Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
romko1

#931 Příspěvek od romko1 »

vasylp píše:tak konečně mam kolegu na litani :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=rE6oz_YPLTU

Pekne polietanie... chcem mSR zobrat niekedy von... tak uvidime...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
bavorak

#932 Příspěvek od bavorak »

Jo venku je to fajn polítání. Ale jen do té doby než mi nečekaně fouknul vítr a MSRko bylo na střeše baráku u komína! :lol: :lol: :lol:
Žebřík to jistil. :lol:
T-Rex 450 Pro / 2.4Ghz
www.bytovedoplnky-batao.cz
vasylp

#933 Příspěvek od vasylp »

je to opravdu bitelny stroj takových pádu co to přežije a letí dal klobouk dolu před technikami 8)
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
fido06

#934 Příspěvek od fido06 »

mám možnost koupit celkem za rozumno použitého msr, je ale v setu s tím bumerangoovým origo ovladačem....dá se to v téhle konfiguraci dobře ovládat?
díky
IS

#935 Příspěvek od IS »

fido06 píše:....dá se to v téhle konfiguraci dobře ovládat?
díky

Při dobré vůli ano ... :-), záleží pak na převodu "vůle" na páčky ... :D . Lítám s DX6i jak doma tak venku i při mírném větříku (občas problém ho najít v trávě), ale jinak je to úžasný stroj. Sice taky začínám, ale přesto radím, jdi do toho, nějak se začít musí ... Má vynikající poměr havárka vs. cena opravy. Myslím si, že na trénování reakce a páčkování ... super
Hornet I (v komatu), Blade 400 3D (dárek - ještě leží v krabici) , mCX, mSR, Ricco (ve výstavbě), Spectrum Dx6i
fido06

#936 Příspěvek od fido06 »

mám smůlu už ho prodali, nicméně jdu do nové colibri 4.5 mají ji u pecky už za 1900kč se všim,už aby byla doma :D
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od Vašek66 »

Ahoj chlapci a chlapi,

nabíjím baterky před Raytronic C14. Dobiju, dám do vrtulníku vzletím a vydrží cca deset sekundnd, pak se rozbliká a neudrží se ve vzduchu. Už jsem z toho zoufalý - nelítám a nelítám. Čím to je?
Dělají mi to staré i nové baterky.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
IS

#938 Příspěvek od IS »

Vašek66 píše:Ahoj chlapci a chlapi,

nabíjím baterky před Raytronic C14. Dobiju, dám do vrtulníku vzletím a vydrží cca deset sekundnd, pak se rozbliká a neudrží se ve vzduchu. Už jsem z toho zoufalý - nelítám a nelítám. Čím to je?

Z toho co píšeš, tak závada je buď v nabíječi nebo na desce mSR. Tuto nabíječku neznám (mám CellPro4), ale zkusil bych vybít část náboje baterky konstatním proudem (asi víš, že nesmíš klesnout pod 2,5V !!!). Pokud z baterky dostaneš víc náboje, než je potřeba na cca 5 minut letu, pak je nabíječ v pořádku a odpověď, kde hledat závadu znáš ... :cry:
Hornet I (v komatu), Blade 400 3D (dárek - ještě leží v krabici) , mCX, mSR, Ricco (ve výstavbě), Spectrum Dx6i
IS

#939 Příspěvek od IS »

Vašek66 píše:Ahoj chlapci a chlapi,

Omluva - překlep. Samozřejmě je správně 3,5V ... :oops:
VláďaW

#940 Příspěvek od VláďaW »

V podpisu máš i vrťas MCX tak baterie vyzkoušej na něm. Pokud budou funkční, tak je to pravděpodobně závada na desce, možná i hlavní motor.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
BacilBA

#941 Příspěvek od BacilBA »

Mne to robí iba čínska baterka, ak vťtas len tak jemne podvihnem a neheblám servami, tak sa drží, akonáhle začnem hýbať servom poklesne napätie a už bliká. Origo baterky to nerobia, ani Turnigy 160mAh/30C, iba tie slabšie 137mAh tak zblbli, čo majú iba 10C.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
VláďaW

#942 Příspěvek od VláďaW »

to Vašek66,
napiš co jsi zjistil, co to bylo.
Různé poznatky ze závad určiťe pomohou všem.
Dík.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
zablabla

#943 Příspěvek od zablabla »

VláďaW píše:to Vašek66,
napiš co jsi zjistil, co to bylo.
Různé poznatky ze závad určiťe pomohou všem.
Dík.

Ono už to tu možná padlo - máte taky CMX, tak ty baterky zkuste tam.

Jinak hlavní motor na msr vydrží cca 10 letových hodin. Sice funguje, ale je hlučnější a heli může mít vyššší vibrace. Je to způsoveno ošuchaným komutátorem - jednotlivé sekce kotvy se nepřipojují správně a motor má podstatně vyšší spotřebu. Dtto i zadní motor, ale ten je zatěžovaný podstatně méně.

Ty baterky obecně nejsou taky žádný zázrak a doporučil bych zkusit na pořádné nabíječce pár cyků nabít - vybít a zjistit reálnou kapacitu.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od MartinMartin »

Tak mě motor už vydržel cca přes 50 hodin létání a to jak hlavní tak ocasní mám 12 baterek a převážně je létám všechny za sebou bez jakékoliv pauzi na vychladnutí motorů jak je uvedeno v návodu a zatím vše v pohodě :D
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od MartinMartin »

jo a nespíš bude závada v baterce pokud ji nabíjíte neupraveným nabíječem tak vydrží méně než 1 rok a je HIN jinak skutečná kapacita e-flite 120mA je něco málo přes 100mA já teďka používám Turnigy 160mA nesrovnatelně lepší reálná kapacita něco málo přes 150mA
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“