Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#271 Příspěvek od arda1 »

Tak schválně chlapi- nafoťte potenciometry v různých vysílačkách ať je jasno co je tam použito- myslím že to dost napoví. :wink:
irto

#272 Příspěvek od irto »

JMalik píše:To máš o tom dost zkreslenou představu. Možná by pomohlo kdyby ses podíval co je uvnitř té Futaby, nebo JR a pak se podíval na střeva téhle věci.
To je někdy totiž dost česká specialita. Domnívat se, že pokud něco stojí desítku a někdo prodává podobné zařízení za litr, že ten dražší je podvodník.

A jsme u jadra problemu měl jsi tu činskou srandu v ruce a rozdělanou? Měřil jsi ty odpory na těch potenciometrech? Pokud ano a pišeš je to shit super přesně to chci vědět. Davam od toho ruce pryč a jdu si pro T8FG popřipadě auroru9 o kterych uvažuji. Prostě a kratce řešim dilema zda upgradovat radio Futabu o modul od Jeti popř MZK nebo koupit nove minimalně stejně kvalitni jako Futaba FX-18 ale nejsem milionář a tak čtu co kde vidim i toto.

Argument je to čina je to levne => shit vyhnout se obloukem mě nestačí.

Závěr to co jsem četl na netu na forech za dnešek co jsem četl v jejim manualu o funkcich a to co by to mělo umět je to co bych potřeboval, papirově se to vyrovna aurore a T8FG otazka zni jak moc je to opravdu jen papirový předpoklad. Jinak pokud by byl někdo schopný to rozebrat a opravdu realně změřit co to umi nebo neumí jsem ochoten se i podilet na koupení jednoho radia za 58$ (1300,-Kč) budu tak jako tak obědnavat od tam i jine věci tak to radio si klidně na ten test koupim a mužem pak měřit a zjišťovat cokoli. Ale jakekoli tvrzeni bez "dukazu" je jen placani do vody.

Jinak ja netvrdim že je to dobre radio jen si pamatuji že podobna neduvěra kdysi byla i k jiným dnes už kvalitním výrobcům.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od Luzr »

JirkaA píše:Je přinejmenším úsměvné domnívat se, že v rádiu v ceně čtyř rozumných potenciometrů

Jenom abychom si ty ceny uvedli do relace: $60 je cena DX5e. Je DX5e kvalitativne shit?

Co to ma materialove navic oproti DX5e: Display a par prepinacu... to klidne pokreje rozdil v marketingove a cenove politice. Nebud naivni, marze od cinana (kde se stejne vyrabi vsechno) do tvoji oblibene prodejny je kolem 70%... (tzn. cinan ty Dx5e vyrabi nekde kolem $20 dolaru nakladove).

Opet, nehodnotim TG9x (to uz jsem udelal driv a stale nemam duvod nazor menit, nevylucuju ze k tomu dojde), pouze se snazim dat do kontextu vsechny ty kecy o zrnku ryze a cene kvalitnich potenciometru...
mart
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od mart »

komu neni rady, tomu neni ...
hodne hodne stesti
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od RiMr »

Irto: "Prostě a kratce řešim dilema zda upgradovat radio Futabu o modul od Jeti popř MZK nebo koupit nove minimalně stejně kvalitni jako Futaba FX-18"

Já osobně bych volil modul (schválně neříkám jaký) do stávající Futaby. Já jsem těch rádií pár rozebraných měl (jako neelektrikář, prostě jsem pohledově hodnotil jak je to tam zbastlené) a s takovouhle úrovní jsem se u Futaby osobně nesetkal (mankote ještě aby jo za ty prachy - vo tom to je):
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/aSMgb_AJ8Bvk-X4ksrQHyw?feat=directlink
Tady mám fotky první série T9x kde jsou i další pohledy:
http://picasaweb.google.cz/RiMr71/Turnigy9x?feat=directlink

