zvyseni rychlosti serva

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mior »

Nakoniec ho to výjde viac ako originál....
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
GP

#17 Příspěvek od GP »

Ja teda nevim, ale pri predstave, ze me soused ze srandy vypne pojistky a ja si ani potom neukrojim chleba, protoze se nikam nedostanu. Na co mas manzelku? Nemusis do niceho tukat a udela se to taky samo :lol:
Kopfrkingl

#18 Příspěvek od Kopfrkingl »

:) a to nudeš ovládat přes počítač ? nebo vytáhneš před vařením futabu ?
A co dalšího doma takovým způsobem ovládáš ? pochlub se :lol:
termit256

#19 Příspěvek od termit256 »

Suplik funguje normalne, to servo do nej jen zezadu drcne, a on trochu povyjede, neni to nijak na sebe napojeny, ani ten original. Delam novou kuchyn a nelibi se mi ty madla za ktery se suple vytahavaj.
Na ovladani tam placnu nejakou 51, nebo AVRko za 30,-, zdroj 8V/5A mam, puvodne z nejake spotr. el. - da se poridit za 150,- a nejake drobne mech dily mi vypali laserem za pivo. Jen jsem se servy jeste nikdy nic nedelal, tak chytam zkusenosti.
Nedelam si iluze ze v tom originalu budou pouzite prumyslove serva, bude to ten samy cinsky smejd jako to MG995 jen za 10x vyssi cenu.
pepin

#20 Příspěvek od pepin »

termit256 píše:Suplik funguje normalne, to servo do nej jen zezadu drcne, a on trochu povyjede, neni to nijak na sebe napojeny, ani ten original. Delam novou kuchyn a nelibi se mi ty madla za ktery se suple vytahavaj.
Na ovladani tam placnu nejakou 51, nebo AVRko za 30,-, zdroj 8V/5A mam, puvodne z nejake spotr. el. - da se poridit za 150,- a nejake drobne mech dily mi vypali laserem za pivo. Jen jsem se servy jeste nikdy nic nedelal, tak chytam zkusenosti.
Nedelam si iluze ze v tom originalu budou pouzite prumyslove serva, bude to ten samy cinsky smejd jako to MG995 jen za 10x vyssi cenu.

A jak máš ošetřen doraz ? u originálu,i když jsem strčil do šuplíku hodně z vervou,krásně se zpomalil jako by se k mechanizmu přilepil a ten ho dotáhl-zavřel,už ten samotný volný pojezd šuplíku napovídá něco o zpracování.Standartní kuchynskou linku bych spíš viděl na hydrauliku-nějaký mechanizmus z jeřábu nebo tak něco.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Než to začneš páchat, podívej se, jak vypadají slušné mechaniky plnovýsuvných šuplíků s tlumením.
(přejde Tě chuť to takhle bastlit :lol: )
termit256

#22 Příspěvek od termit256 »

ten dojezd s dobrzdenim je snad dnes uz samozrejmost, to baslit nehodlam a bez problemu si od nich koupim.
To s tim ale nema nic spolecneho, ja chci udelat jen to otvirani supliku.
http://www.youtube.com/watch?v=TQ9Ec1Brozs tady je videt jak to cele funguje (u konce videa) proste pri tuknuti do cela supliku do nej takovy plastovy bazmek zezadu trochu strci.
termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

JMalik píše:Než to začneš páchat, podívej se, jak vypadají slušné mechaniky plnovýsuvných šuplíků s tlumením.
(přejde Tě chuť to takhle bastlit :lol: )

Co je to slusna mechanika? Moc se v tom nevyznam, budu tam davat ten Blum, truhlar rikal ze ujdou, a ze to udela tak, aby tam sla domontovat ta jejich elektronika kdyby muj bastl nefungoval :-)
GP

#24 Příspěvek od GP »

Me se na tom hodne nelibi to, ze mam nekde zavrene trafo ktere je vpodstate neustale zapojene. A verim ze je jenom jedno a ne na kazdou skrinku jedno.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Speedy »

Že někomu stojí za to vymýšlet takovýhle hovadiny. Mít celej byt procpanej kabelama a být totálně závislej na elektrice. Navíc nemám na to, ale musím to mít. Já bych šel jinou cestou. Pokud jde o to, aby tam nebyly madla, tak jde přece použít i mechanický systém (princip jako u propisky). Míň hi-tech, ale jednoduchý a nezávislý na elektrice.
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

Nehledě k tomu, že pokud jde jen o žduchnutí do šuplete, měl by stačit i nějaký obyčejný elektromagnet.
error414
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od error414 »

nejsem si jist ale presne tohle chovani se da docilit takoveho pomoci principu takoveho toho zamackvaciho vypinace.

Zmacknu, zacvakne se to v dolni poloze, zmacknu znova, odcvakne se to a vyjede ven.

Sry lip to nedokazu vysvetlit.
Logo 600 + spirit
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JirkaA »

Nějak neshledávám konkurenční výhodu tohoto řešení oproti klasickým madlům. Leda ohmataný a zapatlaný dvířka a šuplíky jako bonus..
OK2WY
termit256

#29 Příspěvek od termit256 »

GP píše:Me se na tom hodne nelibi to, ze mam nekde zavrene trafo ktere je vpodstate neustale zapojene. A verim ze je jenom jedno a ne na kazdou skrinku jedno.

Napajene to bude z centralniho rozvodu 12V, takze "trafo" 1 na cely byt
termit256

#30 Příspěvek od termit256 »

Speedy píše:Že někomu stojí za to vymýšlet takovýhle hovadiny. Mít celej byt procpanej kabelama a být totálně závislej na elektrice. Navíc nemám na to, ale musím to mít. Já bych šel jinou cestou. Pokud jde o to, aby tam nebyly madla, tak jde přece použít i mechanický systém (princip jako u propisky). Míň hi-tech, ale jednoduchý a nezávislý na elektrice.

Tohle je dost subjektivni pohled. Verim ze pred 100 lety by prisel lidem jako vy, bezny dnesni elektrorozvod v byte taky precpanej kabelama. Zive si pamatuju souseda, jak mi pred lety vymlouval auto se stahovanim oken na motor, pry je to slozite, zbytecne, poruchove... Prodalo by se dnes takove auto? Proste je to kazdeho vec, kdo chce svitit petrolejkami at jimi sviti.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“