Nakupování jinde než v čechách - seznam obchodů

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět

zavést nebo nezavést seznam online obchodů ????

ano
497
98%
ne
8
2%

Celkem hlasů: 505

Zpráva
Autor
Drondys

#151 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:Jak dlouho ti přibližne chodili peníze bankovním převodem na paypal???
Hodil jsem do banky příkaz ve středu odpoledne a furt nic. :?

Mě to trvá celkem cca 2 až 4 pracovní dny s tím, že počítání začíná až první pracovní den následující po provedení převodu v elektronickém bankovnictví, ale délka může být různá. Po příchodu peněz na ten účet u UNICREDIT BANK což podle informací od mé banky trvá cca 1 až 2 dny to pak trvá ještě 1 až 2 dny než to naběhne přímo na účet na PayPalu. Netuším jak dlouho trvá převod z tvé banky do banky UNICREDIT BANK CZ. Na to se zeptej u své banky.

Jinak předpokládám, že jsi postupoval podle toho návodu tj., že ses přihlásil ke svému účtu PayPal a na záložce My Account si kliknul na odkaz Top Up a tam jsi měl uvedené svoje Transfer ID, které jsi pak použil při tom převodu peněz z tvého bankovního účtu. Já své Transfer ID zadávám vždy jako text v textové kolonce při vyplňování údajů k provedení příkazu k úhradě kde se dá zapsat zpráva pro příjemce a píšu tam

PayPal Transfer ID a svoje číslo Transfer ID z PayPalu

ale u některé banky obecně na Transfer ID možná mají při vyplňování příkazu k úhradě speciální kolonku (pozn. jen pro informaci do kolonky variabilní nebo specifický symbol se to nevejde). Zařiď se podle toho jak to funguje u tvé banky.

Podmínkou taky je, že ten bankovní účet, ze kterého to převádíš musí být na stejné jméno i příjmení jaké máš napsané v účtu PayPal jinak se může převod zpozdit nebo může Paypal peníze i odmítnout přijmout (rozdíly v diakritice by vadit neměly).

Pokud peníze dorazí až na tvůj účet u PayPalu tak by tí z PayPalu měl automaticky přijít email na tvoji emailovou adresu, kterou máš uvedenou v kontaktních informacích ve svém PayPal účtu. V emailu bude oznámení o částce odpovídající tomu bankovnímu převodu.
Naposledy upravil(a) Drondys dne ned 08.08.2010 10:21, celkem upraveno 15 x.
Drondys

#152 Příspěvek od Drondys »

Peppy píše:No len pozor, stava sa ze paypal si mysli ze sa tam chce dakto nabura a cely ucet zablokuje.... a aj s peniazmy

Mám účet na PayPalu už víc než rok a nikdy se mi to nestalo. :wink:
demolátor

#153 Příspěvek od demolátor »

Peníze už tam mam, akorád jsem zjistil že v HC vyprodaly baterie co potřebuji tak stejně čekám :( . Moc dík za rady. :!:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od AR1 »

Drondys píše:
Peppy píše:No len pozor, stava sa ze paypal si mysli ze sa tam chce dakto nabura a cely ucet zablokuje.... a aj s peniazmy

Já bych řekl - jenom rok? Já ho mám už několik let a měl jsem to zabloknutý 2x - bezpečnostní prověrka. Nechtěl bych tam mít peníze.
Drondys

#155 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:
Drondys píše:
Peppy píše:[color=green]No len pozor, stava sa ze paypal si mysli ze sa tam chce dakto nabura a cely ucet zablokuje.... a aj s peniazmy[/color]

Já bych řekl - jenom rok? Já ho mám už několik let a měl jsem to zabloknutý 2x - bezpečnostní prověrka. Nechtěl bych tam mít peníze.

Známý má účet na PayPalu už cca 7 let a taky používá ten převod z banky na PayPal a taky to nezažil.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od AR1 »

No, tvůj boj. Já tu jen můžu dát vědět svou zkušenost a nebyl jsem sám. Mě to v tu chvíli nevadilo, protože bloklej paypal znamenal pouze nemožnost ho používat a tak jsem normálně zaplatil kartou.
demolátor

#157 Příspěvek od demolátor »

A jak to je s převodem z kč na doláče??? Jakej si to bere kurz??? Potřebuji to co nejrychleji vědět prosim.(poslal jsem tam málo peněz a nevim jestli mi to stačí) :)
Drondys

#158 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:A jak to je s převodem z kč na doláče??? Jakej si to bere kurz??? Potřebuji to co nejrychleji vědět prosim.(poslal jsem tam málo peněz a nevim jestli mi to stačí) :)

