Modeláři- jedna rodina?

Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky k ovládání nebo fungování tohoto diskuzního fóra, nebo třeba náměty na zlepšení, tak sem s nimi. Naleznete zde i pravidla tohoto fóra.
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od RiMr »

Jetson píše:Nevím, ale já mám třeba černá skla (včetně mříže) v obou firemních autech, protože majitel nechtěl platit DPH a na můj názor se nikdo neptal. A věřím tomu, že takové případy mohou být i mezi těma, co něco umí. :wink:

Však já taky nepíšu že je to pravidlem... :wink: :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JirkaA »

Ono je to o mezilidské komunikaci tak jako v jiných oborech lidské činnosti. Procento "nekompatibilních" je v každém oboru s dostatečně statisticky významným vzorkem lidí plusmínus stejné. Zhusta ale bývá chyba i na druhé straně - když vletím na cizí letiště s ramenama přes celý záda a budu dělat machra, nemůžu se divit, že se na mně starousedlíci budou koukat nevraživě, špatný první dojem se obtížně napravuje.
OK2WY
kmarty

#33 Příspěvek od kmarty »

Takhle, uz jsem potkal asi jednou nebo dvakrat lidi, co ne tebe koukaji jako na nejaky odpad jen proto, ze mas neco koupeny a ne doma postaveny.
V mem pripade je to helina a tu si doma fakt nepostavim, tu maximalne slozim z uz pripravenych dilu (coz v jejich ocich nespada do modelariny*).
Ale to jsou fakt kusovky, to casteji narazim na cloveka ktery je toho typu "vlk-samotar".

Kazdopadne je neberu jako spatny lidi, ani jednu skupinu. Ta prvni to bere obecne, ne cilene na mne a ta druha ... no, pac nas spojuje jen ta modelarina tak mne jeste nutne nemusi vitat s rozzarenym usmevem, to chapu :-).
Za tu dobu jsem spokojeny uz jen za to, ze mi nerikaji ze i po dvou letech litam porad jak kopyto. Tedy minimalne to nerikaji prede mnou :-).

To mam daleko vetsi obavy a neprijemny pocit kdyz se na letisti objevi nekdo, kdo se vrha do vseruznejch akrobatickejch manevru bez ohledu na to jestli tam nekdo je nebo neni. V tu chvili jdu pryc (nebo v lepsim pripade pockam az mu dojde palivo/baterky).

*) Je to podobna "kastace" jako jsou treba "letadylkari" vs "autickari". Letadylkari se obecne povazuji za lepsi sortu, ale plkaji o uplne stejnejch nesmyslech jako autickari (treba u temat typu "baterky" si muzou podat ruce, pac je to jedno jako druhy pres kopirak).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RiMr »

jojo...
a co se někdy děje mezi lodičkáři (mezi které se taky počítám) na Mo-na-ku, to je taky mazec... :D
geo
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od geo »

Já taky chodím lítat hodně sám, ale byl jsem lítat s partičkou okolo Wereho - bezva kluci, s RiMrem si jen slibujem a taky bezva klučík, Petr ze Sobínky, Glid, všechno bezva kluci. Sice stavím, ale mám i mrdolety, ARFka - čas chybí. Jo setkal jsem se s "bohatejma" a nepříjemnýma ale i normálníma. Jako všude. Opravdu je problém v tom, že v současnosti koupíš klíďo hotovku. Já pamatuju ale i dobu, kdy se i vrtulníky stavěli na koleně doma sakumpikum :wink: . A šlo to. Znám jednoho Pana Modeláře, znám i člověka který staví motory, 4T a víceválcové a choděj ... To jen poznámka pro Kmartymu :oops: , snad se na mne nebude zlobit :roll: . Když je něco dostupný pro hodně širokou veřejnost, tak se logicky zařadí mezi i hajzlíci. Bohatí nejsou vždy rychlokvašky a lumpové, třeba jen umí lépe obchodovat ( narozdíl ode mne ), nebo měli dobrej nápad a dotáhli jej do zdárného konce. Já budu mít stále holou, protože neumím prodat co umím :cry: , ale už jsem si zvykl :lol: . Šmejdi jsou všude - vemte např. RC galerii - vím, že hodnocení je jen sranda, nikdo nesoutěží, ale postavený éro rukama a aspoň na fotkách bezva vypadající - 5 hlasů - 4 za 5 a jeden 1. Prostě člobrda s mindrákem a komplexem, který neslepí ani papírovej větrník... Jak praví "klasika" budeme na sebe hodní, budeme na sebe hodní, budme ..... :lol: :lol: :lol: sluníčko svítí, třeba bude i správně foukat a já si jedu k RiMrovi pro slivovici, aby byl ten svět ještě hezčí :twisted: :lol:
geo
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RiMr »

geo píše:... a já si jedu k RiMrovi pro slivovici, aby byl ten svět ještě hezčí :twisted: :lol:

