Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#181 Příspěvek od Mikelo »

Ty rozdíly v procentech swashmixu dělají spíš vysílače, než vrtulník. Každý výrobce používá jako 100% výchylek jiné hodnoty v ms. Taky není vždy stejná interpretace oněch % swashmixu. Odečítají se od původních 100% výchylek, nebo až z těch nastavených (omezených) uživatelem? atd...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od pkotatko »

Ty procenta swash mixu vycházejí z aktuálně nastavenejch ATV. K čemu by ti pak ATV byly když bys je mohl překročit. ATV je přece omezení MAXIMÁLNÍ dráhy serva.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mikelo

#183 Příspěvek od Mikelo »

Zní to logicky, ale různé vysílače - různé chování.
Jedna věc je omezení dráhy serv přímo na jednotlivých kanálech a druhá jak to bere soft vysílače v potaz v různých mixech.
Georg9

#184 Příspěvek od Georg9 »

Ani prase bys nepřeříz se musím smát pánové... :) tak nějak to tu hold vypadá dneska :)... Na nikoho myšleno, jen ten myšlenkový boj o hovno co tu je a asi pujde dycky s náma, semnou :)..
kmarty

#185 Příspěvek od kmarty »

Mne je uplne burt o ci exkrement tu jde a kdo hodla vyhrat, mne jen ciste zezvedavosti zajima jak je mozny ze Spektrumaci muzou mit ve swashmixu takovy hodnoty, u kterejch bych spolehlive ohnul tahlo od serva k cyklice.
Protoze Spektrum nemam, tak proste nevim proc tomu tak je. Jestli jejich soft pocita s pitch ve swash mixu jako kdyby to bylo ATV, proste nevim.
Kazdopadne mi to dost zacloumalo s presvedcenim, ktere bylo az donedavna shodne s pkotatkovym.
Jde vcelku o prd, ale relativne nedavno mi to zamotalo hlavu dost na to abych si cvicne nekolikrat rozebral vrtas jen pro presvedceni jestli fakt nemam neco nekde blbe kdyz muzu dat ve swash mixu (ail a elev) sotva polovic co vsichni Spektrumaci ktery dali na net svoje setupy.
Jestli si kvuli tomu chcete trhat obcanky, tak se na to vybodnete.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
psena
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od psena »

pkotatko píše:Ty procenta swash mixu vycházejí z aktuálně nastavenejch ATV. K čemu by ti pak ATV byly když bys je mohl překročit. ATV je přece omezení MAXIMÁLNÍ dráhy serva.

A co se stane, kdyz na kazde servo cykliky nastavis ATV jinak? Jak se s tim swash popere? Nemuze prece tim padem pouzit procenta z ruzne nastevenych ATV, nebo muze? V tomhle ma prece presnost mixu vetsi dulezitost.
psena
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od psena »

kmarty: Problem neni v hodnotach swash mixu, ale v hodntach ze kterych se % vypocitavaji.
Hodnota ATV je prece naprosto nahodila polozka, kazdy vyrobce ji ma jinak, staci ze jde ATV nastavit i ruzne vysoko pres 100%. Proto pak muzes mit swash dvakrat nizsi nez my se spektrem.
1ondra9

#188 Příspěvek od 1ondra9 »

--> psena - hele a co máš za rááádio ???

A neříkej že máš naladěno na Impuls - na to sem se neptal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#189 Příspěvek od Bizon »

To Kmarty: Psena má podle mně pravdu, tvoje menší hodnoty SWASH mixu budou dané asi tím že u Spektra není 100% celá výchylka (trochu pakárna...)

To Psena: ATV a SWASH mix fungujou nezávisle na sobě, nejdřív se to namixuje, a pak se omezí výchylky, však si to zkus a pochopíš. Když mi nechodila deska cykliky rovnoměrně tak jsem to omezením dráhy jednotlivých serv dorovnal.

