OT: Zkušenosti s notebooky MSI
OT: Zkušenosti s notebooky MSI
Ahoj, potřeboval bych trochu poradit. Můj "starý" notebook jsem se rozhodl pro četné reklamace vrátit výrobci. Pokud bude má žádost kladně vyřízena a dostanu cash back, chci si koupit nový. Študoval jsem, študoval, a jako nejlepší poměr cena/výkon mi vyšel notebook značky MSI. Nicméně tato značka mi byla na jiném, poněkud specializovanějším fóru, rozmlouvána. Proto bych se chtěl ještě poradit tady, formou hlasování získat další reference...
Pokud někdo má nějaké bližší info třeba o tom, jak případně funguje servis, budu za ně vděčný.
Díky Lukáš
Pokud někdo má nějaké bližší info třeba o tom, jak případně funguje servis, budu za ně vděčný.
Díky Lukáš
Franko, Mysak: Byly to nejaké levnejší modely? Chci si koupit docela strojovnu a to totok: http://www.alza.cz/msi-gt628-636xcz-d153393.htm
A prostě nemůžu uvěřit tomu, že by to měl bejt až takovej šmejd...
A prostě nemůžu uvěřit tomu, že by to měl bejt až takovej šmejd...
Mel jsem od MSI mininotebook, cena cca 16000Kc. Vydrz baterky nic moc (3-4h) a to jsem ho mel JEN na kancelarske aplikace. Spatne vyreseny odvod tepla od procesoru, notebook byl nekdy dost horky, ze nesel v aute udrzet na nohach, ne ze by to neslo vydrzet, ale bylo to neprijemne. Pak jsem si koupil Asuse skoro ve stejne konfiguraci a pri kancelarske praci vydrzi 9-11 hodin a maximalni spokojenost.
-
Pepe_Lopez
- Kontaktovat uživatele:
MSI nebrat, vše od MSI je velkej průser.
Když už chceš jít mocí mermo do Low endu, vem si tohle:
http://www.alza.cz/hp-probook-4520s-d167230.htm
Jinak pokud chceš kvalitku tak Lenovo řady T400 popř. T410, pokud něco levnějšího (a malinko většího, nebo ti nevyhovuje SSD disk) tak R500 - má stejnou technologii jako ty z řady T i když to neni nikde oficiálně publikovaný.
Aušus nebo Acer taky moc nedoporučuju, resp je je nedoporučuju v týhle cenový relaci.
Acer se je slušnej od 40k nahoru (měl jsem z řady Ferrarii bráchovi za 75k a tam ta kvality byla znát / služební/)
Aušus za 25k mám v práci na stole a po roce to vrže jak stoletý dveře a výkon nic moc.
MSi jsem měl v ruce 2x - oba s AMD - resume, hlučný, pomalý, špatně se chladí, plasty nic moc.
Když už chceš jít mocí mermo do Low endu, vem si tohle:
http://www.alza.cz/hp-probook-4520s-d167230.htm
Jinak pokud chceš kvalitku tak Lenovo řady T400 popř. T410, pokud něco levnějšího (a malinko většího, nebo ti nevyhovuje SSD disk) tak R500 - má stejnou technologii jako ty z řady T i když to neni nikde oficiálně publikovaný.
Aušus nebo Acer taky moc nedoporučuju, resp je je nedoporučuju v týhle cenový relaci.
Acer se je slušnej od 40k nahoru (měl jsem z řady Ferrarii bráchovi za 75k a tam ta kvality byla znát / služební/)
Aušus za 25k mám v práci na stole a po roce to vrže jak stoletý dveře a výkon nic moc.
MSi jsem měl v ruce 2x - oba s AMD - resume, hlučný, pomalý, špatně se chladí, plasty nic moc.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
Ja mam ASUS a jsem velice spokojenej. Na to jak to je vykona masina, tak krasne ticha, nehreje a zpracovani se me zda dobre. Chtel jsem puvodne HP, ale co jsem se docetl zase na forech, tak me odradil pripadny servis/reklamace. Ale jak naznacil Lopez, zalezi take kterou radu si vyberes, nejenom znacku.
V práci máme HP. Dvakrát v jednom stejném kousku odešel HD. Problematický servis a celé to řešení . Pak tam jsou dva 14 dní staré Asusy. Jeden super, u druhého je pištící HD.
To jsou ale všechno maličkosti proti tomu uvažovanému stroji (ale měli jsme jen jeden, tak se to nedá hodnotit)
A přesně to, co tady padlo. Každá řada se bude dost lišit.
To jsou ale všechno maličkosti proti tomu uvažovanému stroji (ale měli jsme jen jeden, tak se to nedá hodnotit)
A přesně to, co tady padlo. Každá řada se bude dost lišit.
- marman
- Kontaktovat uživatele:
Jeden upřímný obchodník mi nedávno řekl (pozor - nevztahuje se to ke konkrétní značce): "Je to spotřebák, co můžete chtít za 20 tisíc, v téhle cenové relaci je s reklamacemi potřeba počítat..." Objektivně vzato, i "značkovější značky" musejí na něčem ušetřit, aby se dostaly s cenou dolů. Takže to beru tak, že za cenu nižší kvality jsou dnes notebooky dostupné skoro každému. Spravuju počítače v různých firmách a kde ušetří na pořizovacích nákladech, pak tratí na údržbě a starostech s opravami a reklamacemi - opravdu je zásadní, jakou řadu si vybereš, víc než značku.