Tož, škyt!, kurňa nevím, škyt!, esli nejedeš pozdě synku... Škyt! :D :D
kratas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od kratas »

Geo, tak jestli si jedeš k RiMrovi pro slivovicu, tak bys ses mohl přidat zase k lítání s Werem, my by jsme Ti s ní totiž strašně rádi pomohli.
kmarty

#38 Příspěvek od kmarty »

geo píše:Já pamatuju ale i dobu, kdy se i vrtulníky stavěli na koleně doma sakumpikum :wink: . A šlo to. Znám jednoho Pana Modeláře, znám i člověka který staví motory, 4T a víceválcové a choděj ... To jen poznámka pro Kmartymu :oops:, snad se na mne nebude zlobit :roll:
Ale co bych se zlobil, moji prvni vysilacku jsem si take stavel (resp prestavoval). Dneska bych uz do toho nesel. Jenze tenkrat to byla z nouze ctnost, protoze jinym zpusobem se clovek k vysilajde nedostal (pokud teda nepatril mezi hornich 10k).
S tim vrtasem. Skladam jej v kuchyni na stole a i kdyz jej jen skladam (zadna vyroba prvocinitelu), tak i to mi prijde dost "na kolene". Minimalne v tu chvili prekazim trem dalsim lidem okolo mne. Kdybych se tam vytasil s balsou a smirglem, tak je ze mne nejspis bezdomovec :-).
A navic by to pri me sikovnosti ani nelitalo :-D.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
geo
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od geo »

A hele - Kratas - takovejch pomocníků by bylo :twisted: Ale to bychom lítali pod vlivem a to se nesmí :!: teda aspoň si myslím že by se nemělo. A kdo nás poveze domů, ha? Už vidím drahou polovičku jak ji volám - mámoprosimtě,hyk přijeď si pronás,hyk, mysmedolítali - blé :lol: :lol: :lol:
geo
kratas
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od kratas »

Geo - pokud by byla slivovica, odvoz bych zajistil :lol: .
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od mikvalik »

K tématu.
Nikdy jsem neměl s nikým žádný problém, když měl sem tam někdo kecy, tak jsme se s klukama jen zasmáli a mávli nad tím rukou :)
Ovšem celkem jsem nepobral nedávnou příhodu s jedním člověkem (mimochodem už několikrát jsem tu zahlédl jeho jméno) se kterým jsem měl kšeft na modelbazaru.
Prodávál jsem trenéra, no ozval se pan M.M. že to bere.
Říkám si fajn, to byla rychlovka :) Týden, možná i 14 dní se neozval, potom email s omluvou že kdesi cosi...OK. Dohodli jsme platbu předem.
Dalších 14 dní nic, najednou email: "Jak to vypadá s tím érem?"
Čuměl jsem na to jak puk a éro už bylo prodaný jinému zájemci. Pán mi totiž neposlal žádnou adresu a ani info o tom, že odeslal peníze. Tudíž jsem netušil, že mi peníze přišly- nechodím každý den do banky, abych to zjišťoval...nakonec jsem byl za vola já, že jsem to prodal někomu jinému (když on nekomunikoval :roll: ) a v jeho očích zřejmně i zloděj a to i přesto, že jsem ho několikrát ujistil o tom že jakmile ověřím příjem dané částky peníze pošlu zpět.
Nejsem žádný hovado abych si nechával pár mizernýchz stovek.
Chyba se stane, třeba zapomněl..to už neřeším, ale trochu mě zamrzelo že nenapsal vlídného slova v tom smyslu, že se omlouvá že neposlal adresu a že děkuje za vrácení peněz...
Takového člověka bych na letišti potkávat opravdu nechtěl... :roll:
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
kratas
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od kratas »

Hele nechci nic soudit, ale kdybych si já s někým dohodl platbu předem, tak bych si to hlídal já, mám internetové bankovnictví, takže otázka pár vteřin. Asi se mnou nebudeš souhlasit, ale tak černobílé, jak jsi to popsal bych to neviděl. Promiň.
geo
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od geo »

To Kratas - HADE POKUŠITELI :lol: :lol: :lol: :!:
geo
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od mikvalik »

kratas

Co jsem si měl podle tebe jako hlídat, když komunikoval jednou za 14 dní :!: ..a nebyl schopen ani napsat adresu? Jak jsem jako měl vědět, že si to třeba nerozmyslel...Všichni nemáme internetový bankovnictví jako TY, tak raději nic nesuď! :wink:
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
kratas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od kratas »