Je to furt dokola. Je to šmejd, není to šmejd... Lítal jsem i se setovými rádii a jedno se mi rozpadlo za letu v rukách (rádio od Belancy). Když jsem se pak koukal dovnitř, zpracování bylo možná ještě horší než u T9x, mechanické bylo rozhodně horší. Byla to hračka. T9x je robustnější rádio třeba než Dx6. Lítal jsem s Hitec Flashem. Ten měl rozhodně lepší zpracování "střev" než T9x, ale poté co jsem párkrát spadnul na rušení a poté co jsem viděl co dělají serva při vypnutém vysílači, jsem přešel na 2,4 a to na Dx6i. Zpracování výborné, odolnost některých prvků žalostná (píšu o tom jinde, nechce se mi to znovu datlovat). Lítal jsem pak s šestikanálem od Futaby. Zpracování výborné, robustnost výborná, výbava TRAGICKÁ. Pak mi přišla tady ta T9x. Zpracování "paplála paplála" leč funkčnost u mě (i u jiných kterým jsem rádio opatrně doporučil) bezproblémová. Assan vevnitř bezproblémový. Ale bezproblémový z hlediska modelů které nelítají stopadesát v hodině a víc a které nelítají několik set metrů daleko/vysoko, kde signál od vysílače bude mnohem slabší a kde bude třeba plno jiných zdrojů "všelijakých signálů" :) ...
Je to prostě o volbě kterou si každý musí udělat sám, informací v mnoha tématech na RC Manii je k tomu dost. Jednoznačně ideální řešení pro všechny neexistuje. Je třeba dívat se na to z více pohledů. Například, co je lepší, kvalitně zpracované FM rádio z bazaru s kvalitní ale používanou součástkovou základnou, nebo všelijak zpracované rádio s horší ale novou součástkovou základnou na 2,4, třeba na tom Assanu? A nemyslím to ironicky, skutečně je to věc k rozhodování. A je to jednodušší, protože v tomto případě existuje i střední cesta - kvalitní starší rádio z bazaru s 2,4 modulem. Já jsem bral vlastně Assan a k němu rádio, ne naopak. A T9x byla nová a mě hrozně zajímalo jak se programují složitější mixy. Zdaleka jsem nepočítal s tím, že budu mít to rádio tak dlouho. Mám zřejmě štěstí na kus, ale je to beze srandy moje první rádio, u kterého jsem po roce a půl nemusel nic spravovat...Což samozřejmě neznamená že se z něho dneska podvečer při lítání nevysypou potenciometry, ale takhle to prostě je. Je to moje zkušenost, znám z diskuzí lidi s naprosto odlišnými zkušenostmi - tohle riziko si musí každý rozhodnout sám. Jestli je to skutečně jen štěstí na kus si brzo vyzkouším, protože budu to svoje i s Assanem prodávat a budu si brát to "nové" s FlySky, pardon s Turnigy modulem... Uvidí se.
A ještě k tomu "200g zabijákovi"... Po pravdě řečeno, tahle hysterie je úsměvná. Nevím jestli je větší zbraní 200g řízených levnou čínou, nebo značkovým rádiem řízených pár kilo, vevnitř s naprosto zbastlenou elektrinstalací, s přijímačem napájeným čtyřčlánkem v kleci, jak jsem už takové modely párkrát viděl. Ono je to často "zvenku huj, vevnitř fuj". A všimnul jsem si i toho, že takového modeláře někdo pošle na konec letiště s mnohem menší pravděpodobností, než nějakého vybrkaného kluka se seťákem...
Naposledy upravil(a) RiMr dne úte 08.06.2010 14:44, celkem upraveno 1 x.
LV
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od LV »

...
Naposledy upravil(a) LV dne úte 08.06.2010 8:43, celkem upraveno 1 x.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od LV »

Luzr píše:
Jenom abychom si ty ceny uvedli do relace: $60 je cena DX5e. Je DX5e kvalitativne shit?

Ano DX5, aj DX6i je šit, aj Futaba 5 a 6k. sú šity...
www.elektromodely.sk
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od Symplex »

Tady to ale žije. Přečetl jsem si nové příspěvky a až na vyjímky je to pomlouvání rádia, které dotyčný maximálně viděl na webovém obrázku. Jediný co má význam je vlastní zkušenosti s rádiem.
Navíc si myslím, že v této cenové kategorii by nikdo neměl čekat zázraky. Pro rekreačního letce je to asi OK.
Vzkaz prodejcům modelařiny (zřejmým autorům příspěvků pomlouvajících Turnigy 9X zde a jiných výrobků z HC v jiných vláknech): Smiřte se s tím, že český modelář není už dávno vašim zajatcem, ale má možnost nakupovat po celém světě. Až slevíte ze svých marží, tak budete opět prodávat rádia, Li-pol, el.motory, regulátor ........
LV
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od LV »

JMalik píše:Tohle bude zbytečná debata

Sa ti čudujem, že ešte reaguješ.
Je fakt nemožné presvedčiť niekoho čo si kúpi Turnigy 9x že to nie je to isté čo JR9, T8, FF9, T10 len oveľa lacnejšie :roll:
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od LV »

Symplex píše:Tady to ale žije. Přečetl jsem si nové příspěvky a až na vyjímky je to pomlouvání rádia, které dotyčný maximálně viděl na webovém obrázku. Jediný co má význam je vlastní zkušenosti s rádiem.
Navíc si myslím, že v této cenové kategorii by nikdo neměl čekat zázraky. Pro rekreačního letce je to asi OK.
Vzkaz prodejcům modelařiny (zřejmým autorům příspěvků pomlouvajících Turnigy 9X zde a jiných výrobků z HC v jiných vláknech): Smiřte se s tím, že český modelář není už dávno vašim zajatcem, ale má možnost nakupovat po celém světě. Až slevíte ze svých marží, tak budete opět prodávat rádia, Li-pol, el.motory, regulátor ........

Až budeš mať raz model v cene desiatok šitových rádií, tak to pochopíš...
www.elektromodely.sk
Tomnick

#281 Příspěvek od Tomnick »

Až budeš mať raz model v cene desiatok šitových rádií, tak to pochopíš...

