OT: Zkušenosti s notebooky MSI

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.

Notebook MSI

Mám a jsem spokojen
3
10%
Mám a už nikdy více
5
17%
Nemám, ale z mého okolí mám pozitivní reference
4
13%
Nemám a ani jsem na něj neslyšel moc chvály
18
60%

Celkem hlasů: 30

Zpráva
Autor
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Lukash »

Adamprog: Do toho se dostaneš lehce... už to studuju tři večery a mám jasno :)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AdamProg »

Lukash píše:Adamprog: Do toho se dostaneš lehce... už to studuju tři večery a mám jasno :)

Se rozhoduju mezi Pheantom II a Coreckama a nad cenou/vykonem, RAM chci 4GB DDR3 (tolik sem mel na notasu), a grafarnu asi nV9800 a nebo nejake HD5XXX v podobne cenove kategorii.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Lukash »

Já AMD nemusím, tudíž jsem je rovnou z výběru vynechal. Intel má nový procesory i3, i5, i7... Mrkni na jejich stránky, máš hned jasno. I ta nejslabší verze i3 má dvě jádra, takt 2,13GHz, 3mb cache. Dle mého, nepotřebuješ víc. To gró je v grafice. Já upřednostňuju Nvidii, hlavně kvůli kompatibilitě v linuxu. Ale Ati bude taky dobrá. A pokud koupíš nějakou kartu s 1gb vlastní pamětí, tak ti na tom i to nový GTA IV pojede svižně. Ramku neřeším, ta se dá vždy bez problémů dokoupit. Ale ani těch 4gb ram v dnešní době ještě pořádně nevyužiješ.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AdamProg »

Lukash píše:Já AMD nemusím, tudíž jsem je rovnou z výběru vynechal. Intel má nový procesory i3, i5, i7... Mrkni na jejich stránky, máš hned jasno. I ta nejslabší verze i3 má dvě jádra, takt 2,13GHz, 3mb cache. Dle mého, nepotřebuješ víc. To gró je v grafice. Já upřednostňuju Nvidii, hlavně kvůli kompatibilitě v linuxu. Ale Ati bude taky dobrá. A pokud koupíš nějakou kartu s 1gb vlastní pamětí, tak ti na tom i to nový GTA IV pojede svižně. Ramku neřeším, ta se dá vždy bez problémů dokoupit. Ale ani těch 4gb ram v dnešní době ještě pořádně nevyužiješ.

Jo o ickach sem taky premylsle ale prijdou mi, ze nemaj moc dobrej vykonu/cena (prijdou mi moc drahe). A ta grafika v nich je slabota. Ale zjistim si o nich vic. Tak 4GB nevyuzijes casto, ale obcas se mi to i povedlo :-D, a nechci kupovat pocitac v necem horsi nez predchozi :)
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Rajny »

sel bych do toho HP jak si daval odkaz, mam skoro to samy jen o trochu horsi, ProBook 4510s a sem s nim spokojenej, obcas je sice trosicku hlucnejsi, ale to nevidim jako problem

nevim co ma kdo proti servisu HP, servis maji na kazdym rohu, muzes si priplatit za lepsi servis
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Lukash »

Rajny: je kurevskej rozdíl mezi servisem HP a HP Pavillion...
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Rajny »

ja uz ho mel v servisu a zadnej problem nebyl, oprava trvala asi 5 dnu
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Lukash »

Ok... Kdybys ale měl Pavilion, tak bys na něj čekal měsíc. Páč ty se servisujou výhradně v Polsku.
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Jak už ti psal kmarty (plně souhlasím s tím co píše ...), budeš hledat velmi těžce a nakonec stejně budeš muset něco oželet.
Výběr NTB podle téměř stejného zadání jsem tento týden již absolvolval pro dceru své šéfové a skončili jsme u toho HP ProBook 4520s, jak jsem ti již dříve navrhoval a je vidět že ses tím i zabýval.
V cenovém segmentu do 20k vč.DPH u značkovýho NTB grafiku s 1GB RAM nenajdeš, natož pak NVidii, maximálně tu ATI s 512Gb RAM. Nevím sice co máš proti ATI, hardwarově je to špička, soft trochu pokulhává (pod Widle), nicméně připouštím že nesvobodné ATI ovladače pro Linux budou asi oříšek, ale lépe řešitelnej než pro NVidii, protože AMD oficiálně linux pro nový karty nepodporuje.
Osobně bych se těch 512 MB RAM až tak moc nebál. Taky o tom něco málo vím, dělám správce sítě, a učím konstrukci počítačů 8)
Tak nějak tiše předpokládám že 17" display nechceš. (kdo by tu krávu tahal). Nebo musíš trochu přitlačit na ceně. Jinak ti nezbejvá, než jít do ojetiny. Tam pak bych vybíral mezi DELL a IBM (Lenovo).
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Lukash »

17 nechci a to přes to, že nikam notebook netahám. Ale zdá se mi, že je to prostě moc velký, zbytečně.
Současnou podporu nových karet pro linux pravda tolik neznám, faktem ale je, že s nvidií jsem u starších karet nikdy problém neměl, s Ati jo.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“