Heli HK-450 z HC II.
takze kolecko kupene modre z trexa to je ok.
ale zistil som ze mam este ohnuty domcek rotorovej hlavy tak som z HK objednal este jeden vrtas tentokrat 450GT TT verziu.
ale mam iny problem.
zistil som ze mi nestaci zadna vrtulka. cize ked pridam otacky na hlavnom rotore ten zadny by mal tomu hlavnemu stihat ze?
lenze mne sa zacne vrtulnik strasne tocit a nie a nie to vyrovnat. a neviem kde moze byt problem.
cim to moze byt sposobene???
ale zistil som ze mam este ohnuty domcek rotorovej hlavy tak som z HK objednal este jeden vrtas tentokrat 450GT TT verziu.
ale mam iny problem.
zistil som ze mi nestaci zadna vrtulka. cize ked pridam otacky na hlavnom rotore ten zadny by mal tomu hlavnemu stihat ze?
lenze mne sa zacne vrtulnik strasne tocit a nie a nie to vyrovnat. a neviem kde moze byt problem.
cim to moze byt sposobene???
Blade CX2, LP5DSM
E-Maxx tuning
EasyStar II, Arcus Airy 780, Arcus Sport ,T9X+er9x
E-Maxx tuning
2mrpilot: to som pozeral ako prve, bolo to volnejsie tak som to dotiahol cize pretacat by nemalo
2mikyno12: nabehy listov ak som spravne meral by mali byt 0% -2° 50% 4° 100% 10°
a zadne je tak ze ked mam paku v strede tak by mali byt nabehy 0
2bizon: to som skusal teraz naposledy a roztocil sa 2x tak rychlo
2mikyno12: nabehy listov ak som spravne meral by mali byt 0% -2° 50% 4° 100% 10°
a zadne je tak ze ked mam paku v strede tak by mali byt nabehy 0
2bizon: to som skusal teraz naposledy a roztocil sa 2x tak rychlo
Blade CX2, LP5DSM
E-Maxx tuning
E-Maxx tuning
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Jo, tak to tipuju na ty otáčky, křivku plynu máš podle mně špatnou. Nad křivkama se tady debatuje každou chvíli a nevím jestli se došlo k nějakému univerzálnímu řešení, ale já ze zkušenosti radím jednoznačně křivku plynu nějakou ve stylu 0-90-90-90-90. Zkus to a mělo by to chodit, pak uvidíš jestli ti to vyhovuje a kdyžtak to ještě doladíš.
A otočení gyra záleží jaké otočení myslíš, ale jestli řešíš otočení okolo pracovní osy tak je samozřejmě jedno jak je otočené. Gyro vnímá relativní polohu, není to kompas...
A otočení gyra záleží jaké otočení myslíš, ale jestli řešíš otočení okolo pracovní osy tak je samozřejmě jedno jak je otočené. Gyro vnímá relativní polohu, není to kompas...
- Kenny McCormick
tiez myslim v prvom rade otacky.
Ked som dobre cital,
mas pri 50% plynu = +4 na listoch, co je malo plynu, pri +4 uz by to malo letiet a to chce aspon 65% plynu.
Tu krivku na pitch prerob, podla mna nieje moc dobre mat 0-25-50-75-100 a pritom listy -2/+10. To si znizil pitch vo swash mixe? Tie paky na servach nemas kolmo pri 0 stupnov na listoch, ked to mas takto...
Prerob to tak, aby si mal pri krivke pitch 0-25-50-75-100 na listoch -10/+10.
A potom to uprav, ked nechces mat az -10, ale od -2 napr.
40-45-50-75-100
Aby si mal v strede kniplu 0 na listoch.
Lepsie je este urobit si aj krivku na IdleUp s rovnakou pitch krivkou ale plynom do V, cize hornu polovicu skopirujes /x-x-65-85-100/ a spodnu upravis podla toho, kolko mas stupnov do minusu. Ked len -2, staci napr. 80-70-65-85-100.
To su len priklady
, potrebujes este prisposobit otacky svojim potrebam atd., atd...
Ked som dobre cital,
mas pri 50% plynu = +4 na listoch, co je malo plynu, pri +4 uz by to malo letiet a to chce aspon 65% plynu.
Tu krivku na pitch prerob, podla mna nieje moc dobre mat 0-25-50-75-100 a pritom listy -2/+10. To si znizil pitch vo swash mixe? Tie paky na servach nemas kolmo pri 0 stupnov na listoch, ked to mas takto...
Prerob to tak, aby si mal pri krivke pitch 0-25-50-75-100 na listoch -10/+10.
A potom to uprav, ked nechces mat az -10, ale od -2 napr.
40-45-50-75-100
Aby si mal v strede kniplu 0 na listoch.
Lepsie je este urobit si aj krivku na IdleUp s rovnakou pitch krivkou ale plynom do V, cize hornu polovicu skopirujes /x-x-65-85-100/ a spodnu upravis podla toho, kolko mas stupnov do minusu. Ked len -2, staci napr. 80-70-65-85-100.
To su len priklady