Chraň Bůh, abych Tě soudil. To vážně ne, ten člověk udělal hromadu chyb, to je jasné. Jen jsem řekl, že to nevidím tak černobílé a ať se někomu líbí nebo ne, prakticky nikdy věci nejsou černobílé. Já jsem na modelbazaru nebo na jiných bazarech nikdy nic neprodával, nicméně v mé profesi ač nejsem žádný obchodník, tak dělám velké obchody a máme určitá pravidla, která dodržujeme a zajistí určitou jistotu úspěchu (ne vždy 100%).

Kdybych to řešil já tak bych postupoval následovně.

- Pokud zákazník komunikuje špatně, je to jisté riziko a pokud usoudím, že je pro mě nepřijatelné, od obchodu ustupuji.
- Pokud si dohodnu nějaký obchod, pak i jako prodávající jsem aktivní (pouze moje dobrá zkušenost).
- Pro mě i ústní dohoda je dohoda (to je má zkušenost, u Tebe ten člověk špatně komunikoval, to je určité riziko pro daný obchod, tedy chápu, že bys od ústní dohody ustoupil)
- Pro každý obchod se musí nastavit pravidla (Tys určil pravidlo platba předem, pak je nutné si určit do kdy musí být platba uskutečněna, to u Vás asi neproběhlo. Pak pravidla komunikace, ty nevím jak jste si dohodli, nicméně nějaké kontakty jste na Sebe navzájem měli a mohli jste je použít. Pokud by sis s ním dohodl termín platby, pak jsi mohl skočit do banky to zkontrolovat. Pokud sis nebyl s něčím jistý, mohl jsi mu zavolat napsat - možná jsi to dělal a on neodpovídal, pak je chyba naprosto na jeho straně. Pokud by neposlal peníze včas, mohl jsi s naprosto klidným svědomím odstoupit od dohody.)
- Základ dobrého obchodu je komunikace a tak když mi píše zákazník nebo dodavatel vždy hned reaguji i s tím, že nemám čas se teď věnovat odpovědi a že se mu ozvu později a pak to udělám. V komunikaci bývám aktivní, protože spousta lidí je naučených, že když se někde něco řekne, třebas i mimochodem, tak je to pevně dané a už se nemusí více starat. (Problém Tvého kupujícího, u něj jasná chyba v komunikaci. Chápu Tvé rozčarování, ale normální lidé tak bohužel fungují a je to škoda a způsobuje to hromadu nedorozumění. Já osobně bych jej kontaktoval sám s dotazem, zda má zájem nebo nemá a jak to tedy půjde dál.)

Takže konečně můj postup:

1. Dohodl bych pravidla prodeje (cena, časování, způsob platby, způsob odeslání, adresa, termín odeslání).
2. Mám internetové bankovnictví (zdarma), hlídal bych došlou platbu. Ty jej nemáš, pak bych dle termínu platby zkontroloval, zda peníze dorazily.
3. Pokud peníze dorazí, odeslal bych, pokud ne dal bych šanci dalšímu zájemci v pořadí nebo pokud jsi dobrák, dal bych mu druhou šanci.
4. Pokud by se s platbou opozdil a tys už prodal, peníze bych mu obratem vrátil a slušně mu napsal, že nedodržel domluvená pravidla a žes prodal dalšímu v pořadí, je to fér a čisté.

Jelikož u Vás bych velký zmatek v komunikaci (spíše nekomunikaci), tak on je dotčený, že Ti to zaplatil dopředu a bude na Tebe naštvaný, ačkoli za to řekněme nemůžeš a ty jsi naštvaný, že on je naštvaný a že Ti nenapsal ani děkuji za vrácené peníze. Přitom v celém obchůdku bylo spoustu chyb a praktický žádná dohodnutá pravidla (vlastně jo, platba předem).

Hele vůbec se tím netrap, třebas se tím poučíš a příště to bude v pohodě a pokud on čte tohle vlákno, tak se snad taky poučí. Vždyť lidé nejsou neomylní.

Asi si řekneš, že po bitvě je každý generál, ale kdybych Ti ukázal, jaké jsem dělal v minulosti boty já, tak by ses válel smíchy.

Doufám, že jsem se nikoho nějak nedotkl. Jen jsem chtěl ukázat pohled z trochu jiného úhlu. Rozhodně tímto nechci říct na čí straně je pravda a na čí je chyba.
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru“