Turnigy 9X 9Ch
Luzr píše:JMalik píše:Ty jsi to jenom nepochopil![]()
S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy.
Proboha proč? Neříkám že jsou dokonalé, ale lítám je.
Na straně vysílačky jsem nezaznamenal nic co by mě v tom bránilo. Rozhodně jsem nemusel řešit nějaké "problémy".
Jediný "problém" který se tady dlouhodobě konzultuje je vztah JMalika k Tg9x.
Klííííd,
máš nervy na pochodu ?
Dodo.d se ptal:
Kedze som tak premyslal, zeby som to hned hodil aj do vrtasu (http://www.helipro-rc.com/productshow.asp?id=57), ktory prijimac by si mi poradil este kupit tento:
Proč jsi zticha ? To byl dotaz na Tebe.
Bola to v podstate otazka na Rimr-a, ale kedze pre mna to je spanielska dedina, kludne sa k tomu mozte vyjadrit kto chce. Vrtulnik je na tej stranke + je tam prijimac ktory by som do neho hodil, miesto toho co tam mam teraz. Lenze bude to v pohodicke ? Zruteniu vrtulnika z dovodu zlej elektroniky sa nejak nebojim, skor to sposobim ja....
JMalik píše:Luzr píše:JMalik píše:Ty jsi to jenom nepochopil![]()
S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy.
Proboha proč? Neříkám že jsou dokonalé, ale lítám je.
Na straně vysílačky jsem nezaznamenal nic co by mě v tom bránilo. Rozhodně jsem nemusel řešit nějaké "problémy".
Jediný "problém" který se tady dlouhodobě konzultuje je vztah JMalika k Tg9x.
Klííííd,
máš nervy na pochodu ?![]()
Ale vůbec, dobře se bavím.
V každém případě, toto vlákno ze 70% reší pořád dokola tvůj vřelý vztah k TG9x a ve zbývajících 30% jsme v pohodě vyřešili zbývající problémy.
Takže bych řekl že jsi skutečně jediný trvalý problém...
Ale co mě se týče, klidně pokračuj. Obdivuji tvoji energii. Jiní lidé by si šli třeba zalítat nebo nějak jinak příjemně strávili čas, ale JMalik, ten ne, sedí na tomhle vláknu a snaží se zachránit co může.
Dodo.d se ptal:
Kedze som tak premyslal, zeby som to hned hodil aj do vrtasu (http://www.helipro-rc.com/productshow.asp?id=57), ktory prijimac by si mi poradil este kupit tento:
Proč jsi zticha ? To byl dotaz na Tebe.
Už jednou jsem ti psal že vrťase nelítám, takže se necítím oprávněn radit.
Kromě toho nejsem myslím povinnen zodpovídat všechny dotazy. Jak už jsem jednou také psal, Tg9x neprodávám, pouze používám. Rád poradím pokud vím.
Všeobecně ale vzato, pokud si pročítám toto vlákno nazpět, myslím že většina dotazů týkajících se Tg9x a letadel byla uspokojivě vyřešena. Bez JMalika by tohle mohlo být docela produktivní vlákno. Ale jak říkám, klidně pokračuj, on takový pěkný podvečerní flame je taky způsob jak se trochu pobavit.
P.S.: Expo se nastavuje tak že vlezeš do menu (podržíš chvíli tlačítko Menu), Settings a vybereš položku DR/Expo . Pak si nastavíš příslušnou křivku pro příslušný knipl.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
dodo.b píše:Bola to v podstate otazka na Rimr-a...
No Rimr tu u toho taky furt nesedí, taky lítá, modelaří, dělá výbornou sekanou, chodí s rodinkou na výlety (ale prý málo
Ale taky si matně vzpomínám že jsem taky řekl, resp. napsal, že mám o vrtulnících (myslím vrtulnících, ne nějakých Walkerách za tisícovku) představu že to je zařízení extrémně náročné na kvalitu celé sestavy a proto že bych asi raději volil jiné rádio. Protože v té verzi co mám já bugy ve FW jsou a tak bych měl dost strach že budou i ve FW pro vrťase které mám pocit že odpustí řádově míň, spíš nic co jsem tak viděl. Ale jednak do vrtulníků hned tak nepůjdu abych to řešil, druhak jsou teď nové verze s údajně vyřešeným FW a třeťak jsem viděl nějaké videa kde s T9x nějak s vrtulníky lítali. A údajně to rádio, pokud funguje, je pro vrtulníky velmi dobře vybavené, ale je to čínský systém uspořádání a nastavení položek, rozuměj jiný, takže se tím dokáže s přehledem prokousat a nastavit ten kdo s vrťasem zkušenosti má, ale začátečník (údajně) ani náhodou.
Každopádně jedno z těch tří rádií co mám na cestě je pro vrtulníkáře který říkal že to zkusí... A má jich co já vím tak deset. Od pokojových prcků po nějaké 450ky, možná i větší, tam si nejsem jistý. Nelítá žádné zahozené motyky, ale tak nějak hezky katolicky (je to invalidní důchodce) tož uvidíme...
Ale já to schopen vyhodnotit nejsem. Já jen honím bublinky po nebi
A na to mi stačí a od začátku netvrdím nic jiného, ani z T9x nic jiného nedělám
Naposledy upravil(a) RiMr dne ned 01.08.2010 20:22, celkem upraveno 1 x.
dodo.b píše:Lenze bude to v pohodicke ? Zruteniu vrtulnika z dovodu zlej elektroniky sa nejak nebojim, skor to sposobim ja....
Můj názor: Zřícení není ještě takový problém. Bohužel ty listy roztočený tím motorem mají poměrně vysokou kinetickou energii. Pokud se dostanou do styku s živou tkání, teče hodně krve. Pokud vím, pár lidí už na to umřelo.
Co mě se týče, já když někde vidím někoho jak túruje nitro-mixér, beru roha ať už to hodlá řídit setovou vysílačkou za 100Kč nebo futabou 100000 Kč...
Sorry za určitý off-topic.
dodo.b píše: Lenze bude to v pohodicke ? Zruteniu vrtulnika z dovodu zlej elektroniky sa nejak nebojim, skor to sposobim ja....
BTW, tady máš něco pěkného k ilustraci mého předchozího postu:
http://rc.runryder.com/helicopter/rr/rr ... 814555&i=1
Jestli už se bojíš, splnilo to účel...
dodo.b píše:Takze vrtajza, zatial necham osadeneho tym cim je a do Cessny objednam tento Turnigy.
Inak pre mna je bezpecnost prvorada, takze lietam zasadne bez divakov a daleko za dedinou a na seba davam tiez pozor.
Dakujem vsetkym zucastnenym s pomocou pri rozhodovani.
Létej v zavřené garáži, bez diváků s devadesátkou mixerem, Turnigy 9 a ničeho se neboj.
JirkaA píše:JMalik píše:Létej v zavřené garáži, bez diváků s devadesátkou mixerem, Turnigy 9 a ničeho se neboj.
doklady, klíče od baráku a kartičku zdravotní pojišťovny nech někde poblíž ale stranou. Měj prosím trochu ohled na lidi od záchranky a policajty, kdo se má v tom sajrajtu hrabat...
Blbost,
neboj se toho. Zavři vrata od garáže, na podlahu dej hadry ať to dobře vcucává krev a roztoč tu devadesátku mixer.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
A teď mi vy noční ptáci prozraďte, to nemáte ve tři čtvrtě na dvě v noci na práci nic jiného, než plnit, skoro bych řekl zasírat fórum s tématem nesouvisejícím balastem?
Hele, založte si na smetišti téma "100 zjevných příznaků mé geniality a 100 zjevných příznaků duševní zaostalosti majitelů T9x" a tam si masturbujte, ale tady to, aspoň podle mého názoru, je už poněkud otravné...
Hele, založte si na smetišti téma "100 zjevných příznaků mé geniality a 100 zjevných příznaků duševní zaostalosti majitelů T9x" a tam si masturbujte, ale tady to, aspoň podle mého názoru, je už poněkud otravné...
RiMr píše:dodo.b píše:... A údajně to rádio, pokud funguje, je pro vrtulníky velmi dobře vybavené, ale je to čínský systém uspořádání a nastavení položek, rozuměj jiný, takže se tím dokáže s přehledem prokousat a nastavit ten kdo s vrťasem zkušenosti má, ale začátečník (údajně) ani náhodou.
Zatiaľ mi príde, že tomu rádiu zásadné veci nechýbajú pre ovládanie vrtulníka. Nastavujem HK450GT prvý krát v živote a vačšinou podľa rád a návodov skúsených. Tam sa vždy odkazujú na rozličné funkcie ktoré treba tam či onam na vysielači nastaviť. Predpokladám, že oni používajú rádia typu Futaba za $1000 napriek tomu nenašiel som nič čo oni radia a ja by som na TG9x nevedel nastaviť. Krivky som napríklad poriadne pochopil až keď som sa s tým hral a klikal a klikal. A to som k tomu manuál ani moc nečítal, len som niekoľkokrát preliezol celé menu.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet