Ahoj kluci,
mohli by jste mi prosím poradit s koupí jednorotoru vrtulníku Walkera.
Mám malé zkušeosti s vrtul.Doma létám s malým jednorotorem Nine Eagle a rád bych koupil něco většíno na ven.Myslel jsem Walkera CB180D nebo Walkera UFLY.
Ufly má stříďák-který zěne jak hlavní rotor tak zad.vrtulku,a má servo na zadní vrtulku.180D má dva stejnosměrné motory,každy pohání to svoje.Co by jste mi doporučily?Co je lepší,
Moc děkuji za Vaše nazory.
Pavel
Walkera 180D nebo UFLY?
Ahoj
Mám teď doma oba dva.
CB180 je hodná helina s kterou se dá létat všude i nad bordelem co mám na zahradě. Ufly je stabilní ale živější - chce to cvik a větší cit na páčkách.
Jinak Cb180 vydrží hodně ale odcházej motorky. U UFLY mě teď odešel kardan. Několik přistání v trávě ho úplně odrovnalo. Náhradní díly na CB180 seženeš všude, na UFLY je u nás zatím nemaj. Snad v budoucnu. Ale daj se objednat na helipal.com a pod.
Zkrátka s CB180 budeš lítat za chvilku. Z UFLY to chce na učení dobrej plac a čas když se naučíš lítá i lip.
Mám teď doma oba dva.
CB180 je hodná helina s kterou se dá létat všude i nad bordelem co mám na zahradě. Ufly je stabilní ale živější - chce to cvik a větší cit na páčkách.
Jinak Cb180 vydrží hodně ale odcházej motorky. U UFLY mě teď odešel kardan. Několik přistání v trávě ho úplně odrovnalo. Náhradní díly na CB180 seženeš všude, na UFLY je u nás zatím nemaj. Snad v budoucnu. Ale daj se objednat na helipal.com a pod.
Zkrátka s CB180 budeš lítat za chvilku. Z UFLY to chce na učení dobrej plac a čas když se naučíš lítá i lip.
Snura63 píše:Ahoj
Mám teď doma oba dva.
Díky za info,myslíš,že ovládání osas.vrtulky u UFLY od hlavního rotoru je výhodnější než dva stejnsměená motoryu 180D?
zde je link na náhr.díly UFLY:http://www.rcguru.cz/walkera-ufly-k93
Ovládání ocas rotoru u UFLY je rozhodně výhodnější. Ale ty dlíly na tom odkazu rozhodně ne. Maj tam jen díly který se ti hned nerozbijou. Ty nejchoulostivější ne, nehledě na to, že je maj i pěkně předrožený.
Porovnej si nabídku a ceny třeba z HePall.com.
Edit:
Jo ještě něco. Lítání ve větru.
Z UFLY sem zatím nezkoušel. Z CB180 malej vánek v pohodě (spíš závany).
Silnější vítr jen nácvik vysení nad zemi a v okolí nic o co by se v případě odfuku rozbil. Jo a je dobrý si hned pořídit AYRY listy. Sou drahý ale pružný a vydržej.
Porovnej si nabídku a ceny třeba z HePall.com.
Edit:
Jo ještě něco. Lítání ve větru.
Z UFLY sem zatím nezkoušel. Z CB180 malej vánek v pohodě (spíš závany).
Silnější vítr jen nácvik vysení nad zemi a v okolí nic o co by se v případě odfuku rozbil. Jo a je dobrý si hned pořídit AYRY listy. Sou drahý ale pružný a vydržej.