Volitation 9053

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
spritetom

#16 Příspěvek od spritetom »

Sice tomu prd rozumím,ale na netu jsem viděl samé negativní reakce a už při pohledu na vrtulník je mi jasné, že to moc lítat nebude. Lidi řeší nedostatečný výkon a nebo malý dosah vysílačky, kdy vrtulník ztratil signál i při velmi malé vzdálenosti.Za ty peníze bych radši koupil nějaký jiný 4CH koaxiál s cyklikou. Asi to nebude na pohled takový krasavec,ale určitě bude o moc lépe lítat.
Třeba tenhle nebude špatný a rozhodně bude o moc lepší než tenhle šunt.

EASYCOPTER AIRWOLF 2.4GHz a nebo Lama V4, originál Esky, 2,4Ghz, 4ch

Jsou jen o trochu dražší,ale myslím že rozdíl bude hodně znatelný.
Před týdnem jsem lítal jak šutr, teď lítám jak postřelená kachna :)
raging

#17 Příspěvek od raging »

Drondys

#18 Příspěvek od Drondys »

raging píše:kupuj vždy to,co má podporu ND...

Náhradních dílů je pro Volitation 9053 celkem dost viz pár odkazů níže, ale lidem co jsem tady četl pár příspěvků nejde ani tak o náhradní díly, ale spíš o různé úpravy, přestavby a vylepšení. :wink:

Náhradní díly Volitation 9053
http://www.rcguru.cz/volitation-9053-k59
http://www.rcguru.cz/volitation-9053-k59?str=1
http://www.rcguru.cz/volitation-9053-k59?str=2
http://www.rcauto.cz/Nahradni-dily-vrtulniky/3---kanal/Volitation-9053/
http://shop.rcbazar.cz/nahradni-dily-vrtulniky/volitation/
raging

#19 Příspěvek od raging »

jj,to patřilo spritetomovi :wink:
Filip.

#20 Příspěvek od Filip. »

raging píše:A taky zkusím zatížit čumák a dát tam větší baterii.... :roll: Jo,nejlepší způsob,jak poslat motorky,event.regulátor do hajzlu :P hoši,hoši,celé to rozdrbete a pak to jdete reklamovat....to jsou věci :!:

To né. Reklamoval jsem to, dokud byl originál. Až ho začnu vylepšovat, tak už je to na mé riziko, to je jasné. Sejně záruka většinou padá při první havárii..... A navíc, v obchodě kde jsem ho koupil mě v tom podporujou... :-D
Walkera CB 180Z (4ch - 2,4GHz), Dynam Bell 47G (4ch - 35MHz)
Copter V911 (Micro 4ch - 2,4GHz)
Filip.

Re: Zadní vrtulka

#21 Příspěvek od Filip. »

Andrews píše:Koupil jsem v JINU tuším za 18 peněz nějakou pro letadla. Pilováním upravil střed na ten šestihran zajistil puvodním šroubkem. Ještě sundat stabilizátor, protože vrtule byla větší.
Našel jsem foto: http://andrews.webzdarma.cz/PICT2841.JPG

Paráda, díky moc. Ještě bych ji natřel na černo, aby tam tak nesvítila :-P Škoda toho zadního křidélka, vypadá tam dobře, i když je k ničemu....
Filip.

#22 Příspěvek od Filip. »

spritetom píše:Sice tomu prd rozumím,ale na netu jsem viděl samé negativní reakce a už při pohledu na vrtulník je mi jasné, že to moc lítat nebude. Lidi řeší nedostatečný výkon a nebo malý dosah vysílačky, kdy vrtulník ztratil signál i při velmi malé vzdálenosti.Za ty peníze bych radši koupil nějaký jiný 4CH koaxiál s cyklikou. Asi to nebude na pohled takový krasavec,ale určitě bude o moc lépe lítat.
Třeba tenhle nebude špatný a rozhodně bude o moc lepší než tenhle šunt.

