Bez čeho jste přistáli?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
sachssport
Kontaktovat uživatele:

Bez čeho jste přistáli?

#1 Příspěvek od sachssport »

Nedávno se mi stalo, že se mi odpojilo táhlo od křidélka na CAPu 232 a zdárně jsem přistál. Bylo to drobet stresující, ale uřídit se to rozhodně dalo. Kamarádovi upadlo směrové kormidlo na vlečnej 2500mm a bez problémů přistál. Další kolega stratil celou polovinu VOP a dosedl také bez problémů. Co se kdy stalo vám a jak jste dopadli??? :D
Naposledy upravil(a) sachssport dne úte 06.07.2010 22:02, celkem upraveno 4 x.
Jirka
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pdp7 »

Jednou jsem pristaval se servem kridylka visicim na kabelu (vypadlo za letu z loze).
PS: co to i/y? :lol:
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Walhalla »

ja vetsinou pristavam beze strachu... obcas bezhlave... obcas bez rozmyslu.... a jinak s utrzenym kridylkem :-)
sachssport
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sachssport »

PS: co to i/y? :lol:[/quote]

Tak snad už O.K. :D
Jirka
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Bez čeho jste přistály?

#5 Příspěvek od arda1 »

sachssport píše:Bez čeho jste přistály?
Nedávno se mi stalo, že se mi odpojilo táhlo od křidélka na CAPu 232 a zdárně jsem přistál. Bylo to drobet stresující, ale uřídit se to rozhodně dalo. Kamarádovi upadlo směrové kormidlo na vlečnej 2500mm a bez problémů přistál. Další kolega stratil celou polovinu VOP a dosedl také bez problémů. Co se kdy stalo vám a jak jste dopadly??? :D
Tak teď jsi to teda "vylepšil" :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Gormen »

zatím jen s vybitýmy baterkami :D:D nezapomeňte že i crash je druh přistání ;-)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Kámoš poté,co se mu roztrha plastová sklopka na Trenérovi přistál(spíš dohoupal) bez motoru a kusu motorovýho lože. :wink:
ICQ 638556901
diablotin

#8 Příspěvek od diablotin »

lítám aircombat takže výčet toho co éro nepotřebuje je fakt velkej:čtvrtka křídla,polovina výškovky,pohyblivá část výškovky vysící pouze na spojovacám drátu,upadlá křidélka(i obě),bez výfuku,občas i bez motoru(ale to padá jak list),s podálně rozřízlim trupem,bez směrovek.A sem tam i za letu něco přibyde,jako třeba koncový oblouk.
Naděje umírá až po nás.
2lizard

#9 Příspěvek od 2lizard »

Párkráte bez baterky, jedenkráte bez pastorku.

Ale jednou "S" plamenem, který obklopoval celou heli.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Peppy »

bez kridelka 2x krat, par krat bez baterky, 1x bez kolecka, 1x bez kabiny.... atd... :lol:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
stilet3

Re: Bez čeho jste přistály?

#11 Příspěvek od stilet3 »

Kamarád kdysi na Rané zanořil až VOP dostala strach (klepotici) z té rychlosti a raději opustila zbytek éra když bylo na zádech. Eroplán bez dalších škod doklouzal na zádech do pole. Profil byl v opačné poloze asi jako autostabil.
Mě se podařilo zahodit jedno kolo u motoráka při startu. Přistání na jedno kolo bylo také OK. Horší to bylo když mi z el. větroně za letu vyběhl motor a zůstal viset na kabelech ve 100m výšce. Přistání bez dalších škod do vzrostlé kukuřice a 3 hodiny hledání.
Jednou prokazatelně za celých 30 let modelaření jsem přistál s EPP motorákem bez signálu. Prostě rádio stávkovalo za letu. Po neřízeném přistání zase vše fungovalo. Jinak to vždy byla závada ruční, oční či mozková. Jednou se mi závodech F3F na Rané podařilo přistát bez el. energie. Ze 170m kolmo k zemi. Trup po vytažení (25cm) byl celý, na křídle pouze šmouha od přeseklé větve (prům asi 4cm) a zásek ve VOP. Pevnější eroplán jsem nikdy jiný neměl. Byla to Zuzana od Marcela Vondrušky, který stavět uměl velmi dobře.
Naposledy upravil(a) stilet3 dne úte 06.07.2010 22:46, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Me jenom na Capriolu praskla paka od serva, tak sem sedal na jedno kridelko. To druhy se jenom tak divne trepotalo, chvilku me trvalo nez me napadlo proc se mi to ero furt divne kloni na stranu. Inu flutter je svine - pfffffrrr a krup :) Nak
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od baxiik »

Známému upadli za letu na větroni (typu Filip) obě uši křídel najednou. Byl to docela zajímavý pohled, kdy si dolu třepotala defacto pulka křídel a éro si klidně plachtilo dál... :lol:
wees

#14 Příspěvek od wees »

Bez podvozku
TURING

#15 Příspěvek od TURING »

Mne nic neupadlo, jen mozna hlava pri prestavbe a predletove kontrole.
VOP byla v reverzi. Pristal jsem vcelku OK.
Co tlacis, to natahujes, co natahujes, to tlacis. :-D :-D
Pripadal jsem si, jak kdyz jsem poprve ridil auto s pravostrannym rizenim.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“