Kterou z těchto RC souprav byste mi doporučili?
- Kontaktovat uživatele:
Kterou z těchto RC souprav byste mi doporučili?
Opět jsem zde s dotazem a sice, kterou ze zmiňovaných RC souprav byste kdo zvolil a proč. Případně kterou z nich používáte a zda byste mi ji doporučil, či nikoli. Na otázku co chci létat předem odpovím, že letadla se spalovacím (vyjímečně elektro) pohonem, rozpětí do 2m, rekreačně, jak práce a rodina dovolí, takže žádné obří větroně (ty 100% nikdy - nelíbí se mi) apod., jako tu padlo v jiné diskuzi na podobné téma.
přemýšlím o:
Graupner x-412
Graupner mx-12
Futaba 6EXA
Hitec Optic 6
Hitec Optic 6 sport
No a ještě zvažuju, jestli na to své občasné odreagování kupovat novou, nebo použitou rc soupravu. Za každý názor, ať už co a no a co ne, nebo jen vlastní zkušenost předem děkuji.
přemýšlím o:
Graupner x-412
Graupner mx-12
Futaba 6EXA
Hitec Optic 6
Hitec Optic 6 sport
No a ještě zvažuju, jestli na to své občasné odreagování kupovat novou, nebo použitou rc soupravu. Za každý názor, ať už co a no a co ne, nebo jen vlastní zkušenost předem děkuji.
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
jakvysílač?
Ahoj měl jsem optic 6 byl jsem sní strašně spokojenej s funkcem a měla paměť na 10 modelů což bylo super horší to bylo s frekvencí 35mhz a dvojitým směšováním ale viděl jsem někde na netu že už jí dělaj i ve 2,4g teď mám Dx6i a Dx5e a naprostá spokojenost,jinak jestli trváš na těch značkách co jsi vypsal tak na rekreační létání je optic 6 dobrá volba.
RC soupravy
Taky mám Optika 6, 40 MHz, myslím 53 kanál. Naprostá spokojenost, oproti 35 MHz, který jsem koupil vnukovi tak naprosto bez rušení...což ta 35 MHz někdy (v určitým místě) tady poblíž dost vyvádí. Tak jsem jim koupil Assana, 2,4 GHz a mě na zkoušku Corona DSSS 2,4 GHz. Dosah na zemi okolo 1000 m. Odlítáno za skoro 1 a 1/2 roku mooooooc...bez závad a kopanců...více není co dodat.
- Kontaktovat uživatele:
To jsou modely, krom te Futaby (kterou jsem našel jen na modelbazaru), které se dají pořídit nové za rozumný peníz. Ačkoliv není problém dát do toho 8, 9, 10t., přijde mi to prostě zbytečné, když se k tomu dostanu treba 2x tydně, ale občas taky jednou za měsíc až dva... Ale jak jsem předeslal, zajímají mě rady a podněty od zkušenějších... Jen mě trochu zarazilo, že není vůbec žádný ohlas na ty Graupnery, jelikož jsem původně favorizoval právě ty
Jinak moc nevím, v čem je až taková výhoda 2,4GHz, že ho teď všichni vynáší do nebes (snad krom odpadnutí výměn krystalů?). Každopádně jsem primárně uvažoval o 35 a 40MHz, jen nevím, v čem tkví výhody a nevýhody a tak jsem více směřoval k 35MHz, protože mi přijde, že to je oblíbenější (nebo aspoň z nějakého důvodu používanější) frekvence.
Myslíte, že ty vysýlače od Graupnera teda ne a spíš Optic a ne ten model sport?
Jinak moc nevím, v čem je až taková výhoda 2,4GHz, že ho teď všichni vynáší do nebes (snad krom odpadnutí výměn krystalů?). Každopádně jsem primárně uvažoval o 35 a 40MHz, jen nevím, v čem tkví výhody a nevýhody a tak jsem více směřoval k 35MHz, protože mi přijde, že to je oblíbenější (nebo aspoň z nějakého důvodu používanější) frekvence.
