zvyseni rychlosti serva

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
termit256

#46 Příspěvek od termit256 »

vypada to takhle http://img.fotoalba.centrum.cz/img10/84 ... 8403_5.jpg
to jsem z toho jelen.
termit256

#47 Příspěvek od termit256 »

Problem vyresen, bylo spatne servo. Pohledal jsem v supliku druhe a to pekne funguje. Uz vim proc jsou tak levne. Zkusim ho kuchnout a zjistit co mu chybi.
Narazil jsem ale na dalsi podivnost (pro me) paka se pri rizeni hybe v rozsahu cca 130 stupnu, ale pokud na ni pri vypnutem rizeni rucne zatlacim jde jeste o 30 stupnu na kazdou stranu posunout. Zkousel jsem vetsi rozsah ridicich pulzu (od 0,2 do 8ms) ale bez valneho vysledku. Regulace pracovala pouze v rozmezi 1-2ms. Je nejaka finta jak vyuzit i zbyly uhel, nebo je to bezny jev ci je spatne i toto servo.
Jinak sila me na prvni pohled prijemne prekvapila, bude nejspis stacit i pri 5V napajeni. Koho by to zajimalo, ma toto servo pri 5V a plnem zatizeni (zastaveni v chodu) odber 2A. V ustalenem stavu bez tlaku na paku si bere 5mA. Jeste zkusim pokoumat jaky je minimalni casovy krok kdy se jeste pohne.
Naposledy upravil(a) termit256 dne úte 06.07.2010 19:12, celkem upraveno 1 x.
termit256

#48 Příspěvek od termit256 »

mam jeste dalsi dotaz.
Jak se uvadi spravne servo do stavu kdy neni rizeno (aby s nim slo volne tocit)? Pokud jsem prestal posilat pulzy servo vzdy "poskoci" o cca 60 stupnu pred tim nez se uvolni. Jde to udelat nejak i bez tohoto poskoceni?
Kdyz ovsem nepocitam divokosti typu odpojit napajeni apod.
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

Ty rozsahy jsou naprosto normální. To, že ti poskočí už ne. Asi ti blbne to generování pulsů. Některá serva taky poskočí při připojení/odpojení napájení.
termit256

#50 Příspěvek od termit256 »

tak to poskoceni bylo zpusobeno tim, ze jsem nechal vstup pro pulzy v nizke urovni. Pokud ho pri vypadku pulzu nastavim na H, uz neposkakuje. No nic, jdu to namontovat do supliku, ted se ukaze.
termit256

#51 Příspěvek od termit256 »

hmmm... tak smula. To servo na tohle opravdu nestaci :-( Suplik je treba vysoupnout pomerne daleko (cca 5cm) a je tam nejake pero ktere ho dotahuje pri dobrzdovani. Musel jsem zvetsit paku, nakonec ho to s potizemi vytlacilo, ale bylo to jen tak tak a servo jelo uplne na doraz. Pri takovem provozu by asi velkou zivotnost nemelo. A dalsi problem je, ze se z prevodu prenaseji do toho papundeklu vzadu na kterem je pridelane dost nechutne zvuky. Chtelo by to neco odhadem tak 3x silnejsiho. A to uz asi za 200,- neporidim. V kazdem pripade dik vsem za rady, aspon jsem se naucil s tim delat.
Asi budu muset zainvestovat do origos reseni.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od JirkaA »

termit256 píše:Asi budu muset zainvestovat do origos reseni.

Tak nějak od prvopočátku jsem byl o tomto konci přesvědčen :)
OK2WY
Lark

#53 Příspěvek od Lark »

Každá zkušenost, i ta špatná, je k něčemu dobrá. Člověk se při tom lecos naučí a poučí, i když to něco stojí. :wink:
termit256

#54 Příspěvek od termit256 »

jj, presne tak. Uz sem prisel na to, co s ted uz zbytecnym servem, udelam si elektricky ovladanou schranku na dopisy. :-) Ted jeste pokoumat jak funguje ctecka na otisky prstu...
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

Kdybych měl vejce, udělal bych si hemenex. Ale co teď, když nemám šunku?

:lol: :lol: :lol:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RiMr »

Zrovna jsem to chtěl napsat, jak to říkal Jiří Suchý: "Musim se ženit. Zdědil jsem totiž sako a neznám pro něj jiné uplatnění..." :D
Mě se tohle bastlení líbí, i když jak do toho tečou volty, tak je to hodně o znalostech a soudnosti vynálezce :.-)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“