Kterou z těchto RC souprav byste mi doporučili?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Já mám Spektrum DX6i 2.4GHz. Do 35MHz dnes jít? Nevím. Nikdy jsem to neměl, ale nikdy se mě nelíbila ta dlouhá anténa, která má sice výhodu v tom, že si na ní dáš mašličku a vidíš kam fouká vítr, ale pak čekat na letišti až někdo dolítá, jen proto, že má stejný, nebo podobný krystal-kanál jako ty. Když slyším na letišti jak se kolikrát "dohadujou" kdo co má, jestli nemaj stejnej kanál, nebo nejsou blízko vedle sebe, tak já už dávno lítám.
Tak DX6i je taky vhodná na to rekreační lítaní. Vejde se do paměti 10 modelů a má stopky. Sice nejsou na plynu, ale to zase tak nevadí. Řekl bych, že pro rekreanty jako jsem já je softwarově dostačující.
Tak DX6i je taky vhodná na to rekreační lítaní. Vejde se do paměti 10 modelů a má stopky. Sice nejsou na plynu, ale to zase tak nevadí. Řekl bych, že pro rekreanty jako jsem já je softwarově dostačující.
Co neubrzdíš neukecáš.
- Kontaktovat uživatele:
Značku Spektrum jsem u několika modelářských prodejců zahlédl, ale nevím, co je to zač. Když jsem se dřív modelařině věnoval a pošilhával po RC, tak jsem o ní neslyšel a měl jsem z ní dnes tudíž trochu obavy, zda to není rychlokvaška jako "Carson" (nebo tak nějak), které vidím různě po bazarech a aukru pořád, jak se jich lidé zbavují...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
qq píše:Značku Spektrum jsem u několika modelářských prodejců zahlédl, ale nevím, co je to zač. Když jsem se dřív modelařině věnoval a pošilhával po RC, tak jsem o ní neslyšel a měl jsem z ní dnes tudíž trochu obavy, zda to není rychlokvaška jako "Carson" (nebo tak nějak), které vidím různě po bazarech a aukru pořád, jak se jich lidé zbavují...
Spektrumu se neboj...
http://www.spektrumrc.com/
Jako první přišli mezi modeláře s létáním na 2,4GHz (DSM).
Lítají s tím i s trošku "náročnějšími" modely
http://www.spektrumrc.com/Community/airTales.aspx
Naposledy upravil(a) RiMr dne sob 17.07.2010 13:05, celkem upraveno 1 x.
qq píše:Značku Spektrum jsem u několika modelářských prodejců zahlédl, ale nevím, co je to zač. Když jsem se dřív modelařině věnoval a pošilhával po RC, tak jsem o ní neslyšel a měl jsem z ní dnes tudíž trochu obavy, zda to není rychlokvaška jako "Carson" (nebo tak nějak), které vidím různě po bazarech a aukru pořád, jak se jich lidé zbavují...
Je to úplně v pohodě použitelné, létají se s tím i jiné modely, než které uvažuješ.
(Vybírej dnes TX v každém případě na 2,4GHz)
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Spectrum je jako system ok a pokud koupis minimalne DX 7 tak urcite neudelas chybu, sam jsem svoji prodaval panovi co leta i velke motoraky. Nehodi se pro vetrone (kvuli tomu musela pryc) ale ty letat nechces, pro motoraky je co se tyce programoveho vybaveni a mixu naprosto dostacujici. Takze myslim ze DX7 by pro tebe byla dobra volba
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
No, co myslíš větroněm?
Mechanizace křídla křidélka, klapky + event. brzdy?
Možnost předprogramování letových režimů, butterfly mix s proporcionálním ovládáním, camber atd.?
Pak koukni po minimum slušném osmikanálu (nebo víc), Futaba T-8FG nebo Hitec Aurora nebo...(já osobně jsem zvědavý na novou Spectrum DX-8 )...
Mechanizace křídla křidélka, klapky + event. brzdy?
Možnost předprogramování letových režimů, butterfly mix s proporcionálním ovládáním, camber atd.?
Pak koukni po minimum slušném osmikanálu (nebo víc), Futaba T-8FG nebo Hitec Aurora nebo...(já osobně jsem zvědavý na novou Spectrum DX-8 )...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
qq píše:Ještě dotázek - je možné přehodit ovládání "mode 1" na "mode 2" a případně naopak? Asi ne, že? Jde o to, že nevím, co mi bude více vyhovovat
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=22468
Když se podíváš nahoru trochu doleva, najdeš tam kouzelné tlačítko "Hledat".
Zkus někdy vyzkoušet co to dělá
Stejně tak strýček Google umí nečekané věci...
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se. O tom tlačítku samozřejmě vím a spoustu věcí jsem už s jeho pomocí zjistil, ale říkal jsem si, že když už jsem založil vlákno o výběru RC soupravy, tak to nebude tolik vadit se něco ohledně toho doptat, jakoby to bylo, kdybych založil nové téma jen na takovou otázku...
PS.: při pohledu na to, co to obnáší, mě to asi nepotká... Holt budu muset najít dva "kolegy" s různým nastavením a nebo tipnout, co mi bude líp sedět...
PS.: při pohledu na to, co to obnáší, mě to asi nepotká... Holt budu muset najít dva "kolegy" s různým nastavením a nebo tipnout, co mi bude líp sedět...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
qq píše:Omlouvám se. O tom tlačítku samozřejmě vím a spoustu věcí jsem už s jeho pomocí zjistil, ale říkal jsem si, že když už jsem založil vlákno o výběru RC soupravy, tak to nebude tolik vadit se něco ohledně toho doptat, jakoby to bylo, kdybych založil nové téma jen na takovou otázku...
Není to nic složitého, opravdu... Po pravdě řečeno, pro modeláře malina