ELAN Reichard

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Abu »

Ono se da se Svobodou na spouste veci domluvit. Treba muj specialni Etalon XL (2.5m) me stal o neco mene nez zde uvedene ARF :wink: A to bylo v cene zvetseni kridla, klapky + diry na 4 serva a uhlikova vyztuha. Pravda ze jsem nebral zadne ocasni plochy a gondolu s trubkou jsem si lepil sam (trubka rovnez nestandart, delsi a pevnejsi). A barevne pruhy jsem strikal taky sam....

Cena za toho Elana je samozrejme vyborna, kdyz prekousnes nektere Raichrdi "vlastnosti"... urcite pak napis jak to lita.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
SuperMUF

#32 Příspěvek od SuperMUF »

Abu píše:..... Cena za toho Elana je samozrejme vyborna, kdyz prekousnes nektere Raichrdi "vlastnosti"... urcite pak napis jak to lita.

s tím jsem do toho šel, v jiném vlákně už jsem přímo Elana nebo Maxxe od Reicharda pasoval na vítěze mého souhkromého výběrového řízení, spíš jsem jen řešil zda ten či ten ... a ten inzerát to prostě rozseknul ... šáhl jsem po něm ...

P.S. myslím že tzv Reichardí vlastnosti se mimo klasicky povolený potah ( asi na 3 místech ) neprojeví-Elan je pohodová záležitost kde žádné pevnostní problémy nehrozí. Myslím si totiž že právě v RCEx kategorii Reichard čuchá zajímavou zákaznickou základnu ... a jistě má pravdu ... třeba já - 2roky, 2 modely v této kategorii ( Q10.1 a Elan ) a tady prostě potenciální zájem je a žádná čína prozatím nehrozí ...

P.S.2 bohužel příští týden letím na 2 týdny se ohřát do Egypta a vrátím se uprostřed hnusného podzimu takže se říkám jestli si nenechám Elana pod stromeček jako "překvapení" - určitě by to přítelkyně takto lépe skousla než jako "další krám do baráku" - bude to dárek od Ježíška
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
tks
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od tks »

Ohledně regulátoru... v případě ohledu na nízkou cenu bych uvažoval Mystery 40A nebo HobbyKing 40A BlueSeries Brushless Speed Controller. Je poměrně lehký a má spínaný bec. 40A se zdá zbytečně moc, ale ty motory v RCEK režimu berou přes 20A a nějaká rezerva se hodí.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Surgical

#34 Příspěvek od Surgical »

Když už jsme v diskusi, dotaz na použitý motor. Pro soutěžní použití jsou motory prakticky vyjmenovány v pravidlech, akorát ta nejsou nijak zvlášť aktualizována....objevily se i nové motory, které by specifikace snad splňovaly, má někdo zkušenost třeba s Hyperiony odpovídající třídy?
Jasně, trendem soutěžáků (nejen v RCEJ/K) je dneska tajit know-how, ale co rekreační letci, nenapíšete, co používáte?
Jestli "formulové" motory jako Dualsky XM2826CA-x, nebo Axi 2208/xx apod., nebo i motory "těžší", nebo co byste pokládali za optimum?
SuperMUF

#35 Příspěvek od SuperMUF »

tks píše:Ohledně regulátoru... v případě ohledu na nízkou cenu bych uvažoval Mystery 40A nebo HobbyKing 40A BlueSeries Brushless Speed Controller. Je poměrně lehký a má spínaný bec. 40A se zdá zbytečně moc, ale ty motory v RCEK režimu berou přes 20A a nějaká rezerva se hodí.

ten regl jsem měl, tedy s nápisem PowerHD a koupeným u Kostky v Jihlavě ( http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 634&styl=0 ). rozhodně jsem s ním NEBYL spokojen. první kus nešel hned, druhý odešel velmi brzy. taky mě lákal ten SBEC ale ... možná vadná várka, možná mizerný typ ... už ho nechci, spokojím se s jiným Hobbykingem - s modelem SS 25-30A který má BEC 3A ... ( http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... ammable%29 )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JirkaA »

