Isis vs. Fénix
I když už to číst nebudeš, Ikare, přesto reaguji.
Hustě se to rozjelo, jen bych chtěl říct, že jedinej můj příspěvek do této diskuze byl ten první. Za to, že někdo má stejný názor jako já (15 odvážných hlasujících), opravdu nemůžu. Jediné, co jsem chtěl tímto vyvolat, mělo být opravdu jenom srovnání dvou modelů a můj názor pilota co má něco málo odlétáno.
A vyjádření ostatních pilotů ne kecalů. Se zkušenostmi s těmito modeli na závodech a ne na louce za barákem, kde opravdu nic neporovnáš. Protože většina lidí na místním fóru jenom mluví a nemají nic podložené pravě létáním. Lidí, co tady psali něco smysluplného, je opravdu málo.
K modelbazaru, nechápu, proč mi někdo píše maily, že to mám drahý a že to prodávám bez papíru a hned volá Oncovi že maj novou konkurenci.
A nechápu proč bych měl mazat inzerát a pokud máš zájem je to stále na prodej:)
Je opravdu smutné, že lidi co tady něco psali, z čeho se dalo čerpat je opravdu málo a ostatní je většinou za odměnu ubyli: "že to v letu stejně nepoznáš."
Pokud chceš na svém éru něco vylepšit, holt ti nezbude nic jiného než vyrazit na závody lítat a ne se jen dívat.
Až někdy vyrazíš na závody, budu jedině rád když dáme řeč a bude mně potěšením zkusit si s poslední verzí Fénixe párkrát hodit.
Hustě se to rozjelo, jen bych chtěl říct, že jedinej můj příspěvek do této diskuze byl ten první. Za to, že někdo má stejný názor jako já (15 odvážných hlasujících), opravdu nemůžu. Jediné, co jsem chtěl tímto vyvolat, mělo být opravdu jenom srovnání dvou modelů a můj názor pilota co má něco málo odlétáno.
A vyjádření ostatních pilotů ne kecalů. Se zkušenostmi s těmito modeli na závodech a ne na louce za barákem, kde opravdu nic neporovnáš. Protože většina lidí na místním fóru jenom mluví a nemají nic podložené pravě létáním. Lidí, co tady psali něco smysluplného, je opravdu málo.
K modelbazaru, nechápu, proč mi někdo píše maily, že to mám drahý a že to prodávám bez papíru a hned volá Oncovi že maj novou konkurenci.
A nechápu proč bych měl mazat inzerát a pokud máš zájem je to stále na prodej:)
Je opravdu smutné, že lidi co tady něco psali, z čeho se dalo čerpat je opravdu málo a ostatní je většinou za odměnu ubyli: "že to v letu stejně nepoznáš."
Pokud chceš na svém éru něco vylepšit, holt ti nezbude nic jiného než vyrazit na závody lítat a ne se jen dívat.
Až někdy vyrazíš na závody, budu jedině rád když dáme řeč a bude mně potěšením zkusit si s poslední verzí Fénixe párkrát hodit.
Tedy to bylo keců jaká jsou Káčkaři skvělá parta. Pokud by Ondra prodával Isise veřejně se všemi doklady kolik by asi musel účtovat? No já Isise mám, možná lítá lépe než Fenix. Nevím začínám a s fénixem jsem neletěl. Pouze jsem je oba viděl a ikarovi stroje jsou prostě čistěji propracované. Samozřejmě to nelítá, sám vím z Rcejek že někdy je to naopak. No a modelbazar je od toho aby prodával, viděl jsem tam izeráty naprosto šílené. Někdo chce prodat a někdo koupit, vše je otázkou ceny, a možná vychvalování.
ZS píše:Tedy to bylo keců jaká jsou Káčkaři skvělá parta.
Taky že jsou. Klidně se vsadím, že když přijede Ikar na závody, pomůžeme mu se vším úplně stejně jako každému jinému.
Že lidi, kteří soutěží, nemají zrovna moc rádi, když je poučuje někdo, kdo F3K závod v životě neviděl, to je věc jiná. Jak se asi bude tvářit profesionální houslista, když ho bude poučovat někdo, kdo v životě neodehrál jediný koncert a bude při tom argumentovat "my si s Frantou docela často zahrajeme v hospodě, tak o tom taky něco vím"?
