Eclipse 7
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Pokud seš pravák (vrháš model pravou), tak je plyn na páce plynu výhoda. Pověsíš rádio na krk, dáš plyn, vrhneš a levou rukou kontroluješ Vop. Po odhozu teprve kontroluješ pravou rukou křidélka.
Plyn se nechá dát na jakýkoli spínač (v režimu "GLIDE").
1) v základním menu zvolíš režim "glide"
2) zapneš rádio do SETSW módu - zmáčkneš současně + a - a zapneš rádio vypínačem.
3) v tomto menu (SETSW) nalistuješ "INPUT SEL" pro "CH" 3 (listuješ buď "Up" nebo "Down" tlačítky).
4) po nalistování této fce. si tlačítky "Left" či "Right" zvolíš jednu z možností jako je MIX, SW01 až 07 a VR01 či 02. Tebe bude zajímat nastavení plynu na spínače SW nebo VR. Jakej spínač má jaké číslo v jakém módu máš v návodu. Pokud budeš chtít dát plyn na třípolohovej spínač, tak jedinej takovej je "Flt. Mode". V módu 1 má číslo 7. Takže stačí zvolit SW07.
Tímto máš nastaven plyn na 3 polohy na spínači Flt. Mode. Pokud nechceš aby plyn reagoval nějakým spožděním, tak si nalistuj v tomto menu (SETSW) Fci. "DELAY" a nastav si zpomalení na 0s (pokud již tak nemáš). Pak stačí vypnout rádio a znova zapnout a měl bys mít plyn na tom přepínači.
Jinak si můžeš dát plyn taky na otočnej spínač VR01 či 02! Tím získáš plynulou regulaci plynu. Nastavení stejné akorát zvolíš VR01 či 02.
Pokud seš pravák (vrháš model pravou), tak je plyn na páce plynu výhoda. Pověsíš rádio na krk, dáš plyn, vrhneš a levou rukou kontroluješ Vop. Po odhozu teprve kontroluješ pravou rukou křidélka.
2) zapneš rádio do SETSW módu - zmáčkneš současně + a - a zapneš rádio vypínačem.
3) v tomto menu (SETSW) nalistuješ "INPUT SEL" pro "CH" 3 (listuješ buď "Up" nebo "Down" tlačítky).
4) po nalistování této fce. si tlačítky "Left" či "Right" zvolíš jednu z možností jako je MIX, SW01 až 07 a VR01 či 02. Tebe bude zajímat nastavení plynu na spínače SW nebo VR. Jakej spínač má jaké číslo v jakém módu máš v návodu. Pokud budeš chtít dát plyn na třípolohovej spínač, tak jedinej takovej je "Flt. Mode". V módu 1 má číslo 7. Takže stačí zvolit SW07.
Tímto máš nastaven plyn na 3 polohy na spínači Flt. Mode. Pokud nechceš aby plyn reagoval nějakým spožděním, tak si nalistuj v tomto menu (SETSW) Fci. "DELAY" a nastav si zpomalení na 0s (pokud již tak nemáš). Pak stačí vypnout rádio a znova zapnout a měl bys mít plyn na tom přepínači.
Jinak si můžeš dát plyn taky na otočnej spínač VR01 či 02! Tím získáš plynulou regulaci plynu. Nastavení stejné akorát zvolíš VR01 či 02.
Doktor píše:Ahoj.
Děkuji,už to mám nastavený,jen ještě co znamená,když přepnu nahoru,
tak tam je +100 uprostřed 0 a dolů -100.Nejde to nastavit na nahoru 100
uprostřed 50 dolů 0?Jak budou reagovat otáčky motoru.Děkuji.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
No tak mně vzniknul novej problém. Jelikož sem dosud nelétal 4servové křídlo, tak sem si myslel že zakřivení odtokovky v režimu "GLIDE" nebude problém. Bohužel je. Žádná přímá funkce v Eclipse pro to snad není.
Takže otázka zní!
Jak dostat tři letové režimy kde bude jiné nastavení odtokovky spolu s nastavením Vop na třípolohovej přepínač "Flt.Mode"?
Pokud to někdo létá, tak budu vděčný za jakékoli info!
