Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#301 Příspěvek od Luzr »

LV píše:rušením dlhším ako niekoľko desatín sekundy som sa ešte nestretol.
Aj do môjho posledného modelu starého týždeň som si dal PCM1024 :wink:
Obrázek
Obrázek

No vždyť říkám. Lítat s tak pěkným a velkým (a tímpádem nebezpečným) letadlem na 35Mhz, omlouvat si že to rušení bylo "jen několik desetin sekundy", to může při dnešním stavu technologie fakt jenom cvok. Zvlášť pokud investuješ takový prachy do vysílačky. Fakt nerozumím.

Co když těch několik desetin bude při utažené zatáčce nad zemí? To bude pěkná hromada třísek...

A to vůbec ani nezvažuju možnost že tě shodí někdo se setovou vysílačkou za kopcem...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:
Luzr píše:
lubo1 píše:Takže ak chceš Jednoducjú poletuchu, stačí ti akékoľvek rádio. Ak chceš vetroňa s krídelkami - viacmenej tiež. Až budeš chcieť krídelká, ako brzdy,

Ano, mám s TG9x..

Jakého větroně s tím řídíš ?

Ze zdvořilosti

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2870

nicméně myslím že je fakt jedno který konkrétně to je, prostě to jde naprogramovat i na verzi TG9X z loňského června... Brzdy brzdí a když brzdí, pořád to je ovladatelné křidélky, nějak tak nějak nevím co víc by to mělo umět.

Větroň s klapkama nemám, takže jestli jde naprogramovat kompletní butterfly zatím nevím. V každém případě má TG9x 8 volných mixů, které lze podmiňovat polohou třípolohového přepínače...
LV
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od LV »

Luzr píše:No vždyť říkám. Lítat s tak pěkným a velkým (a tímpádem nebezpečným) letadlem na 35Mhz, omlouvat si že to rušení bylo "jen několik desetin sekundy", to může při dnešním stavu technologie fakt jenom cvok. Zvlášť pokud investuješ takový prachy do vysílačky. Fakt nerozumím.

Co když těch několik desetin bude při utažené zatáčce nad zemí? To bude pěkná hromada třísek...

A to vůbec ani nezvažuju možnost že tě shodí někdo se setovou vysílačkou za kopcem...

Luzr si fakt taký primitív, alebo si zaslepený dvaštvorkou :?:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Luzr »

LV píše:
Luzr píše:No vždyť říkám. Lítat s tak pěkným a velkým (a tímpádem nebezpečným) letadlem na 35Mhz, omlouvat si že to rušení bylo "jen několik desetin sekundy", to může při dnešním stavu technologie fakt jenom cvok. Zvlášť pokud investuješ takový prachy do vysílačky. Fakt nerozumím.

Luzr si fakt taký primitív, alebo si zaslepený dvaštvorkou :?:

Klidně zůstaň u toho primitiva, evidentně se naše názory nepotkávají...

Investovat 20K (nebo kolik) do 35Mhz RC soupravy a lítat s tím s obřím akrobatem, tomu nerozumím a rozumět prostě nebudu. V podstatě se tím pro mě anulují veškeré tvoje názory na vysílačky a příjmače, nemůžu je brát vážně...

(Tím prosím nikterak nechci zpochybňovat tvoje schopnosti, to letadlo je krásný a akrobacii evidentně rozumíš jako jeden z mála na tomhle foru).
Naposledy upravil(a) Luzr dne úte 08.06.2010 18:34, celkem upraveno 1 x.
LV
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od LV »

Luzr píše:
Klidně zůstaň u toho primitiva, evidentně se naše názory nepotkávají... :)

Investovat 20K (nebo kolik) do 35Mhz RC soupravy a lítat s tím s obřím akrobatem, tomu nerozumím a rozumět prostě nebudu. V podstatě se tím pro mě anulují veškeré tvoje názory na vysílačky a příjmače, nemůžu je brát vážně... :)

(Tím prosím nikterak nechci zpochybňovat tvoje schopnosti, to letadlo je krásný a akrobacii evidentně rozumíš jako jeden z mála na tomhle foru).

Naposledy. Mojej FF9 + prijímaču 139DP verím viac ako Duplexu, Twinu, Assanu, Hitecu, Corone, Turnigy všetko 2,4G :!: :!: :!:
Proste je to časom preverený systém ktorý funguje na 100%
Napriek tomu že hadraplány lietam s T10 a 2,4 kôli tomu že nás v skupine môže teoreticky naraz lietať 15, tak u ostatných modelov prechod na 2,4G neplánujem. Mám veľa kvalitných PCM prijímačov :wink:
www.elektromodely.sk
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od Luzr »

LV píše:Mám veľa kvalitných PCM prijímačov :wink:

Přesně to jsem si myslel. Krásné a kvalitní švýcarské hodinky. Technologie prověřená staletími.
LV
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od LV »

Luzr píše:

Přesně to jsem si myslel. Krásné a kvalitní švýcarské hodinky. Technologie prověřená staletími.

