PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#3241 Příspěvek od strahlung »

Dnes jsem schválně ještě porovnal vrtuli APC-E 8/6 se zkrácenou vrtulí 10/4.7 (tentokrát obě bez těžkého setového kužele) z levné sady 6ks, vše z HC. Ta velká je zkrácená natolik, že obě pro motor na zemi představují stejnou zátěž.
Je hodně velký rozdíl v tahu. Ta zkrácená lopata to po startu táhne s KDA22-10S celkem rychle kolmo vzhůru. Ale jinak se s ní létá hůře. Špatně to plachtí a mně se i dost špatně přistává, jsem zvyklý přistávat plachtěním.
Stále mi nejdou překruty atd, myslím, že jsem asi po havárii musel slepit křídlo víc do V, než bylo původně. To je jedno, Cessna prostě není akrobat, nechám to plavat. Ale mám čerstvě dobrou zkušenost s levným gyrem HK-401B v Edge540, takže by se mohlo dát do Cessny a křídlo úplně narovnat. Pak by se to nemělo tendenci orientovat "normálně", ale víceméně by to drželo a pomalu driftovalo.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3242 Příspěvek od cassiopeus »

hanz393 píše:
cassiopeus píše:Asi preventivně obě
hej tak omyl vypúada to ze to je 3,8,3
snad si to este neobjednal a nezabijes me 8D

Ještě ne. A upřímně - já to četl jako 3,8,3 :)

Asi už taky potřebuji silnější brýle.
Udělám to, jak říkáš, vyberu ložiska a změřím.

Díky
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3243 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:
hanz393 píše:
cassiopeus píše:Asi preventivně obě
hej tak omyl vypúada to ze to je 3,8,3
snad si to este neobjednal a nezabijes me 8D

Ještě ne. A upřímně - já to četl jako 3,8,3 :)

Asi už taky potřebuji silnější brýle.
Udělám to, jak říkáš, vyberu ložiska a změřím.

Díky

mno uprimne nemas zac.. pokud mas nekde pobliz prodejnu SKF loziska tak tam je urcite mit budou...sice ne mozna skladem ale ve velkosklade je maji...podle me sou obje loziska3x8x3 a mam stesti ze mi tam to 3x7x3 sedi a nevypadava :lol: ale jak rikam radej si to rozeber a zmer sam nechcu ti blbe poradit...treba mam nejaky prototyp motoru s odlisnyma loziskama u cinanu clovek nikdy nevi :lol: a pevne nervy pri vybirani lozisek..me se obe rozleteli pri vybirani a v motoru mi zustali jen vnejsi prstynky,ty jsem vytahl pomoci sroubu se zavitem ktery se dal jakz takz zarvat do toho prstynku 8O
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3244 Příspěvek od cassiopeus »

hanz393 píše:pevne nervy pri vybirani lozisek..me se obe rozleteli pri vybirani a v motoru mi zustali jen vnejsi prstynky,ty jsem vytahl pomoci sroubu se zavitem ktery se dal jakz takz zarvat do toho prstynku 8O

Dobrý tip, díky
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3245 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:
hanz393 píše:pevne nervy pri vybirani lozisek..me se obe rozleteli pri vybirani a v motoru mi zustali jen vnejsi prstynky,ty jsem vytahl pomoci sroubu se zavitem ktery se dal jakz takz zarvat do toho prstynku 8O

Dobrý tip, díky

pak dej vedet jaky meli rozmer su zvedavy
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3246 Příspěvek od cassiopeus »

hanz393 píše:
cassiopeus píše:

Dobrý tip, díky

Zatím jsem ložiska nevyrážel, ale změřil jsem je, jak jsou v motoru a fakt. Vnější ložisko má Ø8 a vnitřní má Ø7 :roll:
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3247 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:
hanz393 píše:
cassiopeus píše:

Dobrý tip, díky

Zatím jsem ložiska nevyrážel, ale změřil jsem je, jak jsou v motoru a fakt. Vnější ložisko má Ø8 a vnitřní má Ø7 :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: ach proc jednoduse kdyz to de slozite...nemuzou tam dat dve stejne.. mno tak prumer vnitrniho prstynku je jasny 3mm podle osy..a vyska loziska je myslim tez 3
mrpilot

#3248 Příspěvek od mrpilot »

vlekali ste už niekto s tou Cessnou ?? mám v pláne s kamošom vlekať 100cm vetroň fík. ťahu na cessne je dosť takže by nemal byť problém že... kam umiestniť vlečné lanko ?? niekde som čítal že by malo byť upevnené v oblasti ťažiska.. čo je na tom pravdy ??
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3249 Příspěvek od hanz393 »

mrpilot píše:vlekali ste už niekto s tou Cessnou ?? mám v pláne s kamošom vlekať 100cm vetroň fík. ťahu na cessne je dosť takže by nemal byť problém že... kam umiestniť vlečné lanko ?? niekde som čítal že by malo byť upevnené v oblasti ťažiska.. čo je na tom pravdy ??

