T-rex 450 sport - vertikální kmitání
asi me tady za to ukamenuji, ale ja pres vikend budu se snazit neco zadat do dx6 pro 450, a bylo mi doporuceno abych tam natukal hodnoty z: http://vitocz.net/ je tam navod pro blada 400 a natukani do dx6, tak s tim se snad do vzduchu dostanu a pak uz se to seridi podle toho jak to poleti, protoze tem pojmum nerozumim vubec 
Brno-maloměřice, lítám tu s kamošem, ale on seřizuje a ja víceméně lítám. Já to taky nemyslel špatně. a to tím že mi to nedělá problém seřídit jsem myslel tak, že pokud mi někdo řekne křivky tak si to tak prostě nastavím. já v tomto ohledu jak nastavovat křivky a uhly listů-to nemám žádné zkušenosti a kamoš to vše nejdřív seřizoval podle návodu nastavoval podle návodu....
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
"....Já to taky nemyslel špatně. a to tím že mi to nedělá problém seřídit jsem myslel tak, že pokud mi někdo řekne křivky tak si to tak prostě nastavím...."
dyk jo to je v pořádku
Jen je totiž problém v tom že pokud ty hodnoty v % keré jsi uvedl jsou doopravdy "schopné letu" tak je jen něco špatně (mechanicky nastaveno / neseřízeno) a bude se ti na to muset někdo juknout - respektive pokud by ti sem někdo napsal svoje hodnoty výchylek / křivek tak na takových 95% bys určitě havaroval já mám třeba křivku kolektivu od 27%-90% (lítám s tím "jak letadlo") a tyhle hodnoty by možná pro tebe byly smrtelné........
nulový náběh listů by měl odpovídat poloze "plynu" na 50% své dráhy tomu odpovídající 50% na křivce plynu / kolektivu
proto když píšeš že ti kolektiv začíná od 70% je prostě něco někde v rádiu buď posunutýho (pokud máš rádio kerý to umí) a nebo jen špatně seřízené....... nicméně ti doporučuju abys přestal lítat a někomu to donesl s prosíkem o zhlédnutí
třeba tady kolegové by mohli ti bejt nápomocni
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=30428
ať se daří
dyk jo to je v pořádku
Jen je totiž problém v tom že pokud ty hodnoty v % keré jsi uvedl jsou doopravdy "schopné letu" tak je jen něco špatně (mechanicky nastaveno / neseřízeno) a bude se ti na to muset někdo juknout - respektive pokud by ti sem někdo napsal svoje hodnoty výchylek / křivek tak na takových 95% bys určitě havaroval já mám třeba křivku kolektivu od 27%-90% (lítám s tím "jak letadlo") a tyhle hodnoty by možná pro tebe byly smrtelné........
nulový náběh listů by měl odpovídat poloze "plynu" na 50% své dráhy tomu odpovídající 50% na křivce plynu / kolektivu
proto když píšeš že ti kolektiv začíná od 70% je prostě něco někde v rádiu buď posunutýho (pokud máš rádio kerý to umí) a nebo jen špatně seřízené....... nicméně ti doporučuju abys přestal lítat a někomu to donesl s prosíkem o zhlédnutí
třeba tady kolegové by mohli ti bejt nápomocni
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=30428
ať se daří
tak to je asi nedorozumění
možná jsem to blbě napsal ale je fakt že kdyby začínal na těch 70% tak to ani není ovladatelné
kolektiv mě na norm začína na 1. bodě (L) v 50% a ten poslední bod v křivce 5. (H) mám na 90%
a v stunt mám 1. (L) 26.5% a poslední 5. bod (H) na 90%
jinak s tím vrťasem opravdu bez problému létám...jenom v modu norm. nemám listy do mínusu ale začíná mi to bodem 0 což by mohl být problém při nějakých manévrech
stunt jsem ještě nelétal v praxi vůbec...ty křivky jsem si nastavil podobné jako v norm. akorát mi běží motor cca na 80% a náběh listů mám i do mínusových poloh.
jinak s tím vrťasem opravdu bez problému létám...jenom v modu norm. nemám listy do mínusu ale začíná mi to bodem 0 což by mohl být problém při nějakých manévrech
stunt jsem ještě nelétal v praxi vůbec...ty křivky jsem si nastavil podobné jako v norm. akorát mi běží motor cca na 80% a náběh listů mám i do mínusových poloh.
tak to je asi nedorozumění
možná jsem to blbě napsal ale je fakt že kdyby začínal na těch 70% tak to ani není ovladatelné
kolektiv mě na norm začína na 1. bodě (L) v 50% a ten poslední bod v křivce 5. (H) mám na 90%
jinak s tím vrťasem opravdu bez problému létám...jenom v modu norm. nemám náběh listů do mínusu, ale začíná mi to náběhem 0 (50%) což by mohl být problém při nějakých manévrech.
jo já jsem se tam už chystal a těším se..ale není mi 18, ani nemám auto a MHD nevím jaké tam jezdí jeastli vůbec nějaké, ale rozhodně se tam musím někdy zajít podívat=)
jinak s tím vrťasem opravdu bez problému létám...jenom v modu norm. nemám náběh listů do mínusu, ale začíná mi to náběhem 0 (50%) což by mohl být problém při nějakých manévrech.
