Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
powder
Kontaktovat uživatele:

#481 Příspěvek od powder »

Jandik píše:Ještě si to musím promyslet, ale možná nebudu mít odvahu pustit se do stavby Bristola.

Nebuď blázen - není to až tak těžký, jak to vypadá, když leží před tebou v obálce ;-) Bude tě to bavit - já si to užíval - když jsem se nevztekal s ohýbáním, než mi Honza poradil, že to je třeba dost zbrousit :-D
Jandik

#482 Příspěvek od Jandik »

No jo, jenomže vy jste modeláři. Já jsem totální amatér, který zatím lítá na simulátoru.
Teď dodělávám Easy od FreeAir a pokusím se vzlétnout.
Mám pocit, že Bristol je na mě moc velké sousto.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od darth.hokro »

vážně se toho neboj, já poprvé dělal deproňáka. A šlo to samo, skoro všechno je tu popsané a obrázkový manuál je k nezaplacení. jedná se o mé první Rcé éro :D zatím jsem lítal jen s gumáčkama a sifońáčkama :D

EDIT: na naučení jsem taky uvažoval o Easy od freeairu, pak o AXNfloateru ale Bristolík mě učaroval :D Už mě zbejvá osadit jen serva a tradáá do vzduchu :D

EDIT2: Pár fotek z mé stavby http://www.xmodels-km.forumno.net/viewt ... p=353#p353
vapy

#484 Příspěvek od vapy »

Můžu potvrdit, že Bristol je do začátku ideální model. Létá pomalu a na malé ploše, takže nemusím jezdit na pole. Když nefouká, tak prostě vyběhnu před barák a létám. Tím pádem získávám praxi rychleji.
Dorazily mi další li-polky z HC, takže teď budu mít 5 packů.
Jandik

#485 Příspěvek od Jandik »

No dobře, tak já se do toho teda možná pustim. Ale jestli mi to nepude, nepřejte si mě :-)
vapy

#486 Příspěvek od vapy »

Při ohýbání těch dílů je potřeba hodně trpělivosti a nesnažit se to ohnout rychle. A taky je důležité neustále kontrolovat, jestli něco nejde šejdrem. Mně se to tak povedlo u trupu, tak jsem ho musel rozlepovat. Při provozu nejvíc trpí rohy trupu, které se dotýkají motorového prstence, protože při přistání letadlo občas přepadne na čumák.
HonzaS

#487 Příspěvek od HonzaS »

powder píše:Baldachýn - uhlíkové tyčky nesoucí horní křídlo = tady jsem se hodně navztekal... Hodně by pomohlo, kdyby byly na bočnici trupu naznačeny vstupní body uhlíků a zhruba jejich úhel...

Ahoj, omlouvám se za delší prodlevu...

-na bočnicích jsou vypálené čárky, do kterých baldachýn zapichuju. Podívej se prosím jestli jsou i na tvém kusu, jestli jsme omylem nevyřezali nějakou serii bez nich, dííík!
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#488 Příspěvek od HonzaS »

powder píše:
HonzaS píše:Jen tak mimochodem, Bristol zaujal jednoho výrobce deprono-epp modelů, takže se v budoucnu asi dočkáme "oficiální" stavebnice. jak to tam bude s cenou nevím, ale doufám že se podaří udržet na rozumné hranici. Bližší info si zatím nechám pro sebe jako překvapení do budoucna, zatím můžete hádat kdo by to tak mohl být :D

Tak kdy co? Tyhle prostorové trupy dělají z depronové placky letadlo... Na RC Factory nabízí stále jen ty ošklivý Jazzflashclick speciály... :(

plánujeme jako novinku na výstavu, do té doby budu prodávat mou verzi já. Pokud se to stihne dřív, bude dřív :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
IAN

#489 Příspěvek od IAN »

Honzo ,
jaké by měly být asi výchylky kormidel ma bristola , nějakl to nikde nemůžu najít IAN
powder
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od powder »

HonzaS píše:-na bočnicích jsou vypálené čárky, do kterých baldachýn zapichuju. Podívej se prosím jestli jsou i na tvém kusu, jestli jsme omylem nevyřezali nějakou serii bez nich, dííík!

Bylo to v pořádku - vypálené značky/čárky na trupu jsou.
Jen jsem nejprve zapíchal a !zalepil! uhlík do trupu téměř kolmo a tím pádem jsem vše musel zase vyřezat a lepit znovu až po usazení i do křídla...
powder
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od powder »

IAN píše:Honzo ,
jaké by měly být asi výchylky kormidel ma bristola , nějakl to nikde nemůžu najít IAN

Na výškovku malé (+/- 1 cm), na směrovku co výkus ve výškovce dovolí ;-)
olisoft

#492 Příspěvek od olisoft »

Honzo, bude v dostupnej dobe aj ta nova D7? :P
HonzaS

#493 Příspěvek od HonzaS »

IAN píše:Honzo ,

Na vop jak to jde, ale pro běžné létání stačí cca 8mm nahoru i dolů, pro blbnutí a lítání v lese klidně 15mm nahoru i dolů. Sop co to jde mechanicky.

Olisoft: nebude, je na něm ještě dost práce. Muj prototyp lítá, ale povrchovka je teprv nahrubo rozkreslená, musim udělat nějaké změny v konstrukci, atd... nejdřív za měsíc.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od kratas »

Taky lítám výchylky na maximum a je to super. Proti větru Harrier a podobně. Udělal jsem HD video, ale můžu ho sestříhat až budu doma v Praze, tady jsou strašně slabé NB a to bych se v tom hrabal týden. Ale lítá nádherně.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od darth.hokro »

Můj zálet dopadl takhle :D Foukal vítr a na zahradě zavazel skleník :D Musím říct že motor od Potenskýho 10w je hodně silný, tak jsem byl nucen stáhnout plyn na vysílačce. Dnes už mám opraveno, tak snad se zadaří zůstat ve vzduchu dýl.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“