Jarda.Wolf píše:OK. vyplývá z toho tedy, že <a> WALKERA</a> je sázka do loterie? Buď to shoří, spadne nebo podobně a záruka se toho netýká? Já nejsem žádný soudničkář, jen mě tak trochu s..e arogantní jednání pana Jánošíka z E-shopu modelyrc-cz. Telefon nebere, na maily neodpovídá, prostě motto : prodám Chinu a polibte mi )(. Přece když si koupím vysavač a on mi po 15 minutách shoří, nemávnu rukou a nejdu koupit nový. No ale jestli máte nějaké zkušenosti se soudními znalci, dejte vědět. Vyhazovat prachy oknem se mi nechce.
Jarda
To jsou dvě, poněkud jiné věci. Dle zákona je u nás na všechno záruka dva roky. Ovšem ani hodně naivní člověk nemůže pedpokládat, že výrobek provedení Walkery bude bez problémů a oprav po tu dobu fungovat. To nebude ani helina za sto tisíc.
Obvykle se to řeší už zmíněnou klauzulí o tom, že výrobce nemá kontrolu nad způsobem použití a tudíž se zříká odpovědnosti. Když si hrábneš do trávy a strháš kola, budeš to reklamovat? Co když jsi zblbnul zubovou vůli a regl neunesl zvýšený odběr? Možností proč regl shořel jsou tisíce. Jak z viny výrobce, tak z viny majitele.
Při nákupu čínské šunky za pár kaček se rozhodně nevyplatí riskovat popotahovačky se soudy. Moc drahé, šance na úspěch malá.