jo já jsem se tam už chystal a těším se..ale není mi 18, ani nemám auto a MHD nevím jaké tam jezdí jeastli vůbec nějaké, ale rozhodně se tam musím někdy zajít podívat=)
Mě se to zdá celý divný. Pořád se tu řeší jen křivky, procenta... základ je mechanické nastavení, takže nový model v rádiu kniply do středu - serva signálově ve středu - zajistit kolmé páky - kolmá deska cykliky, doladit délku táhel, listy 0°. Tím bych začal... pak bych si zvolil letové režimy, zvolil max. náběhy - pro bezpečný maketový let si myslím stačí -5° a +9°, ty náběhy navolil v rádiu, opět kontrola kolmosti desky po celé délce posouvání desky, případné doladění. Správnou polohu pádel beru jako samozřejmost. Po konci ladění hlavně vyzkoušej všechny možné i nemožné kombinace kniplů, zda se někde nepotkávaj páky nebo neláme hlava, nebo páka do oběžného kola apod... i to může pak za letu někdy způsobit to cukání co jsi psal.
Kdyžtak mne opravte, nepovažuju se za zkušenáře, ladil jsem své HK450 a cizí HK450, létám heli teprve rok, ale tyhle věci beru jako naprostou samozřejmost.
Kdyžtak mne opravte, nepovažuju se za zkušenáře, ladil jsem své HK450 a cizí HK450, létám heli teprve rok, ale tyhle věci beru jako naprostou samozřejmost.
Když letadlo kouří, je to správně!
- Kenny McCormick
72ka píše:Mě se to zdá celý divný. Pořád se tu řeší jen křivky, procenta... základ je mechanické nastavení, takže nový model v rádiu kniply do středu - serva signálově ve středu - zajistit kolmé páky - kolmá deska cykliky, doladit délku táhel, listy 0°. Tím bych začal... pak bych si zvolil letové režimy, zvolil max. náběhy - pro bezpečný maketový let si myslím stačí -5° a +9°, ty náběhy navolil v rádiu, opět kontrola kolmosti desky po celé délce posouvání desky, případné doladění. Správnou polohu pádel beru jako samozřejmost. Po konci ladění hlavně vyzkoušej všechny možné i nemožné kombinace kniplů, zda se někde nepotkávaj páky nebo neláme hlava, nebo páka do oběžného kola apod... i to může pak za letu někdy způsobit to cukání co jsi psal.
ten prispevok, na ktory reagujes je stary viac ako 100 dni
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pns píše:asi me tady za to ukamenuji, ale ja pres vikend budu se snazit neco zadat do dx6 pro 450, a bylo mi doporuceno abych tam natukal hodnoty z: http://vitocz.net/ je tam navod pro blada 400 a natukani do dx6, tak s tim se snad do vzduchu dostanu a pak uz se to seridi podle toho jak to poleti, protoze tem pojmum nerozumim vubec
Nikdo tě tu neukamenuje, je na tobě, co ti bude více vyhovovat.Ano, jsou předepsané univerzální hodnoty normál,idle1 a idle2 (nekdo jede i na idle3) ale každému vyhovuje něco jiného.Nevim jak jsi na tom letecky, ale nastav si to tak, jak ti to ostrostí bude vyhovovat.Nelétám Trexe 450 ale v idle1 mam více ostřejší přechod na mínusové hodnoty.Vyhovuje mi, když heli při obratu do invertu (na záda) rychleji reaguje, vadil mi větší propad heli při doporučeném nastavení.Každénu sedí jié křivky.Věnuj tomu čas a uvidíš že se dostaneš na své optimum.Jen se vyvaruj nastavení, kde máš velký úhel listů, dusíš motor a dost to žere baterie.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Pidus5 píše:Ahoj kluci.Mám prosbu.Dostal jsem Trex 450 myslím že je to v1 a dávám ho dohromady.Nemáte někdo nějaké fotky abych viděl jak je vše zapojené
Díky moc za pomoc i za radu.Píďa
Vykousej:
http://www.google.cz/
P.S.
Jaky mas vysilac, jaky mas prijmac, osazujes komplet elektroniku ?
Po mechanicke strance je to nastaveno ? Nebo to mas jeste v krabici ?
"Davam dohromady" je siroky pojem.
Pidus5 píše:Ahoj kluci.Mám prosbu.Dostal jsem Trex 450 myslím že je to v1 a dávám ho dohromady.Nemáte někdo nějaké fotky abych viděl jak je vše zapojené
Díky moc za pomoc i za radu.Píďa
V1 znamena HDE mechaniku? Pokud jo, mel jsem taky takovyho Trexe a nekde mam navod. Pokud budes chtit, muzu poslat.
- Kenny McCormick
ano, suhlas, len mi prislo usmevne, ze v prispevku aj odpovedal pisatelovi na problem. Trosku neskoro ale moze to pomoct niekomu inemu...pkotatko píše:ten prispevok, na ktory reagujes je stary viac ako 100 dni
To sice ano, ale je to napsané dobře a pro mnoho lidí stále aktuální
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
Kenny McCormick píše:ano, suhlas, len mi prislo usmevne, ze v prispevku aj odpovedal pisatelovi na problem. Trosku neskoro ale moze to pomoct niekomu inemu...pkotatko píše:ten prispevok, na ktory reagujes je stary viac ako 100 dni
To sice ano, ale je to napsané dobře a pro mnoho lidí stále aktuální
Datum jsem videl 2010, vic jsem nezkoumal
Když letadlo kouří, je to správně!