doporučené letadlo pro začátečníka

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Zpráva
Autor
Havel

doporučené letadlo pro začátečníka

#1 Příspěvek od Havel »

dobrý den. jsem začátečník s halovým létáním. létám už 4 roky s větroňm a s motorákem a už mě to nudí. Potřeboval bych poradit, jaké letadlo by jste mi doporučily . Jestli máte plán , napište adresu na které by byl k sehnání. Moc děkuji :wink:
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pietro »

Podle me se doporucit moc letadlo neda podle toho co chces litat jestli soutezně tak bych ti doporucil nejaky halový special, pokud jenom pro radost tak neco jinciho .Co chces litat?
pliczb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pliczb »

Nejlepší je rozhodně začít s letadlem alá Piper. Jestli chceš stavebnici, tak třeba Piper J-3 od Hackera, ale jestli si chceš sám něco postavit, tak je dobrý např. Fleet Canuck od Rašky. Ten je sice konstrukční, ale můj děda ho postavil i z polystyrenu. Oba dva létají nádherně, teda až na konstrukčního, ten dolétal. V každém případě pro pohon je asi nejlepší stříďák (např. z CD mechaniky ), Li-Pol baterie a micro vybavení.
Naposledy upravil(a) pliczb dne stř 22.11.2006 16:39, celkem upraveno 1 x.
Kubik777

#4 Příspěvek od Kubik777 »

pliczb píše:Nejlepší je rozhodně začít s letadlem alá Piper. Jestli chceš stavebnici, tak třeba Piper J-3 od Hackera, ale jestli si chceš sám něco postavit, tak je dobrý např. Fleet Canuck od Rašky. Ten je sice konstrukční, ale můj děda ho postavil i z polystyrenu. Oba dva létjí nádherně, teda až na konstrukčního, ten dolétal. V každém případě pro pohon je asi nejlepší stříďák (např. z CD mechaniky ), Li-Pol baterie a micro vybavení.

Nedokazu si predstavit konstrukcni ero aby letalo v hale ale asi vse je mozny :-) Ja ted silne premyslim nad sniperem od potenskeho. Je to taky pekny ero a dobre lita www.potensky.cz
plavec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od plavec »

pliczb promin ale je to hodně ěpatná rada to co jsi mu dal hele já bych v hala začínal s timhle lehké a něco to snese http://www.rcweb.cz/aktual/pu_epp.htm a třeba to udělej z depronu - http://www.rcweb.cz/aktual/puzzleshock.htm
jarda17
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jarda17 »

já bych šel asi do snipera od potenskýho to uřídí každý 8)
wroum

#7 Příspěvek od wroum »

sie to neni muj "obor" ale sniper od potenskeho lita pekne a nestoji moc.

pliczb: 8O 8O 8O
pliczb
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pliczb »

Tady to už záleží jen na Havlovi.
Jde o to, jestli má radši polystyren, či klasiku a jestli si koupí téměř hotový model, nebo bude stavět sám.
plavec
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od plavec »

On chce začít v halovém létání!!!! plácáš blbosti jakou klasiku! jestli myslíž balzu tak jsi upad na znak
zelda

#10 Příspěvek od zelda »

plavec píše:On chce začít v halovém létání!!!! plácáš blbosti jakou klasiku! jestli myslíž balzu tak jsi upad na znak

hele, klidek....pokud chce v hale zacit a nechce rvat moc prachu do vybavy tak at si postavi nejakeho usaka ze polystyrenu(EPP, depron, to je jedno..), pokud chce akrobacku tak bud Sniper, nebo at si neco splaca sam, ono to neni zas tak tezke...planku najde na netu hafo tak muze stavet do haleluja, matros taky neni drahej..
ALIEN

#11 Příspěvek od ALIEN »

kup si X-twin :lol:
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pietro »

Měl by napsat co chce litat at se tady nedohadujeme :D co mu doporucit.
ALIEN

#13 Příspěvek od ALIEN »

vlastovku
omlouvam se za dementni prispevky..mam dobrou naladu
Havel

#14 Příspěvek od Havel »

chtěl bych lítat tak F3P
plavec
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od plavec »

http://www.modelarina.ic.cz/index.php?str=planky a tam si stáhni plánek na Focuse myslím že to bude pro začátek OK a pozor hmotnost max 160 g jinak začni stavět znova
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“