzdavat! U heliny taky letam mod2, nedovedu si predstavit, ze bych jemnou cykliku mel ovladat tupou levou rukou:) U letadla snad podobne, ale ani nevim, to je to ofiko za mod (leva: plyn a smerovka, prava: kridla, vyskovka).
To vis, ty dvourotoraky se nedaji ve stabilite s dospelou helinou vubec srovnavat. Ty fakt visi sami. U vetsi jednorotorove heliny to necekej.
Presto to musi casem jit uridit .. dle videi vsude kolem:) Ma vlastni zkusenost je zatim stale tristni
To vis, ty dvourotoraky se nedaji ve stabilite s dospelou helinou vubec srovnavat. Ty fakt visi sami. U vetsi jednorotorove heliny to necekej.
Presto to musi casem jit uridit .. dle videi vsude kolem:) Ma vlastni zkusenost je zatim stale tristni