Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#256 Příspěvek od pkotatko »

radek.domin píše:
pkotatko píše:Snad se to zlepší teď. Počasí je tady letový 365 dnů v roce.

Jak je v Africe? Jeste ti nedosly nahradni dily? Budou nejaky zajimavy fotky/videa?

No jestli myslíš počasí, tak tady je teď zima. V noci občas prší a přes den 28-30 °C. Někdy trochu pod mrakem. Vítr tak do 2m/s. Každý den stejně.
Lítám tady na soukromém uzavřeném a oploceném pozemku, místa tam moc není, občas nějaká palma nebo mangovník. Ale alespoň mám klid a nikdo z místních mi tam neleze se podívat, jestli to co lítá není náhodou k jídlu.
Přestěhoval jsem se sem nastálo teprve před týdnem ( ale už jsem tady byl předtím cca 4 měsíce to okouknout ), takže ND zatím mám. Nutno říci, že jsem nenechal nic náhodě. Mám sebou dvě kompletní PROčka a vééélkou krabici dílů. Všechno tak minimálně 7x. :D Mám tady i 4 přijímače, 2 náhradní gyra, 10 serv atd. Na Vánoce jedu na chvíli domu. Tak snad do té doby vydržím.
Nějaké foto a video bude, ale musí to někdo natočit. Místního to nenaučíš.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
spritetom

#257 Příspěvek od spritetom »

Tak i já už začínám můj peklostroj pomalinku ovládat. Lítám jak se dá, když mám nabito a venku nefouká.
Easycoptera mám asi dva týdny a už se pomalu zčíná drobet dařit a celou baterku vylítám bez sednutí na zem, když nejsem náhodou moc odvážný. :D

Tady je odkaz na video, není to nic moc polítání ani kvalita není nic extra,ale baví mě to a to je hlavní. :)

http://www.youtube.com/watch?v=1U1xNVHrTlM
Před týdnem jsem lítal jak šutr, teď lítám jak postřelená kachna :)
chevrolet.sc

#258 Příspěvek od chevrolet.sc »

pkotatko píše:Nějaké foto a video bude, ale musí to někdo natočit. Místního to nenaučíš.

Naucis, chces navod? :wink: :roll: :lol:
Kenny McCormick

#259 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak ja mam zmaknuty looping /premet/ zlava do prava s prstom v nose /len ten prst nesmie byt moj, lebo by mi chybal na packe :lol: /. Uz ich mam najmenej 100, aj viac, ide to dobre a bez strachu...
Od vcera lietam uz aj vykruty, velmi som sa bal, ci to zvladnem, ale je to ovela lahsie ako loop. :lol: Momentalne bolo tak skvele pocasie, ze som dva dni lietal 7 bateriek rano aj vecer. Sim nepouzivam uz aspon mesiac, nieco sa tam naucim a real je nakoniec iny... Len na vyskusanie, ako to packovat. Je to skvela zabavka. 8)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
1ondra9

#260 Příspěvek od 1ondra9 »

Kenny McCormick píše:Tak ja mam zmaknuty looping /premet/ zlava do prava s prstom v nose /len ten prst nesmie byt moj, lebo by mi chybal na packe :lol: /. .........

....deset prstu málo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
už vim komu se budu z daleka vyhejbat :D :D :D
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od psena »

Tak diky Penaxovi mam konecne po mych nekvalitnich hruzach pekne video. Samozrejme tim nemyslim moje litani, to je jen takovy pohodovy litani a je to celkove asi 8. baterka na 600ce, takze porad velkej respekt vysoko nad zemi.
3D akrobacie se mi jaksi vzdaluje, takze nakonec budu asi na makety, dyt to je taky pekny :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=XasqKQzEWJU
1ondra9

#262 Příspěvek od 1ondra9 »

psena: Videjko moc hezký ;-)

psena píše:..........
3D akrobacie se mi jaksi vzdaluje, takze nakonec budu asi na makety, dyt to je taky pekny :lol:

Jen abys pak taky nebyl zklamanej

Znám pár lidí co chtělo umět šmrdlat páčkama tak jako youtube ty borci ale zjistili že na to nemaj tak holt s ponížením šli maketově lítat - nacož zjistili že ani maketovej let neni nic jednoduchýho a ani je to nebavilo....... a bylo po srandě.....