Myslíte, že ty vysýlače od Graupnera teda ne a spíš Optic a ne ten model sport?
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Re: jakvysílač?
Bull píše:Ahoj měl jsem optic 6 byl jsem sní strašně spokojenej s funkcem a měla paměť na 10 modelů což bylo super horší to bylo s frekvencí 35mhz a dvojitým směšováním ale viděl jsem někde na netu že už jí dělaj i ve 2,4g teď mám Dx6i a Dx5e a naprostá spokojenost,jinak jestli trváš na těch značkách co jsi vypsal tak na rekreační létání je optic 6 dobrá volba.
Co to má za problémy??????????? Ten Optic 6
Doposiaľ som lietal s Grauner FM 314 a totalna spoľahlivosť !!!!!!
No kôli heli som kúpil Optic 6 z bazaru a šokoval ma pri lete elektrovetroňa, vyška asi 60m model už iba klzal v kruhoch ked tu zrazu NO TICHO ani škrt asi na 5až 10s, no šok.
čo by na to bol povedal vrtulník To si ani neviem predstaviť
Bola dorabaná antena na klb a teda som mal podozrenie že tam nebol dobrý kontakt , tak som okamžite tam dal origo, no zatiaľ som to nebol overiť , ale až ma mrazí ak sa to bude opakovať
Rasťo
-
Honelix
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle:
Graupner x-412 NE... Nema pameti, jinak je to spolehlivy radio, ale bez pameti a obycejneho programoveho vybaveni jsi dneska v haji. Proste jednoduchy 6ti kanal
Graupner MX-12 ANO... Myslim, ze celkem spolehlivy radio a pro bezne potreby dostacujici
Futaba 6EXA NE... System 2,4GHz od Futaby je velice dobry, ale radio samo o sobe temer nic neumi
Hitec Optic 6 ANO... Celkem dobre radio a hlavne hodne proverene. Dneska uz jdi rovnou do 2,4GHz, nebo ber vysilace s vymenymi moduly jako tento.
Hitec Optic 6 sport NE... Hodne ocesany stary Optic. Nejsou vymenne moduly a samotny radio je dost chudy.
Takhle to vidim ja
Graupner x-412 NE... Nema pameti, jinak je to spolehlivy radio, ale bez pameti a obycejneho programoveho vybaveni jsi dneska v haji. Proste jednoduchy 6ti kanal
Graupner MX-12 ANO... Myslim, ze celkem spolehlivy radio a pro bezne potreby dostacujici
Futaba 6EXA NE... System 2,4GHz od Futaby je velice dobry, ale radio samo o sobe temer nic neumi
Hitec Optic 6 ANO... Celkem dobre radio a hlavne hodne proverene. Dneska uz jdi rovnou do 2,4GHz, nebo ber vysilace s vymenymi moduly jako tento.
Hitec Optic 6 sport NE... Hodne ocesany stary Optic. Nejsou vymenne moduly a samotny radio je dost chudy.
Takhle to vidim ja
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
qq píše:Honelix: v čem spočívají ony výměnné moduly a jak poznám, které radio je má? Děkuji.
Muzes tam bez strachani a pajeni menit vysilaci system (35 MHz, 40 MHz, 2,4 GHz od ruznych vyrobcu) prostou vymenout krabicky (vetsinou) ve spodku radia.
Jak poznas, ze to radio umi - podivas se do specifikace/manualu a podobne.
Z uvadenych bych vybral Optic 6 (nesport)
Live smart, die happy...
No,tady je každá rada drahá.
Já bych doporučil něco takového"
http://inzerce.maxibazar.cz/inzerat/ECL ... Hz/301143/
Já bych doporučil něco takového"
http://inzerce.maxibazar.cz/inzerat/ECL ... Hz/301143/