Pozri sa do zrkadla, uvidíš tam blbca :roll:
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od arda1 »

Luzr píše:

Haha -měl jsem rozdělaný spešl autíčkářský PCM 3K Futaba(mimochodem kdysi stál asi 4.5k) a bylo to jako kdyby to pájelo pětiletý děcko rozžhaveným hřebíkem.Takže asi tak.... :roll: :roll: :roll:
JMalik

#309 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:
Luzr píše:

Haha -měl jsem rozdělaný spešl autíčkářský PCM 3K Futaba(mimochodem kdysi stál asi 4.5k) a bylo to jako kdyby to pájelo pětiletý děcko rozžhaveným hřebíkem.Takže asi tak.... :roll: :roll: :roll:

Jo,
všechny ty současné Futaby od T8FG nahoru, JR...., včetně toho PCM 1024 na 35 MHz co píše LV jsou předražené sr..ky, které jsou softem srovnatelné s Turnigy 9X 9Ch. Rozhodující je cena a zdá se mi, že by to Turnigy 9X 9Ch šlo udělat ještě levněji.
:lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od arda1 »

Nemám nic proti futabě-ostatně dvě k naprosté spokojenosti používám- ale tenhle Rx byl fakt otřesně zapájený - toť vše.
Tomnick

#311 Příspěvek od Tomnick »

Ahoj

Právě jsem dostavěl samokřídlo tomahawka a potřebuju poradit, jak nastavit mix elevon. Mám assana, přijímač 6CH, mode-2, mód na větroně, křidýlka daný do CH1 a CH2 - vyčetl jsem nějak z manuálu.

Křidýlka mi jdou dobře, ale problém je, když chci přitahnout výškovku, tak to nereaguje. Buď to mam tedy špatně zapojený, a má to být v jiných CH, nebo to mam špatně nastavený ve vysílačce. Mohl by mi prosím někdo napsat nějaký srozumitelný fungující návod jak na to?
Děkuju
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od RiMr »

Tomnick píše:Ahoj

Právě jsem dostavěl samokřídlo tomahawka a potřebuju poradit, jak nastavit mix elevon. Mám assana, přijímač 6CH, mode-2, mód na větroně, křidýlka daný do CH1 a CH2 - vyčetl jsem nějak z manuálu.

Křidýlka mi jdou dobře, ale problém je, když chci přitahnout výškovku, tak to nereaguje. Buď to mam tedy špatně zapojený, a má to být v jiných CH, nebo to mam špatně nastavený ve vysílačce. Mohl by mi prosím někdo napsat nějaký srozumitelný fungující návod jak na to?
Děkuju

Mno a zapnul sis příslušný mix? A proč to máš hozené na větroň, je k tomu nějaký spec. důvod?
Tomnick

#313 Příspěvek od Tomnick »

Hozeno na větroň, ani nevim, přišlo mi to více se podobající :lol: , no ale nic to nemění na tom, že jsem to zkoušel i na módu acro se stejným výsledkem. A zapnutý mix, jako kde? Zkouším si to v nastavení mixu, jak se tam dávají ty výchylky a tak, nahoře v tomhle nastavení to zaplé mám: "ACT" myslím, že to píše doslova. Prostě ty křidýlka jsou zmixovaný dobře, ale na výškovku to nereaguje.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od RiMr »

Tomnick píše:Hozeno na větroň, ani nevim, přišlo mi to více se podobající :lol: , no ale nic to nemění na tom, že jsem to zkoušel i na módu acro se stejným výsledkem. A zapnutý mix, jako kde? Zkouším si to v nastavení mixu, jak se tam dávají ty výchylky a tak, nahoře v tomhle nastavení to zaplé mám: "ACT" myslím, že to píše doslova. Prostě ty křidýlka jsou zmixovaný dobře, ale na výškovku to nereaguje.

Hele, trochu si to ujasněme, jedná se tedy o samokřídlo, vybavené celkem dvěma řídícími plochami, tedy jde o "Deltu", rozdílná výchylka = křidélka, souhlasná = výškovka, je to tak?
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od Luzr »

Tomnick píše:Hozeno na větroň, ani nevim, přišlo mi to více se podobající :lol: , no ale nic to nemění na tom, že jsem to zkoušel i na módu acro se stejným výsledkem. A zapnutý mix, jako kde? Zkouším si to v nastavení mixu, jak se tam dávají ty výchylky a tak, nahoře v tomhle nastavení to zaplé mám: "ACT" myslím, že to píše doslova. Prostě ty křidýlka jsou zmixovaný dobře, ale na výškovku to nereaguje.

Nastavis Elevon mix a namixujes prislusna cisla tak aby to delalo co chces.

SETTINGS, dojet na druhou stranku "FUNC SETTINGS (2/2)", presposledni polozka "[ELEVON]".

Ja pro Toro tam mam:

STATE ACT
AIL1 -100 -100
AIL2 -100 -100
ELE1 070
ELE2 -070
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“