Do MSI bych nešel, párkrát jsem s nimi přišel do styku a v zásadě můžu potvrdit to, co bylo psáno přede mnou, klad má asi jediný a to cenu. Většinou jsem se s MSI setkal krátce před tím, než jsme ho měnili za něco použitelnějšího... Podobně vidím i Acer i když u něj se situace v poslední době snad zlepšuje.
Dlouhodobě pozitivní vlastní zkušenosti mám s Fujitsu řady Lifebook pro "kritické" využití (cena asi mimo Tvůj hledáček, ale jsou relativně odolné, záruka 3 roky NBD - ověřeno, že funguje, přitom je o něco levnější než třeba Lenovo řady T s podobnými vlastnostmi) a celkem bezproblémově provozujeme různé Asusy v relaci kolem 20 tis. Kč pro ostatní použití. V poslední době mě zaujaly (a mám kladné reference od zákazníků) Delly Vostro z hlediska poměru cena/výkon/kvalita/servis i u strojů s cenou kolem 20 tis. Obecně dobré zkušenosti bývají s HP a Lenovo, ale ty jsou v daných firmách většinou z bussiness řad s cenou obvykle od 25 tis. výše.
Tolik malý přehled toho, co vidím kolem sebe a sám používám. Preference, co koupit, si musí ujasnit každý sám.
BTW kdybych měl budget 15 tisíc vč. DPH, šel bych upřímně radši do nějaké vyšší řady z bazaru než do nového lowendu. Např. tohle jsme já i pár mých známých vyzkoušeli během uplynulých pár let: http://www.levnenotebooky.net/, třeba T61 za 12 tisíc nejspíš byl v nějaké firmě ve skladu a občas ho někdo používal. Stroje z Olomouce doputovaly poštou vždy bez úhony (až se divím), stav odpovídal popisu, perspektivu 2-3 roky starého "Téčka" vidím podstatně líp než u nového MSI nemluvě o kvalitě provedení, komfortu provozu atd. A to i přes nepopiratelné riziko koupě "ojetiny"...
Do MSI bych nešel, párkrát jsem s nimi přišel do styku a v zásadě můžu potvrdit to, co bylo psáno přede mnou, klad má asi jediný a to cenu. Většinou jsem se s MSI setkal krátce před tím, než jsme ho měnili za něco použitelnějšího... Podobně vidím i Acer i když u něj se situace v poslední době snad zlepšuje.
Dlouhodobě pozitivní vlastní zkušenosti mám s Fujitsu řady Lifebook pro "kritické" využití (cena asi mimo Tvůj hledáček, ale jsou relativně odolné, záruka 3 roky NBD - ověřeno, že funguje, přitom je o něco levnější než třeba Lenovo řady T s podobnými vlastnostmi) a celkem bezproblémově provozujeme různé Asusy v relaci kolem 20 tis. Kč pro ostatní použití. V poslední době mě zaujaly (a mám kladné reference od zákazníků) Delly Vostro z hlediska poměru cena/výkon/kvalita/servis i u strojů s cenou kolem 20 tis. Obecně dobré zkušenosti bývají s HP a Lenovo, ale ty jsou v daných firmách většinou z bussiness řad s cenou obvykle od 25 tis. výše.
Tolik malý přehled toho, co vidím kolem sebe a sám používám. Preference, co koupit, si musí ujasnit každý sám.
BTW kdybych měl budget 15 tisíc vč. DPH, šel bych upřímně radši do nějaké vyšší řady z bazaru než do nového lowendu. Např. tohle jsme já i pár mých známých vyzkoušeli během uplynulých pár let: http://www.levnenotebooky.net/, třeba T61 za 12 tisíc nejspíš byl v nějaké firmě ve skladu a občas ho někdo používal. Stroje z Olomouce doputovaly poštou vždy bez úhony (až se divím), stav odpovídal popisu, perspektivu 2-3 roky starého "Téčka" vidím podstatně líp než u nového MSI nemluvě o kvalitě provedení, komfortu provozu atd. A to i přes nepopiratelné riziko koupě "ojetiny"...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
No to je voser.
Bazarový notebook kupovat nechci, i když by to bylo možná šikovnější.
Tak zkuste poradit, co mám hledat. Chci našláplou grafiku od Nvidie, 1GB, procesor od Intelu, min 3GB RAM, plnohodnotnou klávesnici. Ostatní parametry mne tolik netrápí. A chci notebook kupovat bez OS, nechci platit za Widle. A mám max 20 tis. vč. dph.
Někdo nějaký tip? Díky
Bazarový notebook kupovat nechci, i když by to bylo možná šikovnější.
Tak zkuste poradit, co mám hledat. Chci našláplou grafiku od Nvidie, 1GB, procesor od Intelu, min 3GB RAM, plnohodnotnou klávesnici. Ostatní parametry mne tolik netrápí. A chci notebook kupovat bez OS, nechci platit za Widle. A mám max 20 tis. vč. dph.
Někdo nějaký tip? Díky
To mi pripomnelo davne "Chtel bych pocitac, pro deti. Nechci nic moc at to neni drahy, tak na hry"Lukash píše:Chci našláplou ... A mám max 20 tis. vč. dph.
Pri tejhle cene musis neco slevit. Proste musis. Ted je jen na tobe jestli slevis na kvalite nebo vybave. A nebo pridas na cene.
Je to jako hledat solidni, idealne digitalni, rychly a silny servo za 150Kc (asi nepresnej primer, ale je to asi tak to nejlepsi co mne ted napadlo).
Naposledy upravil(a) kmarty dne stř 16.06.2010 10:53, celkem upraveno 1 x.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]