G0tik píše:plechovky maju casto pri rane na nos zarazenu celnu stranu dnuka a zadnu vypuklu do zadu. pozri ci nemas prednu stranu motora prehnutu do takej mysky. ked mas tak to staci vyklepat nas5 a letis znova
Na takovyhle poskozeni bys to musel vzit cumakem do sutru a pekne rychle...
da sa to aj normalne pri nie az tak hroznom pade, ani nemusi byt kolmo k zemi staci ze sa vrtula nepriemne zachiti o daco a lietadlo ju vlastnou vahou (teda aj pri tej rychlosti) pritlaci celkom o zem a ked ma pevne motorove lôžko tak unasac zatlaci prednu stranu motora dnuka
tak za 1) Belanka ma motor pripevnenej jakymsi plastem k polystirenu..cimz
vznika celkem pruzny ulozeni motoru....takze to castecne,nebo
mozna uplne vylucuje moznost poskozeni
2) Vrtule dodavana k Belance a jinejm setum je
celkem..subtilni..takze z tohohle dilu taky ne cisi schopnost ohnout
celkem tlustej kus plechu, z nehoz je motor (jeho vnejsi cast)
vytvorena
tak po delsi dobe zase zdravim,dneska jsem mel trosku casu,tak jsem se zase zaobiral s tim mym letadelkem.MAm problem.Jde se tu dostat k motoru?Zjistil jsem,kdyz jsem zkousel vykon,ze motor je v lozi trochu uvolnen.nevadi to?Ma snahu se jakoby trosku natacet s otacejici vrtuli.A jeste jeden dotaz.Ta vrtule se toci po smeru,nebo v protismeru hodinovejch rucicek,kdyz se na ni divate ze predu?dik a snad tu zavadu vydedukuju,abych si taky mohl zalitat
k motoru se dostanes tak,ze sundas plastovej kryt motoru,staci preriznout ty samolepky co ho drzej,trosku zabrat,pripadne odlepit od trupu,je to bezproblemovy,pak to tam zase nasadis,staci malinko lepidla a je to OK,pod tim plastovym kraten je zeshora jeste malej kryt polistirenovej,ten je taky jen prilepen,tak ho odfikni a pak zase prile.
Kdyz koukas na letadlo zepredu,taxe vrtule otaci proti smeru hod.ruc. , koukni se jestli mas dobre nasazenou vrtuli(jestli jsi ji neotocil,pokud bys ji otocil,ztrati dost na ucinnosti...)
Vlastnim model Bellanca 480. ale model se mi nechce odlepit od zemně
a kgiž se odlep tak hned zařne padat na čumat, podle navod je napsano že
těžiště se nachazi přimo uprostřed křidel (coš nemam je o 2cm dale v před)
po docela velkem za Ťiženi v zadu sem docilil těžiště u prostřed křidel, je možne že po takovem velkem za Ťiženi model vubec poleti a dela se to tak.
a co se na to vyvažovani pouziva.
nebo pilotazi,podle me ji tahas moc brzo nahoru,vznese se,ztrati rychlost a jde dolu, vzdalenost 5m by tomu odpovidala.Nech ji vic rozjet,nebo na jinym povrchu...na cem startujes??
klobasa píše:ZDAR ALIEN.Je to spatny,vsechno jsem to pekne slepil a vyrazil,litat v nedeli.Bohuzel si s tim zatim nevim rady.To letadlo jde po hozeni z ruky na cumak.Vubec nevim proc.Baterku davam tam co drive,zaklinil jsem ji kouskem polystyrenu,ale ten uz taky ve predu bzl.Zkratka nechapu.Pokud pri vyhozeni z ruky pritahnu vyskovku,tak ten let prodlouzim tak o metr. Zkousel jsem vyvazeni a podle me v pohode,nebo jak se to zkousi?Smerovka i vyskovka jsou tyam co maj a fungujou bez problemu.Koukal jsem taky,jestli neni ohnuta hridelka od motoru a ta je taky v pohode.Nevite co s tim,nebo jak alespon nan tu zavadu prijit.dik
pise ze startuje z ruky.
klobasa: ked si "predlzis let", teda ked pritiahnes vyskovku, leti to hore a potom na cumak, alebo to leti rovno na cumak ?
chlape nak ses zamotal ted preci resime problem uzivatele BELLANCA ne klobasa