Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tomnick

#316 Příspěvek od Tomnick »

Hele, trochu si to ujasněme, jedná se tedy o samokřídlo, vybavené celkem dvěma řídícími plochami, tedy jde o "Deltu", rozdílná výchylka = křidélka, souhlasná = výškovka, je to tak?

Přesně tak
Jak píše Luzr, nastavoval jsem stejně mix Elevon, jen s tím rozdílem, žě na křidýlka jsem dával 50 a na výškovku 40, no ale ta výškovka se nehýbe vůbec, když já páčkuju. Mají být tedy serva dané v CH1 a CH2 ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od RiMr »

Tomnick píše:
Hele, trochu si to ujasněme, jedná se tedy o samokřídlo, vybavené celkem dvěma řídícími plochami, tedy jde o "Deltu", rozdílná výchylka = křidélka, souhlasná = výškovka, je to tak?

Přesně tak
Jak píše Luzr, nastavoval jsem stejně mix Elevon, jen s tím rozdílem, žě na křidýlka jsem dával 50 a na výškovku 40, no ale ta výškovka se nehýbe vůbec, když já páčkuju. Mají být tedy serva dané v CH1 a CH2 ?

Koukni do monitoru serv, jestli a co ti lítá, když taháš za výškovku (zkus oba kniply :) )
Tomnick

#318 Příspěvek od Tomnick »

Problém vyřešen, už to funguje jak má. :lol:
Myslel jsem si, že mám nastavený mode 2, ale měl jsem mode 1.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od RiMr »

Tomnick píše:Problém vyřešen, už to funguje jak má. :lol:
Myslel jsem si, že mám nastavený mode 2, ale měl jsem mode 1.

.... a to jsem si právě myslel... :D :D :wink:
fido06

#320 Příspěvek od fido06 »

Pročetl jsem celý vlákno, ale odpověď na svou otázku sem nenašel, proto se optám Vás, dá se Turnigy připojit k pc? kvůli simu....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od RiMr »

fido06 píše:Pročetl jsem celý vlákno, ale odpověď na svou otázku sem nenašel, proto se optám Vás, dá se Turnigy připojit k pc? kvůli simu....

Dá, provozuju s RealFlight, přes USB interface (USB-trainer port)

EDIT: vyzkoušeno i s Phoenixem.
Naposledy upravil(a) RiMr dne pát 25.06.2010 11:48, celkem upraveno 1 x.
king

#322 Příspěvek od king »

[quote=...... ale poté co jsem párkrát spadnul na rušení a poté co jsem viděl co dělají serva při vypnutém vysílači, jsem přešel na ...[/quote]
Snad ne moc "of topic". Ví někdo co dělají serva u kitu T9x (V2 nebo i 1) když přijímač nemá signál? Kdyby tam byl nepřádek podobně jako u..., stydím se to zde vyslovit, ...kit Zebra 3FM 35Mhz, pomůže mi objednaný FMA Co-pilot a nebo by T9x bylo možné řešení....pro moji BWES* FPV
Dík za případnou odpověď
Naposledy upravil(a) king dne pát 25.06.2010 11:20, celkem upraveno 1 x.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od Luzr »

king píše:[quote=...... ale poté co jsem párkrát spadnul na rušení a poté co jsem viděl co dělají serva při vypnutém vysílači, jsem přešel na ...

Snad ne moc "of topic". Ví někdo co dělají serva u kitu TX9 (V2 nebo i 1) když přijímač nemá signál? Kdyby tam byl nepřádek podobně jako u..., stydím se to zde vyslovit, ...kit Zebra 3FM 35Mhz,[/quote]

Nevim presne co myslis pod pojmem "kit"... Nicmene vsechny 2.4Ghz systemy fungujou jinak nez 35Mhz, zatimco 35Mhz muzes rusit, 2.4Ghz "ztrati signal", ale je nepravdepodobne ze by pri ztracenem signalu nejak zurive hybalo servy. Vetsina systemu najede do nejake formy "fail-safe", bud propracovane, nebo primitivni. Napr Assan ma primitivni formu - serva nastavi do polohy pri zapnuti.
king

#324 Příspěvek od king »

Luzr píše:.....ale je nepravdepodobne ze by pri ztracenem signalu nejak zurive hybalo servy. .....

Díky za odpověď, to je ono, ale pomůže mi od toho zuriveho hybani FMA Co-pilot, nebo musim upgradovat na treba T9x? Co-pilota si kupuji jednak kvuli detem a manzelce, ale pri ztrate signalu by zvladl toto ruseni na 35Mhz, protoze vim, ze umi sam pristat na volnem prostranstvi pri vypnutem ci minimalnim plynu???
To ale opravdu OFF TOPIC, takze si pockam a uvidim co CO-Pilot provede.
LV
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od LV »

celé toto vlákno je OT :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od LV »

Luzr píše:
Nevim presne co myslis pod pojmem "kit"... Nicmene vsechny 2.4Ghz systemy fungujou jinak nez 35Mhz, zatimco 35Mhz muzes rusit, 2.4Ghz "ztrati signal", ale je nepravdepodobne ze by pri ztracenem signalu nejak zurive hybalo servy. Vetsina systemu najede do nejake formy "fail-safe", bud propracovane, nebo primitivni. Napr Assan ma primitivni formu - serva nastavi do polohy pri zapnuti.

LUZR mlčeti zlato :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od Luzr »

king píše:
Luzr píše:.....ale je nepravdepodobne ze by pri ztracenem signalu nejak zurive hybalo servy. .....

Díky za odpověď, to je ono, ale pomůže mi od toho zuriveho hybani FMA Co-pilot

IMO spis ne. IMO si to nekupuj, nepomuze to. Ale to je na jiny thread... a muzu se mylit.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od arda1 »

Celý to pročítat nazpět nebudu- proto se optám přímo-co to je ten Copilot? Nějaký modul do éra na způsob kdysi vyráběnýho "autopilota" HAL ?
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od arda1 »

To cukání serv bez signálu z Tx dělají přijímače bez umlčovače šumu-tedy naprosto primitivní Rx - takový snad už ani dneska nejsou. S umlčovačem by měla zůstat serva v poslední poloze kterou dostaly od vysílače. Ale není to 100% pokud je tam nějaký rušení mohou taky cukat. Proto se vyvinuly mikroprocesorový Rx který už dokáží"inteligentně" rozpoznat korektní signál a po ztrátě serva prostě stojí tam kde byly naposled(HOLD) nebo najedou do předdefinovaných pozic(FAIL SAFE).
ICQ 638556901
king

#330 Příspěvek od king »

T9x receiver V2 nemá FAIL SAFE ! viz. tato recenze: http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review4.shtml , proto předpokládám, že Co-pilot (třeba zde starší 2kanál verze: http://vitocz.net/clanky/copilot.htm ) by dokázal situaci nepřítommosti signálu zvládnout, tedy zabránit pádu letadla.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“