zvyseni rychlosti serva
- Kopfrkingl
Suplik funguje normalne, to servo do nej jen zezadu drcne, a on trochu povyjede, neni to nijak na sebe napojeny, ani ten original. Delam novou kuchyn a nelibi se mi ty madla za ktery se suple vytahavaj.
Na ovladani tam placnu nejakou 51, nebo AVRko za 30,-, zdroj 8V/5A mam, puvodne z nejake spotr. el. - da se poridit za 150,- a nejake drobne mech dily mi vypali laserem za pivo. Jen jsem se servy jeste nikdy nic nedelal, tak chytam zkusenosti.
Nedelam si iluze ze v tom originalu budou pouzite prumyslove serva, bude to ten samy cinsky smejd jako to MG995 jen za 10x vyssi cenu.
Na ovladani tam placnu nejakou 51, nebo AVRko za 30,-, zdroj 8V/5A mam, puvodne z nejake spotr. el. - da se poridit za 150,- a nejake drobne mech dily mi vypali laserem za pivo. Jen jsem se servy jeste nikdy nic nedelal, tak chytam zkusenosti.
Nedelam si iluze ze v tom originalu budou pouzite prumyslove serva, bude to ten samy cinsky smejd jako to MG995 jen za 10x vyssi cenu.
termit256 píše:Suplik funguje normalne, to servo do nej jen zezadu drcne, a on trochu povyjede, neni to nijak na sebe napojeny, ani ten original. Delam novou kuchyn a nelibi se mi ty madla za ktery se suple vytahavaj.
A jak máš ošetřen doraz ? u originálu,i když jsem strčil do šuplíku hodně z vervou,krásně se zpomalil jako by se k mechanizmu přilepil a ten ho dotáhl-zavřel,už ten samotný volný pojezd šuplíku napovídá něco o zpracování.Standartní kuchynskou linku bych spíš viděl na hydrauliku-nějaký mechanizmus z jeřábu nebo tak něco.
ten dojezd s dobrzdenim je snad dnes uz samozrejmost, to baslit nehodlam a bez problemu si od nich koupim.
To s tim ale nema nic spolecneho, ja chci udelat jen to otvirani supliku.
http://www.youtube.com/watch?v=TQ9Ec1Brozs tady je videt jak to cele funguje (u konce videa) proste pri tuknuti do cela supliku do nej takovy plastovy bazmek zezadu trochu strci.
To s tim ale nema nic spolecneho, ja chci udelat jen to otvirani supliku.
http://www.youtube.com/watch?v=TQ9Ec1Brozs tady je videt jak to cele funguje (u konce videa) proste pri tuknuti do cela supliku do nej takovy plastovy bazmek zezadu trochu strci.
JMalik píše:Než to začneš páchat, podívej se, jak vypadají slušné mechaniky plnovýsuvných šuplíků s tlumením.
(přejde Tě chuť to takhle bastlit)
Co je to slusna mechanika? Moc se v tom nevyznam, budu tam davat ten Blum, truhlar rikal ze ujdou, a ze to udela tak, aby tam sla domontovat ta jejich elektronika kdyby muj bastl nefungoval
Že někomu stojí za to vymýšlet takovýhle hovadiny. Mít celej byt procpanej kabelama a být totálně závislej na elektrice. Navíc nemám na to, ale musím to mít. Já bych šel jinou cestou. Pokud jde o to, aby tam nebyly madla, tak jde přece použít i mechanický systém (princip jako u propisky). Míň hi-tech, ale jednoduchý a nezávislý na elektrice.
Speedy píše:Že někomu stojí za to vymýšlet takovýhle hovadiny. Mít celej byt procpanej kabelama a být totálně závislej na elektrice. Navíc nemám na to, ale musím to mít. Já bych šel jinou cestou. Pokud jde o to, aby tam nebyly madla, tak jde přece použít i mechanický systém (princip jako u propisky). Míň hi-tech, ale jednoduchý a nezávislý na elektrice.
Tohle je dost subjektivni pohled. Verim ze pred 100 lety by prisel lidem jako vy, bezny dnesni elektrorozvod v byte taky precpanej kabelama. Zive si pamatuju souseda, jak mi pred lety vymlouval auto se stahovanim oken na motor, pry je to slozite, zbytecne, poruchove... Prodalo by se dnes takove auto? Proste je to kazdeho vec, kdo chce svitit petrolejkami at jimi sviti.