Zdravim panove,
Po mensi pauzicce se opet ozyvam s dalsimi dotazy. Mozna trochu predcasne, ale jsem rad „pripraven“.
Nejspis, ze nektere z nich pro vas budou usmevne, predem se omlouvam, ale jsem proste zacatecnik. Letal jsem a stále letam na simu a musim se pochlubit, ze i s nastavenim vetru je to celkem ok. V realu…to uz bylo horsi. Asi tam opravdu hraje hodne velkou roli ta psychika a realna obava o heli…. Ale je to BOMBA!!! Tak jsem si uz dlouho neuzil. Ten pocit je proste nepopsatelny. Uz chapu a rozumim tomu, proc je tak snadne tomu propadnout. Uprime musim rict, ze nezridka letam i ve spani…. Spadnul jsem zatim jenom jednou, ale za to poradne… Listy a hridel hl. rotoru, prevod kardanu….jeste ze me krtek rovnou vybavil i pro tyto situace, jinak uz jsem mel doletano. (Potesi-li to vase skryte posmevacke pudy a pozvedne ego, jako, ze jsem stejnej pitomec jako ostatni, rad se o tom padu pozdeji rozepisu....

)
Btw, ten kriz jsem si udelal 50x50, ale vzletl jsem s nim jen jenou. Potvrdilo se mi co psal „00Ja“. Pouzil jsem original 30x30 a je to lepsi. Nazakopaval v malych vyskach.
K dotazum : Moje predstava o heli byla a stále ještě je o simulaci realneho letu. Akrobacie me nic moc nerika a když tak jenom ta obyc. Premet ,vykrut…. Zadne 3D divociny. Myslel jsem, ze potrenuji s Roxi a nasledne ji dam kabatek augusty, nabarvim a olepim ji do barev „Helicopter Seychelles“. (Mame ji tady v originalu, tak jsem si rikal, ze by bylo fajn, kdyby tu mela malou sestricku.) a budu si hrat, ale mam pocit, ze jsem to videl moc jednoduse.
Po letani zacinam zjistovat, ze Roxi se při nejlepsi vuli a s nejvetsi opatrnosti, pouze lehce blizi realnemu letu. Když ji naklonim a to třeba i pri relativne velke dopredne rychlosti, vubec nema snahu jit do zatacky? Ma snahu se pouze naklonit a utikat do boku. Ok dohanim to „smerovkou“ ale i tak je to proste kostrbate….. je to o treniku, nebo se to tou kapotazi zlepsi? Mate s tim někdo zkusenost prosim?
Na simu je to jasne, tam jde u augusty ocas za heli hezky plynule, ale tam je augusta dvakrat takova, jakou budu mit v realu….
Dal, mam T-rex-450 PRO a DX6i. Kapotaz ma zatahovaci podvozek. Myslel jsem, ze pro me nepouzitelny a ted jsem zjistil ,ze bych na DX6i mel mit (nebo spis mam, nasel jsem ho) prepinac podvozku. Muzu tomu rozumet, ze přes to, ze mam všech šest kanalu plnych, mohl bych ještě ovladat podvozek?
A nakonec, i když se me simo (phoenix) na ten prepinac pta, stejne u niceho podvozek nefunguje. Je to tak v poradku, nebo zase jenom něco neumim? Diky za trpelivost. Zdravim do Cech Ch.