Pokud ti mohu doporučit lítej si pro svoje potěšení nesnaž se zařadit do žádný šktulky a ono to co by tě bavilo + to čemu bys byl ochotný se věnovat se ti samo časem ukáže a pak už jenom u toho vydržet
buť to bude 3D nebo FIA nebo se zvrtne do polomaket / maket
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
krtek2k

#263 Příspěvek od krtek2k »

pěkný lítání.. jako na pohodu fakt..

Ale to video... kluci co poměr stran? Vždyť je to horizontálně roztáhlý , či vertikálně smrsklý, proč? Když už tam umí přidat takový efekty, proč to nedá aspoň koukatelně do kupy?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
nostromo

#264 Příspěvek od nostromo »

psena píše:Tak diky Penaxovi mam konecne po mych nekvalitnich hruzach pekne video. Samozrejme tim nemyslim moje litani, to je jen takovy pohodovy litani a je to celkove asi 8. baterka na 600ce, takze porad velkej respekt vysoko nad zemi.
http://www.youtube.com/watch?v=XasqKQzEWJU

Letej pro zabavu a odreagovani.
psena
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od psena »

Krtek2k:
A ja si rikam, ze jsem tam jeste tlustsi nez ve skutecnost. :D Vidis ani me to nenapadlo, Penaxovi samozrejme pripominku predam, protoze prave chce slyset pripominky aby to priste bylo zase lepsi.
Jinak skoda, ze jsi z tak daleka, docela uz bych potreboval nejakou hodinu zakladni akrobacie a vseobecnych rad nekoho kdo umi litat. Sam radim zacinajicim jak trenovat jak nastavit heli atd., cerpam ze svych cerstvych zkusenosti a hlavne ze svych chyb ktery jsem sam delal.
Sam ale ve svym dalsim vyvoji docela tapu, vim priblizne co a jak trenovat , ale jde me predevsim o to abych si nefixoval zbytecne chyby.
1ondra9:
Jasne, litam co me bavi a hlavne na co mam, litam docela na jistotu a myslim ze zaklady jsou nejdulezitejsi. O to lehci potom muze byt dalsi postup. S maketama jsem si delal srandu, ty me nazajimaji, jen jsem narazel na to, ze litam takovym tim linym, uhlazenym stylem :lol:
Kazdej ma v sobe nejakou tu soutezivost ktera ho zene kupredu, jen z radosti z litani si nevystacim, potrebuju nejake cile.
Penax

#266 Příspěvek od Penax »

krtek2k píše:pěkný lítání.. jako na pohodu fakt..

Ale to video... kluci co poměr stran? Vždyť je to horizontálně roztáhlý , či vertikálně smrsklý, proč? Když už tam umí přidat takový efekty, proč to nedá aspoň koukatelně do kupy?

Dik za upozorneni.Automaticky uz delam vsechno 16:9.Bouhuzel jsem zkombinoval dva programy a dve ruzna nastaveni.A po prepocitani jsem se na to az tak nedival.Video opravim a zkusim se jeste spojit se skupinou Alan Parsons Project abych si mohl koupit prava na jejich skladbu. :lol:
krtek2k

#267 Příspěvek od krtek2k »

Jen jak to dělám já.
1) Všechno si sestříhám v nějakým editačním programu (používám adobe premiere) - výstup je pořád nekomprimovaný mpeg
2) Výstup z bodu jedna proženu MEGUI - em , super freeware kde se dá nastavit všechno, včetně poměru stran.
Nějaký "one-click" konvertory... ...to přece nééé :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Mikelo

#268 Příspěvek od Mikelo »

Výstup nekomprimovaný mpeg?!
Tos mě teda pobavil...
Premiéra je zajisté poctivě koupená.
Naposledy upravil(a) Mikelo dne ned 18.07.2010 22:25, celkem upraveno 2 x.
Penax

#269 Příspěvek od Penax »

Rozhodne zde na foru neminim ventilovat jaky pouzivam soft na zpracovani videa a tak se bavme radeji o letani.
Co ja bych za to dal kdybych umel to co Psena.Zatim travim hodiny u simu a jakykoliv pokus jen o pouhe zaviseni v realu konci strzenymi prednimi prevody na 450 -tce.
mrpilot

#270 Příspěvek od mrpilot »

pkokatko píše:Ale alespoň mám klid a nikdo z místních mi tam neleze se podívat, jestli to co lítá není náhodou k jídlu.

:lol: :lol: :lol:
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“