martys píše:15V, 20A
tak zrejme preto
martys píše:díky.......na 2 dvě Pb dá 7.8A
Laco, ještě prosím o jednu radu.....mam Xpower 15V/20A co když nastavím na C60 40A ? Zdroj má na 20A hlídání a mám pocit, že C60 to při nastavení 20A automaticky omezuje i když nemusí ?
tomas_k píše:Skladovací režim
Na svém nabíječi C-60 jsem zaznamenal zvláštní jev - dle mého asi chyba SW.
Při módu skladování (STORE) LI-POL připnu nabité baterky a a dám je vybíjet. Vybíjení skončí na 60 %. To je v pořádku. Po opětovném zapojení aku to ukazuje vždy něco okolo 37% a začne to nabíjet zase do 60% a vypne. Tento děj můžu opakovat libovolně dlouho.
A proč to píšu. Dal jsem při nabíjení LI-POL mód LONG LIFE (95%) pro ukončení nabíjení aku a místo osmi minut po 100% nabití jsem byl ve vzduchu necelých 5 minut na vypnutí regulátoru a hyperiony byly úplně vybyté - 3,0 V. Po přestavení na 100% opět osm minut letu a v baterkách 25% kapacity - dle displeje nabíječky. Ta procenta zbývající kapacity jsou nějaká divoká, nebo nevím. Stalo se Vám to někomu ? Jsem slaboproudař, ale toto si nedokážu rozumněji vysvětlit, než že je to chyba softu. A že bych si musel kvůli tomuto spíše než prodloužit život lipolek je odstřelit ?? mne docela vyděsilo. Snažím se nelétat pod 3,7V na článek, respektive létám na čas, ale s módem LONG LIFE 95% nabíjení mi to nějak nevychází.
Děkuji předem za Vaše reakce.
Thomas. píše:mozna to muze ovlivnit i verse softu, nekdo ma 1.0, nekdo 2.0, jake jsou rozdily nevim...
Vladan píše:Po zapnutí zdroje ti naskočí na displeji úvodní tabulka.
Tam to je:
Raytronic C60, RCM Pelikán a pod tím verze a případně jméno, pokud sis ho tam nastavil.
Já už mám třeba verzi 2.