sigi123 píše:Není náhodou u nás tento výkon limitován?A tebe baví koukat ny tyhle videa? Co znám lidi ze svého okolí tak každej kamerku někam odložil a od loni co jsme to zkoušely to opravdu nikoho nechytlo aby kokal na to samé z výšky.Ale třeba někdo to m rád,i když ani na netu tyhle videa nemaj velkou sledovanost.Ale každého věc.Jinak problém to není.Jen pro toho kdo nemá systém na 2.4G,pak to nejde použít.
Myslím si, že se na taková videa nikdo dobrovolně koukat nevydrží moc dlouho. Já jsem jen porovnával malé a velké letadlo, ke smysluplnosti pořizování záznamu jsem se nevyjadřoval. Limit výkonu pro velké a malé letadlo je totožný a celkem dostatečný, pokud je signál přijímán přiměřeným způsobem. I na 10mW se dá vystoupat celkem vysoko bez ztráty obrazu, i když už je to riskantní. Takže rozdíl mezi velkým a malým letadlem vidím v případě, pokud se obraz nepřenáší na zem, ale pořizuje se přímo v letadle. Ovšem pak to opravdu nemá moc smysl, protože kdo by se na to pak koukal. Stejně jako až na výjimky není moc zábavné dlouze koukat, jak někdo jiný řídí model - ať už v reálu, nebo přes záznam ze země. Mne zajímá FPV, v tom vidím jediné zajímavé použití AV techniky v tomhle oboru. Sám jsem několikrát pořizoval na zemi záznam z "výzkumných" důvodů - nechtěl bych se jako pilot FPV dostat do situace, ve které bych ztratil orientaci.
Reagoval jsem jen proto, že jsem se opakovaně setkával s radami typu "Paní, jestli chcete u nás klukovi/manželovi koupit k Vánocům vrtulník, na který by se mohla dát kamera, tak musíte koupit velký model za 30 000." a dost mi tyhle nesmysly vadí. Vzdáleně jste mi to připomněli, i když jste psali něco jiného o něčem jiném.