Vykašli se na SS.. Vezmi Turnigy Sentry 40A, ten má taky spínanej BEC.. Ta detekce napětí jednotlivých článků je na prd ale nemusí se použít. Řada Plush má SBEC až od 60A.
OK2WY
tks
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od tks »

Nechci Ti SS rozmlouvat,ale pokud nemáš dobrou zkušenost s Mystery, tak vyber něco jiného solidního. Tomu údaji na SS snad věřit nebudeme...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od lubo1 »

Surgical píše:Jasně, trendem soutěžáků (nejen v RCEJ/K) je dneska tajit know-how, ale co rekreační letci, nenapíšete, co používáte?
Jestli "formulové" motory jako Dualsky XM2826CA-x, nebo Axi 2208/xx apod., nebo i motory "těžší", nebo co byste pokládali za optimum?

2826 je málo.... Ja mám vo Filipovi s trojčlánkom 2834/CA10 s neakou 11-12" vrtuľou a je to tak akurát a do budúcna by som dal možno 2834/CA9....
Abu
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Abu »

Presne jak pise Lubo. V lehkym 2m modelu mam Dualsky 2834-10, 3clanek a 11x7 a je to velice prijemnych 10m/s (s tvrdsi baterkou mozna i vic), nic nehori a stoupa to vic nez 2826 skvarici se na 24A v RCEK :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od tks »

SuperMufe, bylo by prosím možné zvážit prázdný model? Abych si udělal představu, jestli Reichard kecá méně než Kostka.
SuperMUF

#41 Příspěvek od SuperMUF »

Abu píše:Presne jak pise Lubo. V lehkym 2m modelu mam Dualsky 2834-10, 3clanek a 11x7 a je to velice prijemnych 10m/s (s tvrdsi baterkou mozna i vic), nic nehori a stoupa to vic nez 2826 skvarici se na 24A v RCEK :wink:

bohužel je třeba si ale uvědomit že Reichard Elan je RCEK model kde je 2826 případně AXI 2208 maximálním motorem ...

a že "tvrdí borci" mají motor na 2-3 starty ? to je bohužel daň kategorie ... a to nemluvím o MEGA F5J který bohužel často nevydrží ani jeden start ...

samozřejmě nepolemizuji s tím, že je to na krev a že by tomu slušel jiný motor, jenomže to už nebude závodní model ale rekreační poletovadlo ... a to už zase ty peníze za Elana, Maxxe, Q10 / Q11 atd ... bude ... ehm ... ehm ...
SuperMUF

#42 Příspěvek od SuperMUF »

tks píše:SuperMufe, bylo by prosím možné zvážit prázdný model? Abych si udělal představu, jestli Reichard kecá méně než Kostka.

Elana mi přinese Ježíšek ( důsledek psychologického boje s nepřítelem - přítelkyní "nemodelářkou" ) ... co budeš chtít zvážit ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

SuperMUF píše:bohužel je třeba si ale uvědomit že Reichard Elan je RCEK model kde je 2826 případně AXI 2208 maximálním motorem ...

To moje doporuceni se samozrejme tykalo rekreacniho litani. Pro zavody je motor vicemene dan pravidly, ale pro nezavodni litani je to nesmyslna motorizace, silne prekracujici max parametry od vyrobce, s prisernou ucinnosti a na hranici zniceni motoru.

Jinak trochu cetni o Elanu - http://stoupak.cz/portal/forum/viewtopic.php?f=4&t=83
b3hcz

Re: ELAN Reichard

#44 Příspěvek od b3hcz »

Zdravím Vás,

pokukuji po také po tomto letadle a chtě bych Vás poprosit o radu jakou elektronikou jej mám případně osadit tj. motor, regl, aku, serva. Jen chci upozornit, že nemám soutěžní ambice, jsem opravdu jen rekreační modelář :) V každém případě u tohoto letadla nebudu mít klapky, pač mám pouze 6 kanalový vysílač Hitec Optic 6 a u něj to si nebude asi jednoduché nastavit, zdali to bude vůbec možné. Ale jak říkám, mám to jen na rekreační polétání v termice :)
Frsky X9 Lite S
Odpovědět

Zpět na „Větroně“