slunecni bryle

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

slunecni bryle

#1 Příspěvek od error414 »

Cau,

jake pouzivate slunecni bryle na litani, obycejne tmave, nebo nejake s inteligentnim sklem? Na toto pocasi sem zjistil ze si budu muset nejake poridit a mam strach ze nic neuvidim :D
Logo 600 + spirit
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od TomasC »

Používám dvoje. Oboje nepolarizované, odlesky se hodí. Oboje vybrané tak, aby tlumily modrou a vytahovaly červenou. Jedny poněkud tmavší a to tak, aby my mohl model přeletět přímo přes slunce a model jsem pak ještě viděl.

Vždy před letem vyberu ty aktuálně "vhodnější".

Má brýle jen pro modely. V autě mám jiné.
were
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od were »

TomasC píše:Oboje nepolarizované, odlesky se hodí. Oboje vybrané tak, aby tlumily modrou a vytahovaly červenou.

To je jake zbarveni skel?
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#4 Příspěvek od rampa_mckvak »

A to když si půjdu takové koupit, tak to mám takhle v "optice" popsat?
Já jen aby na mě nečučeli jak na týtý.
Co neubrzdíš neukecáš.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Karas »

Ahoj, mám brýle od Vietnamců za 120,-, jsou to polarizáky a nemůžu si je vynachválit. Vše je krásně kontrastní a letadlo se lépe hledá.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#6 Příspěvek od rampa_mckvak »

Taky jsem měl brýle od rákosky. Sice za 150.-, ale čučelo se zkrze ně dobře jen do té doby co jsem si je zaboucnul kufrem od auta. Teď používám půjčené dámské a není to ono.
Co neubrzdíš neukecáš.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Walhalla »

kopiruji sem co jsem psal v tematu "termika - figle", kde se o tom taky hovorilo a reagoval jsem na nize uvedenou citaci ohledne polarizacnich sklech

BOBIKA napsal:
Skoušel jsem nové polarizační brýle a paráda ůplně jiný pocit z létání , člověk nemusí žmourat
dej to do placu ať víme co koupit?

tak s timhle trochu nesouhlasim. Uz leta nepouzivam jine slunecni bryle nez original Polaroidy. zadne jine pro mne nejsou dost polarizovane Usmívající kazdopadne neni to jen tak obycejne noseni. Clovek si na ne trochu musi zvykat. Cast sveta, tak jak ho vnimame se trochu zmeni. Treba kov ma trochu jinou barvu a jinak ho vnimam. Louze na ulici, kanaly, auta na silnici.. vsechno... Clovek si ale behem chvilky zvykne a nedokaze uz chodit bez nich. navic je s nima casto videt, kam bez nich neni (nejen pod tu vodu). Problem vsak nastava obcas treba pri koukani na LCD monitory, at uz notebook, telefon, pda ci dalsi. Jednou jsem jel v aute, v notebooku jsem mel ulozenou stranku s mapou kam jedu. pustim notebook.. nic, vypnu pustim... porad nic.. no a teprve pak mne napadlo sundat bryle a ono to tam samozrejme furt bylo. jen sem nic nevidel.

Jinak kdyz chcete s brejlema na ocich zjistit co vsechno polarizuji, tak otocte hlavu vertikalne o 90 stupnu. Prestanou polarizovat.

no a proc nemuzu souhlasit. pri litani si je sundavam a nebo nahrazuju "obycejnejma". Duvod je jednoduchy. Odstranuji odrazy. A u letadla je casto posledni sance, jak letadlo na obloze najit prave ten zablesk. Nebo treba i bily potah s polaroidama pusobi na mne nejak divne a nejsem si uplne jistej, kam to letadlo a jak leti...

proste na polaroidy nedam dopustit, ale pri litani to je jedina vyjimka potvrzujici pravidlo...
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Walhalla »

were píše:
TomasC píše:Oboje nepolarizované, odlesky se hodí. Oboje vybrané tak, aby tlumily modrou a vytahovaly červenou.

To je jake zbarveni skel?

a nejen jaka barva skel, ale proc tlumit modrou a vytahovat cervenou? mas cervena letadla? :-) Si delam srandu, ale proc to tak fakt mas?
error414
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od error414 »

ja jen upozornim ze to chci na heli (minititan) a tu vidim porad a docela velkou, jde me ozlepseni orientace na obloze.

Kdyz me treba zasviti slunce z bohu do oci nebo se od auta odrazi prasatko tak je to dost neprijmene. A ve dne se bez brili vubec neda letat.

hledani heli po obloze u me nehrozi litam v rozmezi 50-100 m od sebe.
Logo 600 + spirit
were
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od were »

Walhalla píše: a nejen jaka barva skel, ale proc tlumit modrou a vytahovat cervenou? mas cervena letadla? :-) Si delam srandu, ale proc to tak fakt mas?

Ale ja bych presne tohle potreboval, vytahnout zlutou a cervenou a ostatni ztlumit, obycejne slunecni bryle hrozne tlumi barvy a cloveka sice neoslnuje slunicko, ale ero je dost blbe citelne - pokud budu mit bryle ktere ztlumi modrou a vytahnou cervenou (a asi i tu zlutou) tak se mi vetrone krasne zcitelni, jednak proti obloze a i ero jako takove, protoze mam vetsinou vespod modrou a nahore zlutou nebo cervenou. Tak se zajimam jake zbarveni skla koupit - myslim ze modre, ale potreboval bych to mit potvrzene, nakup bryli uz je opravdu aktualni :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kratas »

rampa_mckvak píše:Taky jsem měl brýle od rákosky. Sice za 150.-, ale čučelo se zkrze ně dobře jen do té doby co jsem si je zaboucnul kufrem od auta. Teď používám půjčené dámské a není to ono.

Se nediv, ženské oči mají jiné pH než mužské :lol: .
joseff

#12 Příspěvek od joseff »

Používám 2 rok 3m 2751 a veliká spokojenost. Příjemná konstrukce i odstín tmavé (není moc tmavý) a hlavně jsou dále od obličeje a pokrývají velikou plochu. Jelikož mám velkej frňák a brežněva, tak je fajn když mi nekape pod na brýle a nezahání mi slunéčko bokem :-D

Il. foto.

http://www.ipcslovakia.sk/images/bryle_ ... 3M2751.jpg
petertn
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od petertn »

ja pouzivam Smith optics Elite Division- AEGIS
vymenne 3 skla tmave,zlte a biele a neviem si vynachvalit - neprestreli ani brokovnica :-)
https://elite.smithoptics.com/aegis.html
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
LUJdeCHUJ
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od LUJdeCHUJ »

já pořádně narazím kšiltovku,přepnu oči
na BudSpencera a všechny barvy jsou akorát :lol:
ale jak to tak sleduju tak bych nějaký polarizojd vyzkoušel
na stíhačku,nebo mixéra by mohly vyhovovat
tam není třeba odlesků jako to maj vejškohoniči
DX6i,Messerschmit BF-109,Parabolic-Robbe,Capriol-Scorpio,
Micron,Etalon-LSmodel,BuggyRanger-Reely
joseff

#15 Příspěvek od joseff »

Když už jsme u těch neprostřel, tka mám ještě ve skříni Ess ICE a Oaklay M frame ,ale ta tahám jen když M3 někde zašantročím. Vlastnosti ještě lepší, cena peklo :-D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“