Takže otázka zní!
Jak dostat tři letové režimy kde bude jiné nastavení odtokovky spolu s nastavením Vop na třípolohovej přepínač "Flt.Mode"?
Pokud to někdo létá, tak budu vděčný za jakékoli info!
jo jo to prohledávání témat
řešilo se to nedávnohttp://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=371280&highlight=#371280
řešilo se to nedávnohttp://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=371280&highlight=#371280
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
sumpi píše:jo jo to prohledávání témat![]()
Díky za odkaz. Těch vláken kolem Eclipse už je tolik, že sem to nějak přehlíd.
Cestu přes S.TM1 či 2 a k tomu přiřadit mix F>A sem zkoušel. Bohužel výsledek je nepoužitelnej. Tem mix sice reaguje při kroucení čudlem VR1 (klapky), ale pokud v S.TM nastavim výchylku klapek třeba jenom 2-3mm, tak křidélka jsou absolutně bes odezvy. Asi to bude mít co do činění jak jsou vůči sobě nastaveny neutrály, asi i EPA a samotné vytrimování čudlem VR1. Sladit to je pro mě celkem nemožné.
O co jednodušší by bylo, kdyby samotná fce S.TM obsahovala kromě nastavení kanálů 2,6,7 i kanály 1 a 5. Pak by nebyl problém si nastavit jakoukoli vzájemnou polohu klapek a křidélek. Bylo by to možný dát krásně na přepínač "Flt.Mode" do tří poloh. Dozadu S.TM1 (negativ na křídle), uprostřed NEUTRÁL, a k sobě S.TM2 (pozitiv). To navázání mixem F>A na S.TM mi prostě nefunguje.
A aby toho nebylo málo, tak mi přestalo chodit pravé křidélko. V nastavení EPA kanálu 1 se mi zobrazí jen R/D a na změnu velikosti to nereaguje. A já nemůžu přijít na to kde je problém. Asi mi z tý Eclipsy jebne!
Ono podle návodu by při aktivci S.TM 1 či 2 měly jít křidélka nastavit i bez použití té funkce F-A. V origo návodu to tak píšou že můžeš trimem nastavit při zapnutí S.TM kanály 1,2,5,6,7, ale jak nastavit křidélka na souhlasnou výchylku je mi záhadou, když se na vysílačce nikde trim 5 kanálu neobjeví, možná je někde dobře schovanej. 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Právě že fce S.TM 1 a 2 dovolí nastavení kanálů jen 2,6 a 7. Snad by se to nechalo i zkombinovat s fcí FLT.C v režimech ST1 vzad, NOR střed a ST2 vpřed. Jenže fce FLT.C je pro práci s trimem. A jak dostat nějaké souhlasné nastavení výchylek křidélek na nějaký trim, kterážto jeho hodnota by se nechala použít právě v nastavení ST1, NOR a ST2 mi taky neni jasný.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
sumpi píše:No, vzhledem ktomu že nikdo nepřispívá chytrou radou, nezbývá než napsat p. Palíkovi. Zatím mi vždy dobře poradil.![]()
![]()
Dám vědět až budu mít odpověď.
Tak pana Palíka už sem taky kontaktoval. Bohužel rada zněla pro S.TM1,2 + mix F>A. Ono by to možná fungovalo, ale klapky by museli být celkově nastaveny jako křidélka. Ale to asi nepude. Pak bych těžko honil na klapkách trěba výchylku 80°.
Ideální řešení (alespoň teoreticky) by bylo do fce S.TM zanést i možnost nastavení pro kanály 1 a 5. Kdo by chtěl, tak by nastavil, kdo by nechtěl, tak by nechal být.
I ten "slabší" Optic 6 má funkci "CAMB", kde si můžeš nastavit polohy kanálů 1, 2 a 6 (lze i 1,2,5,6). Takže nastavíš, přepneš čudl a máš to tam. Proto mi zaráží že Eclipse pro tenhle režim nemá žádnou přímou funkci. Holt se stáří rádia nezapře. Proto bych uvítal kdyby bylo možno upravit tu funkci S.TM o další dva kanály 1 a 5. Pak by to nemělo chybu. Ale zda taková věc lze, netušim.