EASYCOPTER AIRWOLF 2.4GHz a nebo Lama V4, originál <a>ESKY</a>, 2,4Ghz, 4ch

Jsou jen o trochu dražší,ale myslím že rozdíl bude hodně znatelný.

Tak v hale lítá skvěle a s dosahem taky nemám problém. Sice v garáži nemůžu dál než 35m, ale venku mně ho odvál vítr asi na 50m a nespadl. Vrátil se ale jen díky tomu, že přestalo foukat. :-) No foukat, spíš vát vánek. :-D Jinak tohle je jen takový strojek na pohodu. Mám jinak Walkeru 180Z a tu už je okřídlený počítač ;-)
raging

#23 Příspěvek od raging »

Filip. píše:
raging píše:A taky zkusím zatížit čumák a dát tam větší baterii.... :roll: Jo,nejlepší způsob,jak poslat motorky,event.regulátor do hajzlu :P hoši,hoši,celé to rozdrbete a pak to jdete reklamovat....to jsou věci :!:

To né. Reklamoval jsem to, dokud byl originál. Až ho začnu vylepšovat, tak už je to na mé riziko, to je jasné. Sejně záruka většinou padá při první havárii..... A navíc, v obchodě kde jsem ho koupil mě v tom podporujou... :-D
:lol: At ti to lítá :wink:
spritetom

#24 Příspěvek od spritetom »

Filip. píše:Tak v hale lítá skvěle a s dosahem taky nemám problém. Sice v garáži nemůžu dál než 35m, ale venku mně ho odvál vítr asi na 50m a nespadl. Vrátil se ale jen díky tomu, že přestalo foukat. :-) No foukat, spíš vát vánek. :-D Jinak tohle je jen takový strojek na pohodu. Mám jinak Walkeru <a> 180Z</a> a tu už je okřídlený počítač ;-)

Tak to máš kliku a jsi jeden z těch mála šťastnějších, co nemají problém s dosahem vysílačky. Mě se taky moc líbil a málem to byl můj první stroj,ale negativní ohlasy a problémy se spolehlivostí mě odradily a zvolil jsem 4 kanál pro začátek.

Přeju ti aby to co nejdéle lítalo jak má bez závad. Brzo budu zas lítat i já, už jen týden a šup do vzduchu po třech týdnech nucené abstinence. :D
Před týdnem jsem lítal jak šutr, teď lítám jak postřelená kachna :)
Filip.

#25 Příspěvek od Filip. »

spritetom píše:
Filip. píše:Tak v hale lítá skvěle a s dosahem taky nemám problém. Sice v garáži nemůžu dál než 35m, ale venku mně ho odvál vítr asi na 50m a nespadl. Vrátil se ale jen díky tomu, že přestalo foukat. :-) No foukat, spíš vát vánek. :-D Jinak tohle je jen takový strojek na pohodu. Mám jinak Walkeru <a> 180Z</a> a tu už je okřídlený počítač ;-)

Tak to máš kliku a jsi jeden z těch mála šťastnějších, co nemají problém s dosahem vysílačky. Mě se taky moc líbil a málem to byl můj první stroj,ale negativní ohlasy a problémy se spolehlivostí mě odradily a zvolil jsem 4 kanál pro začátek.

Přeju ti aby to co nejdéle lítalo jak má bez závad. Brzo budu zas lítat i já, už jen týden a šup do vzduchu po třech týdnech nucené abstinence. :D