Ale samozřejmně v téhle debatě jde o hovno, nastavím to prostě tak abych měl plné rozsahy a aby to nikde nenaráželo, na čísla se můžu vykašlat=)
Mikelo

#190 Příspěvek od Mikelo »

Jo, to je ono. Už to někde tady nedávno padlo, že opisovat procenta od kolegů je k ničemu. Zajímá mě fyzické chování mechaniky, v jakých hodnotách/jednotkách si to zapamatoval mozeček vysílače je jeho starost.
kmarty

#191 Příspěvek od kmarty »

A jezis, uz je to tu zas. Koukam, ty uz pomalu musis chodit dverma nastorc, co? :-)

Opisovat je vec jedna a zjistovat ze na tomtez vrtulniku bouram do dorazu pri polovicnich(!) hodnotach (ktery maji byt v procentech max vychylek) na shodnem vrtulniku a pri stejnych pakach i servech je vec druha. To je dost velky rozdil na to aby se to vymykalo tolerancnim nepresnostem mezi kusy tehoz typu heliny, nemyslis?
A protoze nenosim pod rukama stenata s pivem, tak jsem primarne bral chybu u sebe a sel hledat co mam sakra jinak. To je cele.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
radek.domin

#192 Příspěvek od radek.domin »

Mám další video kdyby se chtěl někdo podívat. Tentokrát bohužel v hodně špatné kvalitě, takže většinou je vidět jenom černá tečka. Navíc je to teď uploadnutý, taže až to youtube zprocessuje, kvalita se trochu zlepší.

S trochou představivosti si ale můžete domyslet co se tam děje :-) Už to máme vymyšlený a v nejbližší době sem dám kvalitnější video.

Opět to bylo ve větru okolo 3m/s. Děkuju Jirkovi za natočení.

http://www.youtube.com/watch?v=C_jWNERhVAs
psena
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od psena »

Zklamal jsi me, cekal jsem nejaky to FAI cviceni :D
Skoda te kamery, podival bych se na ty souvraty, neni tam heli skoro videt a to co je videt tak se tak hejbou pixely, ze to vypada jako bys tam letel v nejakym blaznivym 3D manevru, to by byla fakt frajerina.
Ale i tak, co neni videt to jsem si domyslel, podle tvyho popisu co jsi me psal.
Celkove bud rad ze muzes litat, tady fouka uz tyden pres 6 m/s :cry:
radek.domin

#194 Příspěvek od radek.domin »

Většinou no nebyly souvraty, ale immelmann. Hodně ho teď trénuju a snažím se aby byl ten půlvýhrut těsně po půlpřemetu rovně. Ty obraty kdy odlítám vzhůru nohama a nahoře to pak přetočám, tak to je zase většinou půlpřemet, půlvýkrut a celej přemet, pak střemhlav dolu a podrovnaný do přímýho letu proti sobě. Ale z toho vide ato fakt není vidět. Jediný co je snad poznat je to visení :-)

Slibuju že příště to bude lepší video. Ale chodím dost často sám a tak jsem rád za cokoliv.
psena
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od psena »

Tak v 19,30 se v Brne naraz sklidnil vitra ja jsem mohl skoro po tydnu vyrazit zalitat. Hned prvni baterku jsem zkusil jit na chvilicku na zada, docela to slo, ale musim si na simulatoru nastavit vychylky tak aby me to sedelo idle 2, ted to mam nastaveny podle idle 1 a je neuveritelny kolik na obratnosti udela 200-300 otacek. Proste je to daleko ostrejsi na cyklice.
Takova perlicka, protoze na idle 2 se me nedari zatim litat pekny zatacky (je to moc citlivy) tak jsem po chvili prepl zpet na idle 1 tedy krivku pitch -5 +11 a samozrejme po vemene baterky jsem si myslel, ze tam mam stale idle 2 a sel jsem hned po vzletu na zada... :lol:
Musim rict ze tech -5° je naprosto za tech snizenych otacek na hrane, zastavil jsem pozvolny pad asi pulmetr nad plodinu co tam roste a horko tezko se vratil prapodivnym manevrem do normalni polohy a zadny prvky jsem od te chvile uz nezkousel :lol: . Jinak krasny politani pred zapadem slunce.
Jo jinak jsem Radku zkousel ten tvuj manevr misto souvratu, sice to lehce vypada, ale hure provadi, u me to skoncilo temer padem... proste po tom premetu nahore to najednou dolu k zemi letelo jak kamen... asi jsem mel nejak spatne kolektiv. Asi jsem si to napred mel zkusit na simu, vylozene jsem to podcenil. To je presne to F3C, vypada to jako nuda, ale je to docela prasarna.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“