Kalibrace Raytronic C60?
Kalibrace Raytronic C60?
Tak jsem právě dopěl ódy na jednu ze svých nabíječek, konkrétně C60. Vše zdánlivě fungovalo OK do té doby, než jsem přeměřil napětí jednotlivých článků nabité baterie. Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (zatímco pochopitelně displej ukazuje hodnotu napětí článku dobrou). Vše jsem překontroloval za použití dalšího multimetru. Je mezi vámi někdo tak šikovný, že kalibrační proces u této nabíječky dokáže (třeba podobně jako u iChargerů) spustit a popsat? Díky
Re: Kalibrace Raytronic C60?
Kolik ukazoval nabíječ?Smaniak píše:Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (
ICQ 638556901
Re: Kalibrace Raytronic C60?
arda1 píše:Kolik ukazoval nabíječ?Smaniak píše:Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (
4,193 V
arda1 píše:A čím jsi měřil? Ctělo by to aspoň na 3 desinný místa.
Digitálními multimetry (které mám teď ve sklepě - označení typu z hlavy nevím). Měří sice oba pouze na dvě desetinná místa, ale stejně moc nechápu, co by tři desetinná místa měření mohla změnit na skutečnosti, že i tak je to přes 4,2 V
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Billy Bob Bean píše:Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.
Chlapi - změřím to jedním multimetrem: 4,21; změřím to druhým:4,21, připojím to na iCharger a ten ukáže: 4,216 V. Proč bych musel nutně mít měřák na tři desetinná místa, abych si potvrdil, že to ten článek přebíjí přes 4,2V? Mě přece nezajímá, o kolik přesně to přebíjí, ale jak nastavit, aby to nepřebíjelo vůbec. Až mi někdo prozradíte, jak kalibrovat, tak si na kalibraci pochopitelně co nejpřesnější měřidlo seženu. Nebo se snad v úsudku mýlím...?
Naposledy upravil(a) Smaniak dne sob 28.08.2010 18:46, celkem upraveno 1 x.
To bylo napětí při ukončení nabíjení nebo až po odpojení baterek?Smaniak píše:Billy Bob Bean píše:Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.
Chlapi - změřím to jedním multimetrem: 4,21; změřím to druhým:4,21, připojím to na iCharger a ten ukáže: 4,216 V. Proč bych musel nutně mít měřák na tři desetinná místa, abych si potvrdil, že to ten článek přebíjí přes 4,2V? Mě přece nezajímá, o kolik přesně to přebíjí, ale jak nastavit, aby to nepřebíjelo. Až mi někdo prozradíte, jak kalibrovat, tak si na kalibraci pochopitelně co nejpřesnější měřidlo seženu. Nebo se snad v úsudku mýlím...?
ICQ 638556901
arda1 píše:Jde o to zda to SW jde -ale bude to chtít opravdu přesný Vmetr .
Ardo, ty mě dostáváš
Ale i tak díky za pokec