Zmena meritka planku

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jyrry »

jikr píše:......A časově mi jeden plán trvá tak 3-4 večery

Tvuj vecer ma kolik hodin?
jyrry.webnode.cz
jikr

#17 Příspěvek od jikr »

Tak 5-6 , jak kdy . Ale jak jsem psal , pak je potřeba to vyfrézovat a zkusit . Hodně taky záleží na kvalitě scanu
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

Tak to tipuju, ze jsi svobodnej, nebo mas uzasne tolerantni manzelku :-D
Muj vecer ma cca taky tolik, ale vetsinou jen malou cast se mi podari urvat pro sebe; to je porad neco... (a tim nemyslim to nej... :-D )
Nakonec jsem dopadl tak, ze ac mam frezku, mladymu jsem ero koupil ARF (DH Mosquito od BH)...
jyrry.webnode.cz
jikr

#19 Příspěvek od jikr »

Mám dost tolerantní manželku , ale hlavně toho moc nenaspím , takže přes den frézuju a stavím a po nocích kreslím , takže můj kreslící večer začíná třeba v devět , nebo v deset . Ale jinak je to to samý . Já mám dvě frézky , makám pro jiný , ale svoje letadla si taky kupuju
Mole

#20 Příspěvek od Mole »

Jerry: teď jsem prekresloval FW 190D9 rozpětí 1.6m od Top flite, je to práce tak na čtyři hodiny s přesností dílů do 0.5 mm. Jestli mi díly nebudou sedět bude chyba ve zdroji obkreslovani,ne v me praci, tudíž mužů s klidem říci že to jde dobře a rychle, a oproti rucnimu řezání je to s přesností jinde. Postup je takovej že do dwg vlozim jpg upravim měřítko s řádným zoomem pomocí line a spline obkresluji, nakresleny díl pak mužů rovnou vložit do plánu a vidím jestli tam sedí či ne. Samozřejmě že šířku zámku upravuju na metrickou soustavu.
Futaba 10 CP 2,4GHz FASST, Maxir SE - prodán, T-rex 500ESP, par letadel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jyrry »

Mole píše:...... je to práce tak na čtyři hodiny s přesností dílů do 0.5 mm. .......

Rychlejsi je uz jen Chuck Norris.. Promin, ale chtel bych te videt pri praci....
jyrry.webnode.cz
jikr

#22 Příspěvek od jikr »

To já taky , ale možná má pravdu , protože pokud má podklady ukládané do PDF z vektorů , tak to není problém . Měl jsem plán na F4U od Top Flightu a tam to šlo fakt rychle
Mole

#23 Příspěvek od Mole »

Jyrry : kreslenim v ruznych cad systemech se denne pracovne zabyvam od dob kdy 486-ka byla vrcholem vypocetni techniky, nemam duvod si vymyslet kraviny (jak jsem vycitil z tve odpovedi,mozna se pletu) , obkreslovat obrysy je prace otrocka naucitelna behem par minut (myslim tim do mistrovske urovne:o)a moc me nebavi. Mozna delas neco neprakticky, jinak. Prijed do LB, jednak me uvidis pri praci jak bys chtel, kdyz budes chtit dostanes skoleni a za deset minut strcis Chucka hrave do kapsy(myslim tim co se tyce obkreslovani) :o)

Jikr: u pdf verze co mam to takto neslo.

Tuto 190tku jsem moc chtel (muj oblibeny stroj), do obkreslovani planu jsem se pustil protoze se uz nevyrabi. Kdyby se prodavala rozhodne si koupim kit, v tomto pripade se jedna o usetreni par stovek, kdyz se nepocita vlastni prace...
jikr

#24 Příspěvek od jikr »

Možná , že děláme někde oba chybu , ale je fakt , že jsem se ptal spousty lidí , který se Cadem živí a nikdo mi nebyl schopen poradit nic nového . Ale nevím . Nebráním se ničemu novému
Mole

#25 Příspěvek od Mole »

A jeste jedna vec, i plany maji autorska prava a verejne s nimi smelit ci podle nich na kseft rezat neni dle me uplne koser...
jikr

#26 Příspěvek od jikr »

To je sice pravda , ale já s nimi rozhodně nešmelím ani nikde neprodávám díly podle nich řezané , v tom je možná ten problém 8O
Mole

#27 Příspěvek od Mole »

Jikr: a já jsem odpověď nesměřoval na tebe, je to vseobecna poznámka.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jyrry »

Mole píše:.... od dob kdy 486-ka byla vrcholem vypocetni techniky, .......

ja zacinal na laptopu 8086... dvacet uz mi neni a dvakrat dvacet taky davno ne. Jen bych chtel videt plan od Ziroliho prekresleny za 4 hodiny... Poslu ti ho, abys vedel, o cem je rec - par dilu na prkynkach TopFlite bych asi taky dlouho nedelal, mam jejich navody (ze kterych ty nakresy prkynek jsou) taky postahovane.
jyrry.webnode.cz
Mole

#29 Příspěvek od Mole »

Jyrry: takze to shrnu, napsal jsem ze plan na fw190d9 1,6m od Topflite obkreslim za ctyri hodiny. Ty jsi ze me udal nadcloveka skoro Chucka. Pak napises, ze bys tedy chtel videt jak obkreslim Ziroliho plan za ctyri hodiny (coz jsem nikdy nepsal) a ze tech par Top flite prkynek by jsi za ty ctyri hodiny zvladnul taky. Takze mi vysvetli o co ti jde :D ? O co se vlastne
snasiz :D ? Nabihat si na vlastni vidle?

Jelikoz uz toto je uplne mimo tema, s touto debatou koncim. :(
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jyrry »

Mole píše:...... toto je uplne mimo tema, s touto debatou koncim. :(

Souhlasim.
Akorat jsem nenapsal, ze bych prkynka obkresloval 4 hodiny.
Proste neverim, ze 26 prkynek s tvarovyma dilama dokazes prevest na vektory behem 4 hodin. Nebo moje hodiny jdou rychleji nez tvoje. :-)
Taktez koncim, HOWGH.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“