A co když někomu vůbec nejde o model za cenu několika rádií? Když budu lítat s metrovým epp, nebo třeba vlaštovkou a bude mi to stačit, tak si kvůli tomu budu kupovat rádio za 20K? Každý hned nemusí jít cestou, kterou jste si zvolili zrovna Vy.
JMalik

#282 Příspěvek od JMalik »

irto píše:
JMalik píše:

A jsme u jadra problemu měl jsi tu činskou srandu v ruce a rozdělanou? ..........

Argument je to čina je to levne => shit vyhnout se obloukem mě nestačí........

Závěr to co jsem četl na netu na forech za dnešek co jsem četl v jejim manualu o funkcich a to co by to mělo umět je to co bych potřeboval, papirově se to vyrovna aurore a T8FG ..........

- měl jsem tu čínskou srandu v ruce a viděl jsem to i vevnitř
- po osobním seznámení se s tou věcí je to pro mě dostatečný důvod se tomu vyhnout
- pokud si chceš do budoucna cenu TX zlevnit, kup si rovnou třeba tu T8FG.

Já jsem asi své argumenty proč to nekupovat (vůbec nikdy tohle nekupovat ani začátečníkovi) vyčerpal. Takže teď to chce od vás mě přesvědčit, že nemám pravdu. Kupte to, pokud bude problém, tak další a další kousek a napište.
JMalik

#283 Příspěvek od JMalik »

Symplex píše:Tady to ale žije. Přečetl jsem si nové příspěvky a až na vyjímky je to pomlouvání rádia, které dotyčný maximálně viděl na webovém obrázku. Jediný co má význam je vlastní zkušenosti s rádiem.

Tak aspoň za sebe:
nejsem prodejce modelařiny, nemám nic společného s obchodem v tomto oboru a je mi šuma fuk co si nakonec koupíš. Osobně se mi nechce vyhazovat prachy za TX o kterém vím, že to nemá tu cenu, nekoupím si elektromotor u kterého je běžný předpoklad lepení magnetů, nebo preventivní výměna ložisek. Do letadla nedám na funkci na které nezáleží (třeba otvírání pumovnice) šitové servo, protože když odejde jeho servozesilovač mám to celé na šrot.........
Někdy to stačí napsat. Pokud ne, musíš to zkusit. Budeš mít plný šuplík nepoužitelných krámů, které se Ti ještě nechce hodit do popelnice, budeš v tom mít spoustu peněz a budeš víc řešit problémy než létat.
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od Symplex »

To LV:
vůbec se nebavím o vyšší cenové. Jestliže pro houby stačí levné rádio pak souhlasím s tvrzením, že si nedáš do letadla v ceně desítek tisíc zařízení o kterém nejsi 100% přesvědčen a nejde jen o stav RC, ale o pocit, že jsem udělal pro technické vybavení vše - předletový pocit bezpečí.
Mě se jen nelíbí tlachání a pomluvy, které nemají reálný základ. Ať píšou majitelé nového provedení Turnigy 9X, ať pošlou foto čínských nedodělků. Každý si pak koupí za své peníze co chce - každý strůjce svého štěstí.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od lubo1 »

Symplex píše:To LV:
vůbec se nebavím o vyšší cenové. Jestliže pro houby stačí levné rádio pak souhlasím s tvrzením, že si nedáš do letadla v ceně desítek tisíc zařízení o kterém nejsi 100% přesvědčen a nejde jen o stav RC, ale o pocit, že jsem udělal pro technické vybavení vše - předletový pocit bezpečí.
Mě se jen nelíbí tlachání a pomluvy, které nemají reálný základ. Ať píšou majitelé nového provedení Turnigy 9X, ať pošlou foto čínských nedodělků. Každý si pak koupí za své peníze co chce - každý strůjce svého štěstí.

Porovnanie TGY T9xy a Fujtaba T8 je vcelku úsmevné..... ťažko predpokladať, že všetci, čo nekúpili TGY T9 sú tupci a nevedia, čo s peniazmi.
Vnútorné prevednie nehodnotím. životnosť tiež nie. Za čo sa platí u rádia, to je soft a ten zatiaľ číňania, ani kórejci nezvládli ani vytvoriť, ani obšľahnúť.
Takže ak chceš Jednoducjú poletuchu, stačí ti akékoľvek rádio. Ak chceš vetroňa s krídelkami - viacmenej tiež. Až budeš chcieť krídelká, ako brzdy, správne fungujúcu diferenciaciu a nedajbože správne nastaveného motýľa, tak ti vypadne večšina lacných rádii. Ak ti vyhovuje s každým novým modelom kupovať aj nové rádio, potom je to OK. My, čo sme si tým už prešli, ti ale rovno napíšeme, že toto je veľmi drahé šetrenie.....
čo sa týka HW rádia - ono cena súčiastok pre TX6 a FX30 nebude niako príliš rozdielna, ale platíš za soft.
Najlepšie sa to ukázalo u MPX EVA7, kde po upgrade softu je z toho úplne iné rádio.... pritom EVO7 PRO a EVO 12 PRO je úplne rovnake rádio, len u tej 7čky sú zablokované niektoré možnosti. Nezaplatil si - nedostaneš.....
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“