Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Hug

#661 Příspěvek od Hug »

Já jsem přijímač nekupoval extra už jsem ho měl k vysílači HK-7xverze 2, a protože jsem našel zmínku že turnigy 9x jede i s přijímačema HK tak jsem to zkoušel zprovoznit. Ale zřejmě jsem to špatně pochopil, takže chápu tedy že jen tyto dva konkrétní od HK jsou kompatibilní
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ver_6Ch_V2

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver_3Ch_

a ostatní ne?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od RiMr »

Aspoň jsem ještě o dalších neslyšel.
Už aby ti joudové začali v pořádném množství chrlit ty osmikanály...
hotovson

Re: Párování RX Turnigy 9X

#663 Příspěvek od hotovson »

peppee píše:Dobrý den,
pároval jsem a pároval a nemohl přijít na to, proč to nemohu spárovat. baterku jsem zapojil na BAT a propojku na BUND. A ono nic.
A v tom je ta CHYBA!!!
POSTUP:
1, Do pozice BAT zapojit propojku.
2, Musí se zapojinapětí 4,5-6,0 V ze zvlášťního zdroje, ne z regulátoru na pozici BIND. Poté začne blikad dioda v RX.
3, Držet tl BIND na TX a zapnout jej. Při naběhnutí TX dioda na RX začne svítit.
4, Vypnout RX a odstranit propojku z pozice BAT. Vypnout TX.
5, Zapnout TX a na RX do pozice BAT, nebo z regulátoru na pozici plynu, přivést napětí a párování je HOTOVO.

Doufám, že někomu pomohu v párování. Je to jednoduché, ale mě to trvalo 3 hodiny, než jsem našel, že se musí přehodit Bat a Bind na RX. A ono to fungovalo.

ad bod 2)
jako zdroj staci ESC, na pozici BIND (na jine pozici sice Rx blika a po zapnuti Tx sviti, ale nesparuje)

vyzkouseno na posledni verzi Turnigy 9X a ESC z AXN Floateru (Turnigy AE-20A)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem to vyzkoušel s těmi šestikanály a můžu potvrdit že je to tak. Cvičně jsem si zkusil nabindovat pár šestikanálů, napájel jsem Plushem a bylo to snadné a bleskové (oproti Assanu třeba...).
Cvičně proto, že všechny Rx co mi přišly k mojí vysílačce už byly nabindované z HC. Maličkost, ale potěší... :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem zkusil to nové rádio připojit k poči a ... nic...
Tam kde ty dvě jiné rádia chodí, to nové ani ťuk...
Používáte někdo to nové rádio přes tu USB redukci pro RealFlight (emu.exe aspol... :) ) ?
hotovson

#666 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Tak jsem to vyzkoušel s těmi šestikanály a můžu potvrdit že je to tak. Cvičně jsem si zkusil nabindovat pár šestikanálů, napájel jsem Plushem a bylo to snadné a bleskové (oproti Assanu třeba...).
Cvičně proto, že všechny Rx co mi přišly k mojí vysílačce už byly nabindované z HC. Maličkost, ale potěší... :)

to je volaake cudne, ze by meli cas rozbalovat a bindovat?
snad jen neco testovali, doufam, ze prijimace nejsou tak nejak bindovane se vsemi vysilaci v dosahu :)
hotovson

#667 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Tak jsem zkusil to nové rádio připojit k poči a ... nic...
Tam kde ty dvě jiné rádia chodí, to nové ani ťuk...
Používáte někdo to nové rádio přes tu USB redukci pro RealFlight (emu.exe aspol... :) ) ?

zkusim a ozvu se, musim prebootovat...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem zjistil, že když je vyndaný modul (mimochodem je tam HODNĚ nafest), tak to šlape normálně. Jak zandám modul, už to nechodí. O sim mi nejde, starou T9x si budu bez modulu nechávat právě na lítání na simu, za pár stovek to nemá cenu prodávat, jede to i bez modulu a budu to používat jako žákovské rádio pro dceru. A o to právě jde... Doufám, že bude režim učitel žák bez problémů fungovat... Musím to vyzkůšat. Na starých to jelo bez problémů, pokud pominu činský "vynález", že učitel musí držet vypínač když chce lítat a ne naopak (učitel pouští vypínač a přebírá řízení) jak to má třeba Futaba... To by se jeden pokakal. Ale to lze snadno vyřešit gumičkou. Ale proč to tak udělali to nechápu...
peppee

#669 Příspěvek od peppee »

tak já to zkoušel připojit přes USB a při vyndaném modulu to jde, akorát mi nereagují křidýlka, používám plyn a křidýlka na levé straně a výškovka a směrovka napravo. Tak bohužel na sim s tímto rádiem asi ne. Ještě že mám staré od Flysky ze setu, to šlape jako hodinky jak s origo kabelem k simu, co bylo k němu, tak i s tímto novým kabelem.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od RiMr »

Už to studuju a je to tak, ještě že mám to staré rádio. To se tedy chlapci moc nepochlapili... :evil:
Doufám že bude fungovat ten učitel žák...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od RiMr »