Aktuální kurz platný na PayPalu v okamžiku platby. Aktuálně platný kurz se dá zjistit přímo na PayPalu. Někde je tam něco jako kalkulátor převodu měn a ten počítá dle toho na PayPalu aktuálního kurzu.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od sharkcom »

Ono se to stejně zůčtuje cca 2 dny po provedení a to kurz může být už i trochu jiný. Osobně pokud jsem tam měl málo, tak mě paypal upozornil.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
demolátor

#160 Příspěvek od demolátor »

A kolik si to většinou z vašich zkušeností přičítá k aktuálnímu kurzu???
Dejmetomu že je nyní kurz 18,84kč za dolar tak za kolik to dá paypal. Přibližně.
Kalkulátor nemůžu najít, kord s tou mou anglinou.
Moc děkuji.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od sharkcom »

+- 50halířů. U mě s paypal a Mbank. Taky záleží jestli máš na paypal nastavený primárně koruny nebo USD. Lepší je USD a převede ti to banka.
Drondys

#162 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:A kolik si to většinou z vašich zkušeností přičítá k aktuálnímu kurzu??? Dejmetomu že je nyní kurz 18,84kč za dolar tak za kolik to dá paypal. Přibližně. Kalkulátor nemůžu najít, kord s tou mou anglinou. Moc děkuji.

Někdy může být kurz výhodnější a jindy zas ne. Žádnou statistiku jsem si v tomhle ohledu nedělal. Neexistuje nic jako globální celosvětový aktuální kurz. Každá banka, směnárna apod. to má trochu jinak a navíc kurzy cestují u některých bank dokonce i v průběhu dne. Takže se to obecně nedá říct. Pokud chceš tak si to porovnej s kurzem, který aktuálně bude poskytovat tvoje banka.
demolátor

#163 Příspěvek od demolátor »

Mam na paypal primarně koruny, myslel jsem že paypal převádí výhodněji. Je to tak??? A nemáte odkaz na tu karkulačku???
Ještě jedna věc, když ted zaplatim a bude to stát víc tak mi to napíše že mam nedostatek peněz a dobrý??? Nemam přidanou kartu takže si to nemůže strhnout.
Moc děkuji.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od sharkcom »

Levnějš by to měla převádět banka. Samo asi jak která. Pokud to bude stát více tak tě to dál nepustí.
Drondys

#165 Příspěvek od Drondys »

demolátor píše:Mam na paypal primarně koruny, myslel jsem že paypal převádí výhodněji. Je to tak???

To by musel PayPal poskytovat v každém okamžiku a vůči příslušným měnám světa nejvýhodnější kurz ze všech bank, směnáren a jiných firem provádějících směnu na světě a jen odhaduji, že to je dost nepravděpodobné (pozn. žádnou statistiku jsem si k tomu ovšem nedělal). Předpokládám spíš to, že v různých okamžicích to bude vůči některým kurzům u některých bank, směnáren či firem provádějících převody ve světě aktuálně výhodnější a vůči jiným zas nevýhodnější a v jiném okamžiku to bude zas jinak. Také je potřeba počítat s tím, že při platbě v zahraniční měně by si třeba tvoje banka účtovala nějaké další poplatky za provedení takového převodu a to by se pak mohlo finančně projevit v neprospěch takového převodu. Takže nestačí znát jen kurz, ale i poplatky například za konverzi měny apod., u té které banky, se kterou to budeš srovnávat.

demolátor píše:A nemáte odkaz na tu karkulačku???

Tady je odkaz na jednoduchý návod, který určitě pochopíš i když si třeba slabší v anglině:

Where can I find PayPal's currency exchange rates?
https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp?t=solutionTab&ft=homeTab&ps=&solutionId=12900&locale=en_US&_dyncharset=UTF-8&countrycode=US&cmd=_help-ext&serverInstance=9006

demolátor píše:Ještě jedna věc, když ted zaplatim a bude to stát víc tak mi to napíše že mam nedostatek peněz a dobrý??? Nemam přidanou kartu takže si to nemůže strhnout.
Moc děkuji.

Pokud nemáš přiřazenou kartu a na účtu nebude dostatek peněz tak obchod peníze nedostane a ty pak díky tomu nedostaneš objednané zboží. Mě se to nikdy nestalo a tak jen odhaduji, že buď vůbec neproběhne platba a nebo ti přijde následně emailem upozornění od PayPalu. abys co nejdříve převedl na účet u PayPalu další peníze a až potom dostane peníze ten obchod u které jsi nakupoval.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 09.08.2010 16:55, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“