Nesymetrické výchylky kormidel s V kabelem

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

Pánové proboha proč si dáváte (kradete)stejný avatary? Dyť to je chaos jako prase :roll:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Čop »

Já ho měl první :D :D :D Poraď jak vyrobit jinej...
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Jako je to fakt nepřehledný-no jak (musí být pohyblivý?) :wink:
Thunder

#19 Příspěvek od Thunder »

Jestli chceš pohyblivý, tak si ho naktesli a já ti ho spojím do gifu :)
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kerberos »

Čop píše:
rtep píše:Včera jsem řešil podobnou záležitost, i když ne na V kabelu. Závada byla banální. Máš nastavený na vysilači výchylky daného kanálu na obě strany na stejná procenta? :D

Moje FX-18 umožňuje naprogramovat omezení chodu serva. Na to jsem nešahal. Je na 0%. Asymetrický chod páky je na 0%. Expo je symetrická funkce, dvojí výchylky taky, mixy na tohle vliv nemají... A když máš V kabel tak nic jinýho nejde nastavit. Asi skočím z mostu... :?

tak to zkus bez V kabelu, napřed jedno servo a pak druhý a uvidíš výchylky. tim odstraníš pochybnost o V kabelu :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

Co máš za Rx?- Že si to nenamixneš rovnou v rádiu(asi málo kanálů-co?) :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Čop »

Přijímače mám dva Rex 4 mikro. Teď jsem kupoval letalo, motor, regl, krystaly... Na novej přijímač zbyde až jindy... :D
Spíš lítač než stavěč...
qwert

#23 Příspěvek od qwert »

to arda1
asi tuším co jsou to ty avatary , jen chci potvrdit že je to , co si myslím že to je.

qwert :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

Já to taky do nedávna nevěděl--jsou to ty ikonky(já mám třeba zajíce-pinďu) :wink:
qwert

#25 Příspěvek od qwert »

sem si to myslel

qwert
Mervik

#26 Příspěvek od Mervik »

Viděl bych v tom spíš mechanický problém. Skontroluj polohu ovládacích pák, kolmost táhel na páky serva i páky klapek. Různým umístěním dosáhneš různých výchilek a pokud nemáš možnost to seřídit na TX - třeba ten V kabel musíš mít mechaniku v pořádku a přesnou
Hans
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hans »

Čop píše:
rtep píše:Včera jsem řešil podobnou záležitost, i když ne na V kabelu. Závada byla banální. Máš nastavený na vysilači výchylky daného kanálu na obě strany na stejná procenta? :D

Moje FX-18 umožňuje naprogramovat omezení chodu serva. Na to jsem nešahal. Je na 0%. Asymetrický chod páky je na 0%. Expo je symetrická funkce, dvojí výchylky taky, mixy na tohle vliv nemají... A když máš V kabel tak nic jinýho nejde nastavit. Asi skočím z mostu... :?

Asi vím čím to je. Používám FX-18 stejně jako ty (pamatuji si starší příspěvky) a jednou se mi to u EGE stalo taky. Sice nepoužívám V-kabel a problém byl stejný. Chyba byla v naprogramování výchylek na vysílači.
1. nastavuješ myslím střed serva (DRSW?), tam jak si hraješ s výchylkou, snažíš se dát kormidlo do neutrálu naprogramováním serva, tzn. hýbeš +-% nahoru a dolu, má to vliv na velikost výchylky, kterou nastavuješ v druhém kroku.
2. nastavuješ velikost výchylky ( myslím ATV) resp. velikost dráhy chodu serva, tam můžeš jít až na +-125% ale pozor, na každou stranu se to nastavuje zvlášť. Takže u křidélek (2serva-1.a5.kanál) se nastavují 4 hodnoty.

Jak správně píšeš, EXPO nebo dvojí výchylky na to nemají vliv. Když jsem jednou si nemohl poradit se směrovkou, problém byl obyčejný v bovdenu táhla, které vedlo ke směrovce. Ten bovden na konci lehce pružil na jednu stranu více než na druhou a to ovlivňovalo chod tedy výchylku kormidla.

Takže moje rada, nepodléhat panice, ladit s vysílačem v ruce tpělivě výchylky a snažit se dostat kormidla do neutrálu mechanicky, aby jsi si střed chodu serva tím prvním nastavením moc nerozhodil.
rtep
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od rtep »

Hans to popsal do detailu, to bylo přesně to, co já jsem popsal stručně.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Čop »

My si asi pořád nerozumíme. Já mám všechny nastavení včetně DRSW přesně v neutrálu. Táhla jsou přesně stejná, nastavení je do detailu přesně v nule. Trimy, DRSW, poloha pák serva, prostě všechno. Vychýlím páčku na doraz doleva a pravé křidélko se vychýlí o 4mm dolů. Ale levé jde nahoru o 5mm. Vychýlím doprava, a pravé jde zase jen o 4mm a levé o 5mm! Když přehodím serva, je to úplně stejný. Při vychýlení směrovky jde o 4mm doleva ale o 5mm doprava. Mix křidélka/směrovka funguje tak, že když vychýlím na jednu stranu, jde o 1mm a když na druhou, skoro se nehne. Zrovna tak mix křidélka/výškovka. Na jednu stranu se potáhne výškovka o 1mm, na druhou se nezvedne ani o prd. Ty letadla prostě na jednu stranu jsou jaksi "línější". Už jsem měnil i přijímače, krystaly, rádio, ale je to pořád stejný... Asi jsem debil, ale fakt nevím co to má znamenat. :D
Spíš lítač než stavěč...
rtep
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od rtep »

Pochopil jsem, ale to tedy znamená jestli jsi měnil i rádio jak píšeš a bylo to stejný, tak vliv vysilače můžeš vyloučit.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“