PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

Re: cessna

#3091 Příspěvek od strahlung »

sigi123 píše:Možná je to tou coronou.Za 3 roky jsem měl 3 setové vysílače,jeden mám stale jak už jsem psal a vždy mě bez problémů fungovaly s přijímači hitec a hradeckými krystaly,a naopak nefungovaly s krystaly futaba.

Možná, že ty Cessny jsou ujeté všechny stejně, těžko říct. Možná někde v čínské fabrice leží na stole low-cost čítač s neurčitou kalibrací a u něj se to rodí.
Jak jsem již psal, vysílač, ve kterém všechny testované krystaly fungují, jsem nastavoval podle čítače. Myslím tím podle dostatečně přesně kalibrovaného čítače. Takže pokud s ním pak bez problémů fungoval přijímač Corona, znamená to, že tento přijímač je naladěný správně.
Stále píšeš o "hradeckých" krystalech. Už jsem k tomu psal, že v Hradci se dělají nejrůznější krystaly. I moje TX krystaly Futaba jsou původem z Hradce. Podívej se prosím na jejich web krystaly.cz, vyber mezi modelářskými krystaly ten, o kterém píšeš, a upřesni nám, který to je.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#3092 Příspěvek od sigi123 »

Já se v elektronice moc nevyznám,vždycky když jsem kupoval přijímač jsem rovnou řekl at mi dá i krystal.Kupoval jsem ty nejlevnější,asi to jsou tyhle :

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=28211

A opravdu to fungovalo se třemi setovými rx + optic,a se 3 setovými rx-belanca,cessna,focus + 6ch hitec,vše 35mhz,73 kanál.
sigi123

cessna

#3093 Příspěvek od sigi123 »

Dnešní video s cessnou + nové přírůstky na letišti v lounech.

http://www.stream.cz/video/6/479499-ces ... id=1822510
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#3094 Příspěvek od Paczqo »

Čím víc koukám na videa tím víc se nemužu dočkat až ji taky pošlu nahoru jen doufam že první let nedopadne katastroficky .-)
Graupner MX-12 HOTT, VA-Models Pegasus, Toro 900 TP
p@uL
Kontaktovat uživatele:

#3095 Příspěvek od p@uL »

taky přidávám,už je to i v sekci download :D

http://www.youtube.com/watch?v=vK0T_6wqszY

PS:Jak jsem tak koukal na video od sigi123 asi taky půjdu do vyrovnání křídla :)
Kdo chce hledá způsob,kdo nechce hledá důvod ...
http://rcalbum.com/index.php?sum=1026&amode=
http://www.youtube.com/user/TheRCpaul
sigi123

cessna

#3096 Příspěvek od sigi123 »

Já se omlouvám,spletl jsem datum,to video je z dneška-6.6 2010.
sigi123

cessna

#3097 Příspěvek od sigi123 »

Jinak co se zjistilo po roce lítání tak je lepší mít cessnu lehkou.Stačí setovej motor,regl 18-25A,serva 3 ks 8migramové,na směrovku stačí 5gramové a baterka je asi ideální např. turnigy 3S 1500mA 20/30C.Ale nejlepší je použít novou turnigy 3S 1300mA 30/40C i když jsou dražší.Pak umí opravdu dobře akrobatit,lítat rychle i velmi pomalu.S těžkým motorem a velkou baterkou,např. 3S 2200mA lítá sice o pár minut dýl,/to je i můj poznatek/ale je to spíš lítací cihla.Rozdíl v době letu je /dle blbnutí/asi 5-10 minut.Ale malá baterka je zas rychle nabitá.Asi je lepší mít 2-3 ks 1300mA než 2 ks 2200mA.
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#3098 Příspěvek od Paczqo »

Sice jsem to celé neprolézal ( od středy mam dovču tak bude čast prolezat forum :-D ) ale chci se zeptat do jakych mist je idealni na cessnu umistit kameru FCO 3 ? a čím ji uchytit ? ten suchej zip se mi nezda zrovna moc idealni.
sigi123

cessna

#3099 Příspěvek od sigi123 »

Je to další váha navíc,takže co nejblíž těžiště.
sigi123

cessna

#3100 Příspěvek od sigi123 »

Jo a většinou se dává na sucháč pod křídlo.K trupu nic lepit nejde,jedině udělat nějaké pouzdro a to přišroubovat.Ale cessna je na to malá,video z okruhu 100m je nezábavné.Hodí se to na velké modely,i když nějaké to videjko má asi každý.Ale až z opravdu velkého modelu který může letět do dálky a vysoko je to zajímavé.
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#3101 Příspěvek od Paczqo »

Ten okruh mi nevadi kameru jsem dostal jako splatku dluhu sice jsem ji chtěl prodat ale zatim si ji necham na pár videií a snímků beztak jsem chtěl nějake zaznamove zařizeni na to a vzhledem k tomu že kamaradka mé přitelkyně chova lamy a hned vedle ohrady mají pěkné volné pole kde se dá létat tak se bude určo pár záběrů se zvěřinou dát udělat. jinak je mi jasné že na větší letadlo je to lepší no pokud mě to chytne tak to asi i timto směrem půjde větši letadlo a lepši kamera ale to moc předbiham.
sigi123

cessna

#3102 Příspěvek od sigi123 »

Jo,to už je pak jiný.Já to svoje už vymazal z pc,ono je to opravdu nezáživný a neznám nikoho kdo by na tyhle videa často koukal.Já si radši místo kamery koupil další model.
strahlung

#3103 Příspěvek od strahlung »

Velké letadlo může mít stabilnější let a dá se na něj umístit těžší kamerka v nějakém tlumicím závěsu, takže myslím, že by video mohlo být klidnější. Ale jinak nevidím u malého letadla problém. Pokud bys ve výšce řídil podle videa, tak už je jedno, jestli vystoupáš s velkým nebo s malým modelem. Třeba na Inesun se dají koupit pojítka na 2,4GHz s velkým výkonem a s hmotností vysílače přijatelnou i pro menší model. Zatím se to teprve chystám vyzkoušet a čekám na dodávku komponentů, takže je to zatím jen nevyzkoušený názor.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#3104 Příspěvek od sigi123 »

Není náhodou u nás tento výkon limitován?A tebe baví koukat ny tyhle videa? Co znám lidi ze svého okolí tak každej kamerku někam odložil a od loni co jsme to zkoušely to opravdu nikoho nechytlo aby kokal na to samé z výšky.Ale třeba někdo to m rád,i když ani na netu tyhle videa nemaj velkou sledovanost.Ale každého věc.Jinak problém to není.Jen pro toho kdo nemá systém na 2.4G,pak to nejde použít.
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#3105 Příspěvek od Paczqo »

Ja osobně se na ty videa koukat nebudu a kdybych chtěl fotky tak nezvolim tuhle kombinaci. nadruhou stranu když jsem letal nic takoveho pořadně nebylo a když mě ta kamera vicemeně nic nestala zkusim to + te kamaradce udělam třeba par zaběrů jejich lam a pak pujde z domu předpokladam že tak 1500,- by se za ni mohlo dostat.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“