Takže. Učitel žák mezi novou T9x a starou (i bez modulu) funguje. I u nové je ta stupidní chyba, ale ona to snad ani není chyba ale výsledek asijského vidění světa :) , a sice to že učitel když chce řídit tak drží vypínač. Tedy žák lítá, učitel jen drží svůj vysílač, nic nemačká. Žák spadne dva metry nad zemí do vývrtky a učitel ukazováčkem pravé ruky přetlačuje napružený přepínač učitel žák a s takto omezenou hybností se snaží tu vývrtku vybrat... :( No mazec. Vyřešil jsem to tak, že jsem vypínač přatlačil gumičkou, když lítal žák tak jsem přetláčel vypínač (ale vlastně gumičku) a v případě kdy se to dcera mermomocí snažila načudit do lesa jsem jen pustil uvolnil prst, tedy vypínač a přebral jsem řízení.
Další zjištění z provozu učitel-žák. Stopky musí hlídat žákova vysílačka, protože učitelovy stopky jsou nefunkční, resp. jejich vypínač je použitý pro přepínání učitel-žák...
Učitelův vysílač je zapnutý hlavním vypínačem, žákův vypnutý - zapne se zapojením kabelu a napájí se z něho. Oba vysílače je nutno naprogramovat příslušným modelem, nedá se svítit, ale to už tu někdo psal.
Až na ten opruz s vypínačem to ale v pohodě šlape. :)
hotovson

#672 Příspěvek od hotovson »

peppee píše:tak já to zkoušel připojit přes USB a při vyndaném modulu to jde, akorát mi nereagují křidýlka, používám plyn a křidýlka na levé straně a výškovka a směrovka napravo. Tak bohužel na sim s tímto rádiem asi ne. Ještě že mám staré od Flysky ze setu, to šlape jako hodinky jak s origo kabelem k simu, co bylo k němu, tak i s tímto novým kabelem.

mne to normalne slape, zatim jsem zkousel AeroFly

rekl bych, ze problem bude v nastaveni simulatoru
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od RiMr »

hotovson píše:
peppee píše:tak já to zkoušel připojit přes USB a při vyndaném modulu to jde, akorát mi nereagují křidýlka, používám plyn a křidýlka na levé straně a výškovka a směrovka napravo. Tak bohužel na sim s tímto rádiem asi ne. Ještě že mám staré od Flysky ze setu, to šlape jako hodinky jak s origo kabelem k simu, co bylo k němu, tak i s tímto novým kabelem.

Jede ti nové rádio (s modulem Turnigy s anténou vedenou vnitřkem) s nasazeným modulem?

Simem to není. Jednak, jak by sim poznal žes zandal nebo vyndal modul?
A druhak, koukal jsem se na odezvy v HW správci ve Win, z toho rádia když je tam zastrčený modul prostě nic neleze...
hotovson

#674 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Takže. Učitel žák mezi novou T9x a starou (i bez modulu) funguje. I u nové je ta stupidní chyba, ale ona to snad ani není chyba ale výsledek asijského vidění světa :) , a sice to že učitel když chce řídit tak drží vypínač. Tedy žák lítá, učitel jen drží svůj vysílač, nic nemačká. Žák spadne dva metry nad zemí do vývrtky a učitel ukazováčkem pravé ruky přetlačuje napružený přepínač učitel žák a s takto omezenou hybností se snaží tu vývrtku vybrat... :( No mazec. Vyřešil jsem to tak, že jsem vypínač přatlačil gumičkou, když lítal žák tak jsem přetláčel vypínač (ale vlastně gumičku) a v případě kdy se to dcera mermomocí snažila načudit do lesa jsem jen pustil uvolnil prst, tedy vypínač a přebral jsem řízení.
Další zjištění z provozu učitel-žák. Stopky musí hlídat žákova vysílačka, protože učitelovy stopky jsou nefunkční, resp. jejich vypínač je použitý pro přepínání učitel-žák...
Učitelův vysílač je zapnutý hlavním vypínačem, žákův vypnutý - zapne se zapojením kabelu a napájí se z něho. Oba vysílače je nutno naprogramovat příslušným modelem, nedá se svítit, ale to už tu někdo psal.
Až na ten opruz s vypínačem to ale v pohodě šlape. :)

moravske videni sveta si z toho cinskeho nic nedela, nahledne pod kapotu http://picasaweb.google.cz/RiMr71/Turnigy9x#5332841275565453586 a prehodi hnedy drat z horniho ocka na dolni :)

jeste k tomu prehazovani dratu - netusim, co to udela s TIMERem

tak uz to vim - je mu to jedno, TIMER timeruje jak ma i s prehozenym dratem (testovano bez prehozeni dratu, jen pridrzenim prepinace)
Naposledy upravil(a) hotovson dne stř 25.08.2010 23:21, celkem upraveno 1 x.
hotovson

#675 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:
hotovson píše:

Jede ti nové rádio (s modulem Turnigy s anténou vedenou vnitřkem) s nasazeným modulem?

Simem to není. Jednak, jak by sim poznal žes zandal nebo vyndal modul?
A druhak, koukal jsem se na odezvy v HW správci ve Win, z toho rádia když je tam zastrčený modul prostě nic neleze...

vyndat modul, to jo
ja mel na mysli, ze chodi vsechno vcetne kridylek
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“