Díky, tobě taky ať ti to uteče :-D Já abstinuji s Walkerou. Je to novinka, takže nejsou náhradní díly. Namotal jsem při startu zadní vrtulku do vysoké trávy a strhlo to zoubky pastorku na kardanu. Bohužel to dělají z plastu. Jinak podle toho co jsem se dočetl, na fóru www.modelyrc.cz o tom problému s dosahem Valitationa , tak byl problém pouze v dodávané anténě a stačilo ji vyměnit. Já lítám i se zataženou anténou na vysílači a namotaným drátkem na mixéru. Ale vím co to je. Bell 47 mi to taky dělal. Z ničeho nic vždy spadnul třeba i na vzdálenosti pouhých 10m! Docela smůla na začátky s létáním. Pořád jen opravy a přitom za to člověk nemohl. Dodnes se s ním bojím letět vysoko. :-( Ani výměna krystalu nepomohla. Pak jsem ale zjistil, že při létání mimo město to funguje, takže se zřejmě jedná o nějaké rušní frekvence 35MHz. :-( Díky Bohu za GHz. :-D
Jarda.Wolf

Volitation 9053

#26 Příspěvek od Jarda.Wolf »

Filip. píše:
spritetom píše:

Díky, tobě taky ať ti to uteče :-D Já abstinuji s Walkerou. Je to novinka, takže nejsou náhradní díly. Namotal jsem při startu zadní vrtulku do vysoké trávy a strhlo to zoubky pastorku na kardanu. Bohužel to dělají z plastu. Jinak podle toho co jsem se dočetl, na fóru www.modelyrc.cz o tom problému s dosahem Valitationa , tak byl problém pouze v dodávané anténě a stačilo ji vyměnit. Já lítám i se zataženou anténou na vysílači a namotaným drátkem na mixéru. Ale vím co to je. Bell 47 mi to taky dělal. Z ničeho nic vždy spadnul třeba i na vzdálenosti pouhých 10m! Docela smůla na začátky s létáním. Pořád jen opravy a přitom za to člověk nemohl. Dodnes se s ním bojím letět vysoko. :-( Ani výměna krystalu nepomohla. Pak jsem ale zjistil, že při létání mimo město to funguje, takže se zřejmě jedná o nějaké rušní frekvence 35MHz. :-( Díky Bohu za GHz. :-D

Ahoj,
když jsem toto vlákno zakládal, ještě jsem váhal zda tu helinu znovu koupit, po tom co mi jí pan Jánošík osobně doporučil mailem s tím , že všechny závady jsou vychytány a je to skutečně nerozbitný stroj. Zkušení mazáci na tomto webu mi to nedoporučili, proto jsem se na to vykašlal a dnes jsem rád. Jeden tento stroj jsem totiž už nějakou dobu vlastnil. Všechny špatné zkušenosti co jsem kde vyčetl, se mi potvrdily na vlastní kůži. Jediné co se tomuto stroji nedá upřít je to, že skutečně dobře vypadá. Ovšem při svém třetím letu mi předvedl střemhlavý útok za nejž by se nemusel stydět ani nacistický esopilot Ernst Udet. Co k tomu Volitation vedlo je pro mne doposud v AKTECH_X. Využívám ho teď coby dekoraci, nebo chceteli těžítko a v jednorotorové úpravě nevypadá nejhůře, viz
http://www.ulozto.cz/5491474/volitation.rar

Všem kterým léta bez závad, přeji hodně zdaru a radosti z létání.
Jarda
freerider
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od freerider »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PĚKNÝ TĚŽÍTKO :lol: ono je to pro tenhle stroj asi nejlepší využití.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Filip.

#28 Příspěvek od Filip. »

freerider píše::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PĚKNÝ TĚŽÍTKO :lol: ono je to pro tenhle stroj asi nejlepší využití.

Asi jo. :-( Už jsem zase dolétal. Přestal fungovat zase zadní motorek. Tentokrát ale asi nebude spálený, protože do toho ocasu nejde ani proud. Takže to budou asi ty poruchové tranzistory.... :-(
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

Jaký typ tam je?
ICQ 638556901
Filip.

#30 Příspěvek od Filip. »

arda1 píše:Jaký typ tam je?

půlkulaté HD882 P8D
prý je jeden na chod vpřed a jeden na chod vzad, ale jsou tam čtyři!?
Tak nevím, nejsem eletrotechnik, nemám to jak proměřit - dám to na reklamaci - ještě je v záruce.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“