no malo by byt,u cesny si myslim nekde v prostred hlavniho kdridla,ale jelikoz je to polistyren tak asi hned za kridlem v trupu..aspon si myslim...
Luky-plane

vlekání

#3250 Příspěvek od Luky-plane »

mrpilot píše:vlekali ste už niekto s tou Cessnou ?? mám v pláne s kamošom vlekať 100cm vetroň fík. ťahu na cessne je dosť takže by nemal byť problém že... kam umiestniť vlečné lanko ?? niekde som čítal že by malo byť upevnené v oblasti ťažiska.. čo je na tom pravdy ??

Ahoj,
ano, není to žádný problém. Uchycení 100% v těžišti. Já měl na konci lanka navázanou kovovou podložku,která byla podvléknutá pod křížícími se gumičkami uchycující křídlo.Při větším cuknutí dojde k vypadnutí,takže je to bezpečné.Jediným problémem při vlekání je křehká směrovka u Cessny.Velice často se ulomí.S výkonem nebude problém, já vlekal větroň o rozpětí 1600 mm a to mám v Cessně stále setový motor.

Obrázek

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
hanz393
Kontaktovat uživatele:

Re: vlekání

#3251 Příspěvek od hanz393 »

ta smerovka se da vystuzit silnejsi folii,ja tam mam trojuhelnik z 1mm tluste tvrde folie z papirnictvy(taka bila) ukotvene v trupu,ja ju sice mam zpevnenu jen do poloviny ale proc ne celou ze?rozhodne je to pevnejsi,o dost 8)
Kadel

dira v lipo

#3252 Příspěvek od Kadel »

zdravim,prave jsem zjistil,ze mi odesla treti original baterka.prvni dve jsem mel venku v kulne,v obouch jsem nasel male dirky.myslel jsem,ze to rozkousala kocka.pred mesicem jsem koupil treti baterku,maM na ni 2 lety,dneska ji chci nabit a dioda jen sviti cervene,koukam na baterku a zezadu na prostrednim clanku opet mala dirka a kolem zaschlej nejakej sajrajt,co z toho vytek.baterka byla celou dobu doma.je to normalni?
strahlung

Re: dira v lipo

#3253 Příspěvek od strahlung »

Kadel píše:zdravim,prave jsem zjistil,ze mi odesla treti original baterka.prvni dve jsem mel venku v kulne,v obouch jsem nasel male dirky.myslel jsem,ze to rozkousala kocka.pred mesicem jsem koupil treti baterku,maM na ni 2 lety,dneska ji chci nabit a dioda jen sviti cervene,koukam na baterku a zezadu na prostrednim clanku opet mala dirka a kolem zaschlej nejakej sajrajt,co z toho vytek.baterka byla celou dobu doma.je to normalni?

Nezanedbáváš kvůli Cessně manželku? Podívej se, jestli nemá na jehle na šítí tentýž sajrajt. Případně jí vysvětli, že takové počínání je dosti nebezpečné, protože zkrat uvnitř článku může vyvolat explozi.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
hanz393
Kontaktovat uživatele:

Re: dira v lipo

#3254 Příspěvek od hanz393 »

strahlung píše:
Kadel píše:zdravim,prave jsem zjistil,ze mi odesla treti original baterka.prvni dve jsem mel venku v kulne,v obouch jsem nasel male dirky.myslel jsem,ze to rozkousala kocka.pred mesicem jsem koupil treti baterku,maM na ni 2 lety,dneska ji chci nabit a dioda jen sviti cervene,koukam na baterku a zezadu na prostrednim clanku opet mala dirka a kolem zaschlej nejakej sajrajt,co z toho vytek.baterka byla celou dobu doma.je to normalni?

Nezanedbáváš kvůli Cessně manželku? Podívej se, jestli nemá na jehle na šítí tentýž sajrajt. Případně jí vysvětli, že takové počínání je dosti nebezpečné, protože zkrat uvnitř článku může vyvolat explozi.

jaj takove zjisteni by bylo neprijemne :lol: me zas rika ma draha polovickaˇJen si hrej s letadylkama,furt lepsi nez abys chodil do hospodyˇ ajelikoz su abstinent mam vyhrane :lol:
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3255 Příspěvek od frantaletec »

Měl jsem 4-ři origo baterky 1500mAh,všechny mi po roce vymněkly,přitom jsem za každou dal 500 peněz.Teď jsem si koupil 4-ři Fligmax 2200mAh,taky po 500 a mám pokoj drží a jsou super.
frantaletec
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“