Ještě k tomu porovnávání modelů. Bohužel souhlasím s tím, co napsal Ondra - velká škoda, že porovnáváme Isis vs. Fenix a ne nějaké české éro vs. SalPeter a podobně. Pro české F3K je velké štěstí, že máme Jardu Čermáka, který je JEDINÝ v ČR, kdo vyrábí letadla rovnocenná špičkovým strojům typu SalPeter, Steigeisen atd.
Isis, Fenix, LongShot a hromada dalších letadel, která si lidi vyrábí sami pro sebe, jsou super na první sezónu, ale pak už je potřeba jít do něčeho lepšího. Veliká škoda, že není nikdo, kdo by komerčně vyráběl špičkového polystyreňáka typu Xenon 2 se kterým létá Jerzy Juraszek z Polska. Samozřejmě, důvody jsou zřejmé - kvůli materiálu a pracnosti už éro vychází poměrně drahé, počet potenciálních zákazníků je značně omezený atd.
Uvidíme, co přinese další vývoj. Potenciál je u nás veliký, roste počet soutěží a hlavně přibývá počet závodníků, tak nás snad čeká světlá F3K budoucnost.
Naposledy upravil(a) komár dne pát 25.06.2010 12:49, celkem upraveno 1 x.
--Komár
http://denicek.lmkzdar.cz
komár píše:ZS píše:Tedy to bylo keců jaká jsou Káčkaři skvělá parta.
Taky že jsou. Klidně se vsadím, že když přijede Ikar na závody, pomůžeme mu se vším úplně stejně jako každému jinému.
Že lidi, kteří soutěží, nemají zrovna moc rádi, když je poučuje někdo, kdo F3K závod v životě neviděl, to je věc jiná. Jak se asi bude tvářit profesionální houslista, když ho bude poučovat někdo, kdo v životě neodehrál jediný koncert a bude při tom argumentovat "my si s Frantou docela často zahrajeme v hospodě, tak o tom taky něco vím"?
Ještě k tomu porovnávání modelů. Bohužel souhlasím s tím, co napsal Ondra - velká škoda, že porovnáváme Isis vs. Fenix a ne nějaké české éro vs. SalPeter a podobně. Pro české F3K je velké štěstí, že máme Jardu Čermáka, který je JEDINÝ v ČR, kdo vyrábí letadla rovnocenná špičkovým strojům typu SalPeter, Steigeisen atd.
Isis, Fenix, LongShot a hromada dalších letadel, která si lidi vyrábí sami pro sebe, jsou super na první sezónu, ale pak už je potřeba jít do něčeho lepšího. Veliká škoda, že není nikdo, kdo by komerčně vyráběl špičkového polystyreňáka typu Xenon 2 se kterým létá Jerzy Juraszek z Polska. Samozřejmě, důvody jsou zřejmé - kvůli materiálu a pracnosti už éro vychází poměrně drahé, počet potenciálních zákazníků je značně omezený atd.
Uvidíme, co přinese další vývoj. Potenciál je u nás veliký, roste počet soutěží a hlavně přibývá počet závodníků, tak nás snad čeká světlá F3K budoucnost.
Zastávám stejný názor jak Honza. Jezdím s touto partou lidí 2 rok. Nezažil jsem, že by kdokoliv pokud si řekne nedostal dobře míněnou radu. A jsou vždy k tématu, ne jak kolikrát tady na fóru. Věřím, že ne každý lítá F3Kčko se chce zúčastnit závodů, je to ale škoda. Chce se to podívat na druhé jak to lítají, popř. omrknout nastaveni atd. Potom i to lítání za barákem dostane jiný rozměr. Toliko můj blábol mimo téma.
Ok můj stav je ten, že mi Fénix od Ikara chodí opravdu na moje poměry exelentně. Tj. dostal jsem se na takovou úroveň, že mi to chodí krásně rovně nahoru a výška se pohybuje standartně 45m + . Tedy je to stav , že bych asi nikoho na závodech při hodu neohrozil. Ale jaká by byla cesta dál pro větší výšku ? Jít do Isise nebo do kompozitu ?
Jelikož mám ještě rezervy v kroužení v termice, tak mám ještě co pilovat. Jinak nastavení F3k jsem asi od minulého podzimu do soucasnosti , kdy lítám asi pochopil a není pro mě problém si éro nastavit.
