Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od Jetson »

Už rok se v tom plácám. Chci něco 3m. S původního Elipsoida jsem přemýšlel o Proximě II, teď jsem skončil v úvahách u následujících.

Thermic Dream - topmodelcz.cz (splňuje vše co si představuji, jen jsem o něm moc nenašel - ale neumím moc hledat)
Absolution - vhmodel.cz (tam se mi dost nelíbí cena, ale zase se mi líbí nejvíc)
Laguna kostkamodelcentrum.cz (radši bych vzadu T)
Arcus Sport 2,6m (je z uvedených nejmenší a bubliny už mám)

Očekávám poklidné termické létání, ale i dostatečnou pevnost, když se mi náhodou rozjede. Rád bych, aby pod minimálkou prosedal místo padání po křídle, ale není to nejdůležitější parametr. V podstatě EG Pro, což by odpovídalo asi Arcusovi, ale rád bych už zkusil nebublinky.

Prosím majitele či znalce uvedených strojů o zkušenosti.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od JirkaA »

Co reichardovic Sirius? Klidný autobus který přežije i docela pořádné rozjetí..
OK2WY
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Jetson »

Nečetl jsem na jeho adresu mnoho dobrého. To už spíš ta Proxima II, ale kandidáty jsem uvedl a zajímají mne zkušenosti majitelů, či lidí co ta éra viděli na vlastní oči.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Abu »

Proxima je overena, ma ji spousta lidi. Me se asi nejvic libi Laguna.
Absolution je spis bytelnejsi, tezsi a rychlejsi stroj (proti Lagune), ale taky nebude spatnej.

(Taky jsem to pred par lety resil.... a nakonec skoncil u omotorovanyho uhlikovyho F3F :wink: To se da rozjet dle libosti, ale na klidnejsi termicky litani za slabsich podminek by ta Laguna byla mozna lepsi).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od JirkaA »

Jetson píše:Nečetl jsem na jeho adresu mnoho dobrého. To už spíš ta Proxima II, ale kandidáty jsem uvedl a zajímají mne zkušenosti majitelů, či lidí co ta éra viděli na vlastní oči.

IMHO ty negativní ohlasy jsou od lidí, kteří od toho čekali projev jako od Proximy (živější polítání, na blbnutí..). Já od toho čekal větší dobře viditelný a dobře řiditelný éro na klidný polítání, který nezatleská ani v případě, že se s tím musí trochu dramatičtěji utéct z termiky. A to splňuje v pohodě, na razantnější poletování a blbnutí mám jiný kousky. K provedení - tam jsem nenašel problém, potahovat u Reichardů umí. A místa v trupu je že se tam dá tancovat, případně nacpat i pořádnější pohon, aby člověk nemusel při nastoupání čekat moc dlouho ;)
OK2WY
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od L.Bily »

a co baracuda od Reicharda?
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Jetson »

Tak vím, kdo má Siriuse, kdo Baracudu... :D
Když už se tu lobuje za Reicharda, který má hodně dobrou cenovou politiku. Jak je to u nich s barvou, jde si domluvit jinou, než katalogovou?

Nikdo neviděl Thermic Dream v akci?

Ještě k Laguně. Nepotkávaj se tam klapky s křidélkama? Co výškovka, asi nejde demontovat?
Surgical

#218 Příspěvek od Surgical »

Ad Laguna: křidélka se s klapkami nepotkávají. Výškovku demontovat lze (tedy u X-tailu, u V-čka nevím, neměl jsem), je na to konstruovaná.
Trup byl navrhován ještě pro NiCd, relativně krátký čumák, při použití LiPo jsem musel vpředu dost dovažovat
martijn
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od martijn »

No, já za Reicharda rozhodně lobovat nebudu, já jsem VH modelista :wink: Takže já jsem za Absolution. S tím létám a jsem spokojený. Je dražší, to je fakt, ale to už tak kvalitních věcí prostě bývá. Já té investice rozhodně nelituji. Případně stojí za úvahu i Reflex o rozpětí 2,8 metru.
Mimochodem - známý má asi rok starého Siriuse, říkal, že se toho superstroje rád zbaví snad jen za cenu vybavení :roll: Už totiž také přešel k nám a má Rytmuse.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od Jetson »

Musím říct, že se mi taky Absolution líbí, jenže tam už bych si asi rozmyslel dávat HC elektroniku a tak by se výsledná cena o dost navýšila...
TURING

#221 Příspěvek od TURING »

A proc ?
Docela by me zajimaly duvody ... uz te HC nekdy zklamalo ?
A nepis: "... ze prece do letadla za 10k nedam cinu ... " ;-)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Jetson »

Nezklamalo, ale jde o dobrý pocit a nejsem si jistý, že bych ho měl. :wink:
Navíc si myslím, že tenhle koníček není o racionálním chování, ale o dělání si radosti. A radost bych si výbavou z HC do VH éra neudělal.

Náhodou někdo nějakou slevu u VHmodel neumí? :oops:
mart
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od mart »

jj, rytmuse max litam asi deset dnu, je to paradni ero, paradni.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Jetson »

Tak ještě k Absolutionu. I když to v popisu nemá, předpokládám, že má třídílné křídlo jako menší model. Ano?
Jak si rozumí s malou rychlostí?
kovaco

termický větroň

#225 Příspěvek od kovaco »

:roll: Zdravím profíky.
Tak pánové, to co vydrží Sirius neuvěří ani největší optimista. Poslední můj let natočit a vyhraju všechny soutěže levorukých pilotů. Asi 5 lobů těsně nad zemí, pak přistání někde???? Počítal jsem, že budou použitelny pouze servá. Když jsem dorazil do míst, kde asi skončil, éro jsem našel s dvouma prasklinama na trupu. Ale k tomu lítání. Je to fakt autobus, pohodový, hodný éro a dá se s ním i docela pěkně profrčet nad hlavou. Vydává krásné zvuky. Takže supr. Ale nikomu nic nevnucuji, je to z mých zkušeností a zkušeností kolegů, kteří s ním taky lítají.
OK53
Odpovědět

Zpět na „Větroně“