Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
mrpilot

#241 Příspěvek od mrpilot »

RiMr píše:
mrpilot píše:Assan je dost spolahlivy (asi ako FASST od futaby)

Tož počkej, to ani náhodou, to zas zpátky na zem... :)
Assan mám, nemám s ním problém, ale FASST to není.

ok jasný :) ale určite to nemôže byť zlý krok..
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od RiMr »

mrpilot píše:
RiMr píše:
mrpilot píše:Assan je dost spolahlivy (asi ako FASST od futaby)

Tož počkej, to ani náhodou, to zas zpátky na zem... :)
Assan mám, nemám s ním problém, ale FASST to není.

ok jasný :) ale určite to nemôže byť zlý krok..

Neříkám že to je špatný krok, ale že je přece jen FASST někde jinde. Já taky lítám s Assanem, ale respektuju jeho limity. Nejde o momentální funkčnost jako takovou, ale o jistou "zásobu" spolehlivosti.

Jestli pudeš to toho hack modulu, myslím že neprohloupíš. Na nějaká cvičná éra bych ti se všemi "ale" T9x klidně doporučil, ale na vrťas je to fakt asi dost jakože na hraně :-)
JMalik

#243 Příspěvek od JMalik »

mrpilot píše:ok tak radšej ostanem pri Hitec a ked tak prerobenie na 2,4 a do buducna nejaka lepšia vysielačka, toto mi zatial uplne stačí ;-)

Ten Optik je proti tomuhle Mercedes.
Vydrž to, došetři, potom si na to kup nějaký minimálně sedmikanál a zatím si prohlížej nastavovací možnosti (pro vrtulníky) těch nabízených TX a ceny.
mrpilot

#244 Příspěvek od mrpilot »

ok, ďakujem za výstrahy ;)
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
mart
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od mart »

Diabolek píše:Tady si nerozumíme...

Toto není setové rádio a není to v pásmu 35MHz či 40MHz, ale je to 2,4GHz a v několika vláknech se tu řeší ta skutečnost, že zatím není známo rádio, které by fungovalo s nejnovější verzí vysílačky Turnigy, která má modul v 2,4GHz pásmu - takže Vás určitě nesestřelí, či jinak nepoškodí - toho se vůbec nemusíte bát...

diky za info ... ted uz konecne vimo co jde ...
az to budes vedet ty, par lidem se asi ulevi ...
Diabolek

#246 Příspěvek od Diabolek »

Ano - myslím, že už vím - špatně jsem volil slova - místo přijímač jsem použil rádio - a to bylo matoucí... Moc se omlouvám - problém je v tom, že tento pojem mám velmi vžitý - takže už se přeučuji :-)... Je to ono? :-)
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
mart
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od mart »

Diabolek píše:Ano - myslím, že už vím - špatně jsem volil slova - místo přijímač jsem použil rádio - a to bylo matoucí... Moc se omlouvám - problém je v tom, že tento pojem mám velmi vžitý - takže už se přeučuji :-)... Je to ono? :-)

ne, neni to ono .. jedna se o levny shit, ktery ma mnoho spolecneho se setovymi radii .. proste levnej cinskej smejd .. ero ve vzduchu, byt vazici 200 gramu je v podstate nebezpecna zbran .. to je vse, jen sem sdelil nazor ..
Diabolek

#248 Příspěvek od Diabolek »

V pořádku - každý názor je vítán... A rozumím Ti - mám nyní Optica na 40MHz, což považuji kvalitativně výše od Turnigy, ale přesto jdu do Turnigy - neboť nelítám velké-těžké modely a ani heliny a ... A ano 200 g může být zbraň, ale to úplně stejně, jako airsoftová 6mm kulička, která váží např. 0,2g - člověk musí vědět, co dělat, aby se nic nikomu nestalo... A ještě jedna myšlenka - cena nikdy neurčuje výslednou kvalitu - jen je jistým vodítkem a je pravda, že s velkým vlivem, ale nikoliv s tím největším - tou největší prověrkou je čas a nabité zkušenosti s tímto výrobkem... Toť vše...