Poslední poznatek je ten, že éru dávám při hodu "voheň" a vše drží v totální pohodě. Nalítáno cca 20h.
Jelikož mám ještě rezervy v kroužení v termice, tak mám ještě co pilovat. Jinak nastavení F3k jsem asi od minulého podzimu do soucasnosti , kdy lítám asi pochopil a není pro mě problém si éro nastavit.
Poslední poznatek je ten, že éru dávám při hodu "voheň" a vše drží v totální pohodě. Nalítáno cca 20h.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Tj. dostal jsem se na takovou úroveň, že mi to chodí krásně rovně nahoru a výška se pohybuje standartně 45m + . Tedy je to stav , že bych asi nikoho na závodech při hodu neohrozil.
Omyl. 45 metrů je naprosto konkurence schopná výška. Ne pro obsazení bedny, ale pro první desítku úplně klidně.
ST píše:Ale jaká by byla cesta dál pro větší výšku ? Jít do Isise nebo do kompozitu ?
Můžeš si koupit Steigiesena a s velkou pravděpodobností budeš házet o kus výš. Ale nemá to smysl. F3K není o tom, kdo to hodí nejvýš. Hod je samozřejmě důležitý, ale je to jen začátek letu. A let samotný je důležitější - body získáš za čas strávený ve vzduchu, ne za výšku hodu.
ST píše:Jelikož mám ještě rezervy v kroužení v termice, tak mám ještě co pilovat. Jinak nastavení F3k jsem asi od minulého podzimu do soucasnosti , kdy lítám asi pochopil a není pro mě problém si éro nastavit.
To je právě ono - důležité je pilovat létání v termice a hlavně hledání termiky a čtení vzduchu! Není žádné "nebyla termika", je jenom "nenašel jsem termiku". Když někdy zajedeš na závody, tak uvidíš. Ti nejlepší dokážou najít termiku i v podmínkách, kdy "rekreační" modelář ani nepůjde lítat, protože bude mít pocit, že to nemá cenu.
ST píše:Poslední poznatek je ten, že éru dávám při hodu "voheň" a vše drží v totální pohodě. Nalítáno cca 20h.
Evidentně nevíš, co to znamená, dávat éru při hodu pořádný "voheň". Prostě jsi to nikdy neviděl. Opět - přijeď na závody a pochopíš.
Jinak 20 hodin, to není nic. To dá Milan nebo Ivoš klidně za týden, maximálně za dva!
--Komár
Ahoj, já mám sice křídla od GWSky, ale zatím spokojenost. Když se ale vyhecuju tak za to opravdu vezmu a je slyšet flutter jako prase. Nevím jestli za to může křídlo nebo serva, ale vím kde je mez. 45 m je můj rekord a když se to povede tak se k této hranici přiblížim, ale běžně házím ke 40 m. Letadlo ale není seřízený, prostě se mi to nějak nelíbí. Včera se mi ale podařil nový rekord. Sice docela foukalo ale podařilo se mi nad silnicí nalézt pěkný komín. Šlo to jak ve výtahu, takovou termiku jsem ještě nezažil, doposud jsem měl rekord 84m, ale včera se mi podařilo 295 m. Koukal jsem na to jak puk. Letadlo bylo opravdu malinký. Njehorší bylo, že jsem lítal ve sluníčku, takže se mi nepodařilo tam vydržet. Čas bohužel nevím, protože jsem byl zaskočen a zapomněl pustit stopky.Výška hodu přitom nebyla nijak oslnivá.
Já jsem na Fénixovi už konečně flutter odhalil a zneškodnil. Na levém křidélku jsem měl o kořene křídla asi 15cm prasklý pant z odtrhovky a tak jsem to přez vrch lípnul páskou a vod tý doby je to OK a ani to nebrnkne.
Jen pro porovnání křídla MANTy a Fénixe....

Jen pro porovnání křídla MANTy a Fénixe....

Naposledy upravil(a) ST dne pon 28.06.2010 10:35, celkem upraveno 2 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Já jsem na Fénixovi už konečně flutter odhalil a zneškodnil. Na levém křidélku jsem měl o kořene křídla asi 15cm prasklý pant z odtrhovky a tak jsem to přez vrch lípnul páskou a vod tý doby je to OK a ani to nebrnkne.
Nj to ja tam nic takovýho nemám, ale mám tam HXT900, takže buď limitují ty nebo křídlo.
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
Karas píše:ST píše:Já jsem na Fénixovi už konečně flutter odhalil a zneškodnil. Na levém křidélku jsem měl o kořene křídla asi 15cm prasklý pant z odtrhovky a tak jsem to přez vrch lípnul páskou a vod tý doby je to OK a ani to nebrnkne.
Nj to ja tam nic takovýho nemám, ale mám tam HXT900, takže buď limitují ty nebo křídlo.
Kámoš tam do těch mích křídel dal taky HTX 900 a fluter se též dostavil. Podle mého je to i tím že ty serva nejsou vschopný udržet neutrál při hodu. Protože co já mám digitáli v těch mích křídlech tak je to O.K.. Skuz tam dát ty digitáli co používám já HD 1581 a uvidíš že to bude lepší. Sice jsou o trochu těžší, ale to pomalu nepoznáš.
chlapci ja vam muzu rict jedno, vyska hodu je podle me v podstate to nejdulezitejsi...
1. kazdy metr navic se hodi pri vyhledavani termiky, kdy si clovek staci proletet cele nebe kolem sebe a to o prumeru treba 70 i vice metru! jen si to nekdy z tech 45m zkuste a kouknete se v jake vysce se vratite...
2. kdyz uz se ta termika najde, dokaze ji vytocit kazdej blbec a pokud nema 400g ero a je aspon trosku silna..
3. pokud prijdou (coz se stava dost casto) na zavodech podminky, kdy termika neni opravdu nikde, zacne foukat staly vitr a otacet ero po nem nema smysl, kterej naleti delsi cas...?, ten kterej to posle do 70? nebo ten, co do 45m??? zkuste hadat...
Ale jak vsichni vime, vyjimka potvrzuje pravidlo.., prikladem je treba Wolfgang Zach..., kterej to lita od pocatku F3K... Jenze kdyz pride spatnej vzduch, tak si ze svych 25m taky ani nestrejchne....
1. kazdy metr navic se hodi pri vyhledavani termiky, kdy si clovek staci proletet cele nebe kolem sebe a to o prumeru treba 70 i vice metru! jen si to nekdy z tech 45m zkuste a kouknete se v jake vysce se vratite...
2. kdyz uz se ta termika najde, dokaze ji vytocit kazdej blbec a pokud nema 400g ero a je aspon trosku silna..
3. pokud prijdou (coz se stava dost casto) na zavodech podminky, kdy termika neni opravdu nikde, zacne foukat staly vitr a otacet ero po nem nema smysl, kterej naleti delsi cas...?, ten kterej to posle do 70? nebo ten, co do 45m??? zkuste hadat...
Ale jak vsichni vime, vyjimka potvrzuje pravidlo.., prikladem je treba Wolfgang Zach..., kterej to lita od pocatku F3K... Jenze kdyz pride spatnej vzduch, tak si ze svych 25m taky ani nestrejchne....
Los577 píše:chlapci ja vam muzu rict jedno, vyska hodu je podle me v podstate to nejdulezitejsi...
Dokážeš teda povzbudit. Chápu, že ti kdo hazí do 60 m tak nechápou nás, kterým stačí 45m. Já nemám závodní ambice a proto mi stačí, když si takhle navečer půjdu zaházet. Trocha pohybu neuškodí. Ono je rozdíl mít éro za 20 000,- nebo 2 000,-. Kdo má na drahý stroj tak nemá problém koupit jedno servo za 600,-. Tím nechci říct, že bych do těch 60 m nechtěl házet, ale v rámci možností se musím spokojit s tím co mám. A navíc někdo musím být poslední.
Karas píše:Los577 píše:chlapci ja vam muzu rict jedno, vyska hodu je podle me v podstate to nejdulezitejsi...
Dokážeš teda povzbudit. Chápu, že ti kdo hazí do 60 m tak nechápou nás, kterým stačí 45m. Já nemám závodní ambice a proto mi stačí, když si takhle navečer půjdu zaházet. Trocha pohybu neuškodí. Ono je rozdíl mít éro za 20 000,- nebo 2 000,-. Kdo má na drahý stroj tak nemá problém koupit jedno servo za 600,-. Tím nechci říct, že bych do těch 60 m nechtěl házet, ale v rámci možností se musím spokojit s tím co mám. A navíc někdo musím být poslední.![]()
nene..