Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m
Už rok se v tom plácám. Chci něco 3m. S původního Elipsoida jsem přemýšlel o Proximě II, teď jsem skončil v úvahách u následujících.
Thermic Dream - topmodelcz.cz (splňuje vše co si představuji, jen jsem o něm moc nenašel - ale neumím moc hledat)
Absolution - vhmodel.cz (tam se mi dost nelíbí cena, ale zase se mi líbí nejvíc)
Laguna kostkamodelcentrum.cz (radši bych vzadu T)
Arcus Sport 2,6m (je z uvedených nejmenší a bubliny už mám)
Očekávám poklidné termické létání, ale i dostatečnou pevnost, když se mi náhodou rozjede. Rád bych, aby pod minimálkou prosedal místo padání po křídle, ale není to nejdůležitější parametr. V podstatě EG Pro, což by odpovídalo asi Arcusovi, ale rád bych už zkusil nebublinky.
Prosím majitele či znalce uvedených strojů o zkušenosti.
Thermic Dream - topmodelcz.cz (splňuje vše co si představuji, jen jsem o něm moc nenašel - ale neumím moc hledat)
Absolution - vhmodel.cz (tam se mi dost nelíbí cena, ale zase se mi líbí nejvíc)
Laguna kostkamodelcentrum.cz (radši bych vzadu T)
Arcus Sport 2,6m (je z uvedených nejmenší a bubliny už mám)
Očekávám poklidné termické létání, ale i dostatečnou pevnost, když se mi náhodou rozjede. Rád bych, aby pod minimálkou prosedal místo padání po křídle, ale není to nejdůležitější parametr. V podstatě EG Pro, což by odpovídalo asi Arcusovi, ale rád bych už zkusil nebublinky.
Prosím majitele či znalce uvedených strojů o zkušenosti.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Proxima je overena, ma ji spousta lidi. Me se asi nejvic libi Laguna.
Absolution je spis bytelnejsi, tezsi a rychlejsi stroj (proti Lagune), ale taky nebude spatnej.
(Taky jsem to pred par lety resil.... a nakonec skoncil u omotorovanyho uhlikovyho F3F
To se da rozjet dle libosti, ale na klidnejsi termicky litani za slabsich podminek by ta Laguna byla mozna lepsi).
Absolution je spis bytelnejsi, tezsi a rychlejsi stroj (proti Lagune), ale taky nebude spatnej.
(Taky jsem to pred par lety resil.... a nakonec skoncil u omotorovanyho uhlikovyho F3F
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Jetson píše:Nečetl jsem na jeho adresu mnoho dobrého. To už spíš ta Proxima II, ale kandidáty jsem uvedl a zajímají mne zkušenosti majitelů, či lidí co ta éra viděli na vlastní oči.
IMHO ty negativní ohlasy jsou od lidí, kteří od toho čekali projev jako od Proximy (živější polítání, na blbnutí..). Já od toho čekal větší dobře viditelný a dobře řiditelný éro na klidný polítání, který nezatleská ani v případě, že se s tím musí trochu dramatičtěji utéct z termiky. A to splňuje v pohodě, na razantnější poletování a blbnutí mám jiný kousky. K provedení - tam jsem nenašel problém, potahovat u Reichardů umí. A místa v trupu je že se tam dá tancovat, případně nacpat i pořádnější pohon, aby člověk nemusel při nastoupání čekat moc dlouho
OK2WY
Tak vím, kdo má Siriuse, kdo Baracudu...
Když už se tu lobuje za Reicharda, který má hodně dobrou cenovou politiku. Jak je to u nich s barvou, jde si domluvit jinou, než katalogovou?
Nikdo neviděl Thermic Dream v akci?
Ještě k Laguně. Nepotkávaj se tam klapky s křidélkama? Co výškovka, asi nejde demontovat?
Když už se tu lobuje za Reicharda, který má hodně dobrou cenovou politiku. Jak je to u nich s barvou, jde si domluvit jinou, než katalogovou?
Nikdo neviděl Thermic Dream v akci?
Ještě k Laguně. Nepotkávaj se tam klapky s křidélkama? Co výškovka, asi nejde demontovat?
- martijn
- Kontaktovat uživatele:
No, já za Reicharda rozhodně lobovat nebudu, já jsem VH modelista
Takže já jsem za Absolution. S tím létám a jsem spokojený. Je dražší, to je fakt, ale to už tak kvalitních věcí prostě bývá. Já té investice rozhodně nelituji. Případně stojí za úvahu i Reflex o rozpětí 2,8 metru.
Mimochodem - známý má asi rok starého Siriuse, říkal, že se toho superstroje rád zbaví snad jen za cenu vybavení
Už totiž také přešel k nám a má Rytmuse.
Mimochodem - známý má asi rok starého Siriuse, říkal, že se toho superstroje rád zbaví snad jen za cenu vybavení
termický větroň
Tak pánové, to co vydrží Sirius neuvěří ani největší optimista. Poslední můj let natočit a vyhraju všechny soutěže levorukých pilotů. Asi 5 lobů těsně nad zemí, pak přistání někde???? Počítal jsem, že budou použitelny pouze servá. Když jsem dorazil do míst, kde asi skončil, éro jsem našel s dvouma prasklinama na trupu. Ale k tomu lítání. Je to fakt autobus, pohodový, hodný éro a dá se s ním i docela pěkně profrčet nad hlavou. Vydává krásné zvuky. Takže supr. Ale nikomu nic nevnucuji, je to z mých zkušeností a zkušeností kolegů, kteří s ním taky lítají.
OK53