No - tak onen přijímač, který jsem uváděl, stojí 30 dolarů, ale pro vysílač Turnigy 9X 2,4GHz s nativním modulem je už i originální přijímač - a teď se podrž židle - za 8,99 dolarů... Takže ten za těch 30 je proti tomu luxus :-)... Ale přesto se jedná o ten stejný přijímač - jen s jinou samolepkou :-)...
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od Jetson »

Nemám a neznám Turnigy rádio. Nicméně některé hlášky renomovaných diskutérů a možná i zkušených modelářů na adresu některých produktů mi přijdou spíš jako hlášky cz prodejců/prodavačů. Tedy papouškování pr letáčků a prospektů. Popřípadě argumentace typu "za ty prachy to musí být šmejd"
Očekával bych argumentaci "je tam špatné to a to". Tady mám občas dojem, že někteří zavrhují některé výrobky jen z principu.
Diabolek

#250 Příspěvek od Diabolek »

Ano - přesně tak - úplně mi čteš myšlenky... Také ho ještě nemám, ale už je objednáno... Dělám to jako Ty - také dopředu nic nezavrhuji - a je to super - mít takto otevřený přístup, neboť pak se člověk dozví spoustu zajímavých věcí a je to velmi podnětné k dalším krokům...
mart
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od mart »

Jetson píše:Nemám a neznám Turnigy rádio. Nicméně některé hlášky renomovaných diskutérů a možná i zkušených modelářů na adresu některých produktů mi přijdou spíš jako hlášky cz prodejců/prodavačů. Tedy papouškování pr letáčků a prospektů. Popřípadě argumentace typu "za ty prachy to musí být šmejd"
Očekával bych argumentaci "je tam špatné to a to". Tady mám občas dojem, že někteří zavrhují některé výrobky jen z principu.

souhlasim, v podstate je to tak. zavrhuji z principu. vysilacka v cene prumerneho regulatoru, motoru .. z HC (ktere v EG pouzivam) musi odpovidat kvalitou cene. a vic se nevyjadruju.

edit:
nejsem renomovany diskuter, modelar uz vubec, ale setove radio mam za sebou a tohle sedi cenou na holy ctyrkanal bez kniplu.
JMalik

#252 Příspěvek od JMalik »

Jetson píše:Nemám a neznám Turnigy rádio. Nicméně některé hlášky renomovaných diskutérů a možná i zkušených modelářů na adresu některých produktů mi přijdou spíš jako hlášky cz prodejců/prodavačů. Tedy papouškování pr letáčků a prospektů. Popřípadě argumentace typu "za ty prachy to musí být šmejd"

Tohle napsal sám propagátor RiMr:
".......Jasně, všechny rádia se kazí, ale mám pocit že u těchhle rádií je ta zmetkovitost výrazně vyšší......."

Já Ti k tomu mohu dodat , že konkrétně jsem viděl dost potenciometrů v různých TX. Ty v tomhle patří k největším šmejdům co jsem viděl (možná by to šlo opravit na :" Jsou to největší šmejdy". Ale nejsem si jistý, tak to tak nechám).
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:Já Ti k tomu mohu dodat , že konkrétně jsem viděl dost potenciometrů v různých TX. Ty v tomhle patří k největším šmejdům co jsem viděl (možná by to šlo opravit na :" Jsou to největší šmejdy". Ale nejsem si jistý, tak to tak nechám).

Opravdu jenom ze zvědavosti: Co si tak představuješ pod pojmem "viděl"?

Rozebíráš ty vysílačky (myslím ty "různé TX"), vypajíš potenciometr a proměřuješ ho?
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Jetson »

Pro JMalik
Vůbec to nebylo na nikoho konkrétně. Ale po pozitivních zkušenostech s turnigy motory a regulátory, se servy HXT900, LiPo Flightmax i Turnigy a pár dalšíma věcma, jsem tohle rádio se spektráckým modulem zvažoval. Rád si hraju a jdu mimo proud, takže rozhodlo jen, že nebylo na skladě, zatímco DSX9 jo. Jinak jsem tady nenašel moc faktických proti, pouze všeobecné odmítání, v kterém nejsou cítit žádné praktické zkušenosti. Snad jediný RiMr o tom opravdu něco ví.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od Luzr »

mart píše:nejsem renomovany diskuter, modelar uz vubec, ale setove radio mam za sebou a tohle sedi cenou na holy ctyrkanal bez kniplu.

No tak se jen neorientuješ ve skutečných (tedy výrobních) cenách, no....
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“